DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, February 19, 2013

Insiden di Lahad Datu BUKTI yang 'HUOGIAN SIOU' PKR akan memPARIAHkan Sabah kepada Filipina?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

BAYANGkan kalau KeSULTANan Johor menuntut kembali pulau TEMASEK atau Singapura pada hari ini? BAYANGkan kalau KeSULTANan Kedah dan Kelantan masing-masing menuntut kembali Wilayah Satun dan Pattani? Apakah keSUDAHannya? Tentulah ianya akan berakhir dengan pePERANGan.. BAYANGkan apa yang akan berlaku pada ZAMAN MODEN ini jika ISU-ISU TUNTUTan sedemikian diLAYAN ikut sedap HATI para PEMIMPIN yang MABUK KUASA.. Inilah berlaku hari ini di Lahad Datu, Sabah apabila beberapa PIHAK yang menDAKWA sebagai TENTERA KeSULTANan SULU menceroboh MASUK ke sana..

Secara JUJURnya, WUJUDkah lagi KeSULTANan SULU pada hari ini? Di manakah DAULATnya keSULTANan ini? SAMAkah dengan DAULAT 9 SULTAN Melayu/ISLAM di Malaysia, RAJA Bumiphol di Thailand, SULTAN Hassanal Bolkiah di Brunei atau pun RAJA Norodom SIHAMONI di Kemboja? Ya.. Di manakah DAULAT KeSULTANan SULU ini? Kalau sekadar pada NAMA sahaja tanpa sebarang 'AUTHORITY', seperti mana di Indonesia, BERHAKkah mereka mengarahkan PENGIKUT mereka menCEROBOH NEGARA orang lain sesuka HATI dengan ALASAN KONONnya itu bekas TANAH tok NENEK mereka yang telah mereka GADAI kepada orang lain?

NEGARA Malaysia ini diDIRIkan bukan dengan menCEROBOH TANAH orang lain seperti mana NEGARA Filipina, Indonesia dan Thailand diDIRIkan.. NEGARA ini terBENTUK dengan perSETUJUan dan keRELAan setiap RAKYAT untuk BERSATU dan hidup di bawah NAUNGAN sebuah NEGARA yang berDAULAT.. Sabah dan Sarawak yang menyertai Malaysia pada TAHUN 1963 bukanlah WILAYAH yang diCEROBOHi atau pun diRAMPAS dengan perTUMPAHan DARAH.. SEMUAnya atas perSETUJUan MAJORITI dan diSEPAKATi.. Malah, perSETUJUan ini telah pun diIKTIRAF oleh masyarakat DUNIA menerusi PBB.. Jadik, siapakah penCEROBOH sebenarnya?

SULTAN yang menJUALkan keDAULATannya kepada KUASA ASING masih LAYAK lagi ke untuk memerintah? Itu SOALAN yang patut diTANYAkan kepada seorang yang diNAMAkan sebagai SULTAN Jamalul KIRAM III yang menDAKWA dirinya sebagai SULTAN Sulu dan mengarahkan PENGIKUTnya menCEROBOHi Sabah.. Kita ingin berTANYA apakah LEGIMITASI KeSULTANan Sulu di Filipina sendiri? Siapakah yang lebih atas, SULTAN Sulu itu atau PRESIDEN Filipina? LAYAKkan SULTAN yang TIDAK ada DAULAT seperti SULTAN Brunei atau pun 9 SULTAN di Malaysia ini menuntut NEGERI Sabah yang tentunya akan dPARIAHkan kepada Filipina?

Menurut LAPORan BONEO Post, SULTAN MUKA tak MALU ini mengarahkan PENGIKUTnya KEKAL di Sabah selepas menCEROBOH di Lahad Datu.. KATAnya,

"Why should we leave our own home? Our followers will stay in (the Sabah town of) Lahad Datu. Nobody will be sent to the Philippines. Sabah is our home. The objective is to reside now in that place permanently, considering the sultanate owns Sabah by rights of sovereignty," ->KLIK<-


NAMPAKnya dah tak ada BEZA antara seorang SULTAN dengan seorang LANUN kalau kita TELITI ayat-ayatnya di atas.. NAMPAK sangat dia tak KISAH pun apa yang berlaku terhadap RAKYATnya sendiri asalkan dia dapat 'BerKOKOK' BACUL mengatakan dirinya ialah SAKI-BAKI kepada keSULTANan Sulu yang dah tak ada DAULAT pun.. BAYANGkan kalau NEGERI Sabah ini JATUH kepada orang begini?

Mereka sebenarnya ada pilihan untuk menjadi WARGANEGARA Malaysia jika mahu.. Namun, mereka kenalah PATUH kepada undang-undang NEGARA ini SAMA seperti WARGANEGARA yang lain.. SOALnya, adakah mereka mahu? TIDAK.. Mereka TIDAK mahu pun.. Seperti mana HANCURnya KeSULTANan SULU dan MARUAH BANGSA Moro di Selatan Filipina, itulah jugak yang cuba diLAKUkan oleh SULTAN 'LANUN' ini terhadap NEGERI dan RAKYAT Sabah.. Malah, sudah ada penDEDAHan bahawa apa yang berlaku ini berKAITan dengan NAFSU dua PEMIMPIN yang di'REJECT' oleh BANGSA Moro dan RAKANnya iaitu Penasihat PKR!

SYABAS kita UCAPkan kepada BLOG MR KINABALU BOY yang menDEDAHkan pengKHIANATan Penasihat PKR bukan sahaja terhadap RAKYAT Sabah, malah terhadap seluruh RAKYAT Malaysia.. BLOG ini menDEDAHkan terdapat hubung KAIT antara Penasihat PKR, PEMIMPIN BANGSA Moro yang di'REJECT' iaitu Nur Misuari dan jugak dengan MANTAN PRESIDEN Filipina yang jugak di'REJECT' oleh RAKYATnya sendiri kerana terkenal dengan keBODOHan iaitu Joseph ESTRADA! RAKYAT Filipina sendiri 'REJECT' KAKI BETINA dan MAKSIAT ini seperti mana RAKYAT Malaysia me'REJECT' seorang 'PenJUBOR' dan penZINA!PengKHIANATan Penasihat PKR demi mengejar KUASA pada PRU-13 ini adalah sesuatu yang TIDAK boleh diMAAFkan dan RAKYAT wajar mengHUKUMnya pada PRU-13.. Lihat bagaimana keDAULATan NEGARA diperMAINkannya! ->KLIK<-

Selain itu, kita jugak terTARIK dengan penDEDAHan daripada sebuah lagi BLOG iaitu BLOG KESULTANAN SULU.. BLOG ini jugak menDEDAHkan ada pihak ynag cuba menangguk di air KERUH tatkala Kerajaan Malaysia di bawah PM DS Najib berUSAHA untuk memBINA keAMANan antara Kerajaan Filipina dengan BANGSA Moro.. Sungguh meMALUkan apabila pihak yang 'LOSER' dan di'REJECT' di Filipina seperti Nur Misuari dan KAKI BETINA seperti Estrada berkerjasama dengan Penasihat PKR dalam SOAL ini untuk mengKHIANATi BANGSA Moro dan umat ISLAM di Selatan Filipina.. ->KLIK<-

Apa yang berlaku di Lahad Datu ini bukan perSENGKETAan DUA NEGARA sebaliknya adalah perMAINan POLITIK tahap CELAKA oleh para pengKHIANAT NEGARA dan AGAMA baik dari Filipina mahu pun dari Malaysia.. PerKIRAan di atas PENTAS POLITIK ini sebenarnya sudah pun diTAMATkan apabila Nur Misuari dan Estrada telah di'REJECT' oleh RAKYAT mereka sendiri.. Yang tinggal hanya Penasihat PKR yang masih berSEKONGKOL dengan gerakan KRISTIAN di Sabah dan Filipina untuk memperBODOHkan mereka yang PERASAN 'SULTAN' di Sulu bagi menJAYAkan kerja POLITIK JAHATnya.. Inilah pengKHIANATan yang maha DAHSYAT  kepada NEGARA..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS