DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, February 18, 2013

DATUM Jelatek sebagai BUKTI anak cucu kita akan menjadi seperti RAKYAT Palestin di masa HADAPAN?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita TAHU bahawasanya Singapura sering mengUMPAMAkan NEGARAnya seperti Israel yang dikelilingi oleh NEGARA-NEGARA Arab.. Kita jugak TAHU bahawa DOKTRIN keTENTERAan Singapura jugak MENIRU DOKTRIN keTENTERAan REJIM Tel-AVIV.. Israel sanggup meRAMPAS TANAH-TANAH Palestin untuk diJADIKkan penempatan HARAM bagi RAKYAT mereka.. Walaupun sudah ada SEMPADAN yang diGARISkan oleh PBB pada TAHUN 1967, Israel telah beberapa kali meLANGGARinya tanpa diKENAkan apa-apa TINDAKAN oleh PBB atau sesiapa pun.. Israel TAHU mereka boleh BESAR KEPALA kerana menguasai US dan UK..

Singapura kalau diKIRA dari segi keLUASan NEGARAnya jauh lebih KECIL berBANDING Israel.. Namun, kePADATan penduduk Singapura adalah antara yang terTINGGI di DUNIA.. Dalam jangka masa 10 TAHUN lagi, Singapura dijangka memPUNYAi penduduk sekitar 5 JUTA orang bagi NEGARA seKECIL itu.. Kita boleh BAYANGkan betapa menakutkan untuk sebuah NEGARA yang KECIL tetapi penduduknya sebegitu PADAT.. Namun, kerajaan mereka jugak yang berSALAH kerana sanggup meng'IMPORT' RAKYAT dari BENUA China, India dan Eropah sebagai penduduk di sana.. Dalam CERDIK tu ada jugak BODOHnya mereka ini!

Israel terpaksa meRAMPAS TANAH RAKYAT Palestin untuk menempatkan penduduknya.. Namun, di NEGARA ini pulak kita menyaksikan beberapa PIHAK sanggup pulak memBINAkan penempatan untuk penduduk sebuah NEGARA seperti Singapura.. Mana ada 'HOSPITALITY' yang sebegitu BODOH oleh sebuah NEGARA yang berDAULAT terhadap sebuah NEGARA lain di dunia ini? Ada ke? HAKIKATnya, itulah yang berlaku apabila Kerajaan NEGERI Selangor memBINA penempatan untuk RAKYAT Singapura seperti DATUM Jelatek.. Beberapa BLOG telah menDEDAHkan dan mengANALISA apa yang berlaku untuk PROJEK ini..

1) BLOG KL POS: ->KLIK<- 

2) BLOG AKAR UMBI: ->KLIK<- 

3) BLOG GWM: ->KLIK<-  TANAH untuk kediaman itu pulak ialah TANAH di kawasan yang padat dengan penduduk Melayu/BUMIPUTERA di KL ini.. ASAL TANAH itu pun diMILIKki oleh PKNS yang sepatutnya menjaga kePENTINGan Kerajaan Melayu/BUMIPUTERA di Selangor.. Namun, kerana DUIT dan POLITIK, apa sahaja boleh diGADAIkan.. Apa punya GILA Kerajaan NEGERI PR nih.. Dahlah bekas WARGA Singapura pun boleh jadik YB? Hari ini TANAH yang sepatutnya diMILIKki untuk kaum Melayu/BUMIPUTERA pun nak diFARAIDkan jugak kepada RAKYAT Singapura? Kenapa MB GAGAP tuh tak TUKAR aje keWARGANEGARAan kepada Singapura?Kita TIDAK tahu ada atau TIDAK mana-mana pihak pernah menJALANkan KAJIAN peMILIKkan HARTANAH oleh kaum Melayu/BUMIPUTERA di NEGARA ini.. Rasanya pernah.. Oleh itu, berapa PERATUS agaknya peMILIKkan HARTANAH oleh kaum Melayu/BUMIPUTERA khususnya di kawasan BANDAR seperti KL, Johor Baharu, Ipoh, Georgetown dan Seremban? Berapa PERATUS pulak diMILIKki oleh kaum bukan Melayu/BUMIPUTERA dan berapa PERATUS pulak diMILIKki oleh RAKYAT NEGARA lain seperti Singapura? Ada ke sesiapa cuba DEDAHkan FAKTA tersebut dekat-dekat PRU-13 ini samada UMNO/BN atau PR?

Bukan RAHSIA lagi PROJEK HARTANAH di NEGARA ini diMAJUkan bukan untuk RAKYAT sendiri.. Malah, pihak PEMAJU dan BANK boleh berKONSPIRASI untuk tujuan ini sambil 'MengGENGGAM TELOQ' baik Kerajaan PUSAT mahu pun Kerajaan NEGERI.. Bukan RAHSIA jugak RAKYAT ASING seperti Singapura boleh meMILIKki HARTANAH di NEGARA ini sejauh Kelantan dan Kedah melalui PROKSI mereka seperti DAP La'anatullah.. Lihat di Kelantan tuh.. ZAMAN arwah DATUK Asri, TANAH diPAJAKkan kepada Singapura, hari ini pulak MB Pok Nik 'ALAIHISSALAM' meLAKUkan perkara yang sama terhadap PROKSI Singapura..

Yang BODOHnya adalah PEMIMPIN POLITIK Melayu/BUMIPUTERA sendiri.. Baik yang dok jadi pemegang SAHAM dalam syarikat PEMAJU atau pun yang jadik CEO dalam BANK-BANK di NEGARA ini.. SEMUAnya sanggup memBUNUH kaum sendiri dalam SOAL pengGADAIan HARTANAH ini.. Baik UMNO/BN mahu pun PR, SEMUAnya dilihat RELA memperHAMBAkan diri kepada Singapura.. Kita TIDAK pernah DENGAR lagilah ada PEMIMPIN Melayu/BUMIPUTERA baik dalam UMNO/BN mahu pun PR yang BERANI mengatakan HARTANAH di NEGARA ini untuk RAKYAT NEGARA ini sahaja.. Singapura tuh berMURAH HATI macam kita ke?

RAMAI di antara kita SIMPATI dengan apa yang berlaku di Palestin.. Namun demikian, RAMAI jugak antara kita yang sebenarnya BODOH kerana meRELAkan apa yang berlaku di Palestin itu terjadi di NEGARA kita secara perlahan-lahan.. Seperti yang kita SEBUT di awal tadi, RAMAI RAKYAT yang tak TAHU berapa BANYAK dah peMILIKkan TANAH kaum Melayu/BUMIPUTERA yang sudah LESAP! Apakah kita sanggup melihat BESOK anak cucu kita memBAYAR SEWA untuk RUMAH yang diMILIKki oleh RAKYAT Singapura di NEGARA ini? Inilah DOSA PEMIMPIN hari ini yang akan diWARISkan kepada GENERASI akan datang! 

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

Inilh yg terjadi skg..kerana sedikit kuasa dan ingin kaya pemimpin melayu yg tamak dan gila kuasa sanggup melupakan tanggungjawab dan jatidiri utk mempertahankn bangsa dan negara demi generasi akan datang. Pemimpincmelayu yg tamak dan gila kuasa ini lah yg akan menghancurkn negara dan bangsa melayu demi bangsa asing. Bersekongkol dgn bangsa pendatang yg tidak tahu mengenang budi dan berterimaksih diatas sikap toleransi dan baikbudi org2 melayu yg membenarkn mereka menjadi sebahagian drpd warga tanah melayu sejak berdekad lamanya. Setelah meraih kekayaan langsung tidak tahu mengenang budi dan menghormati tuan rumah yg memberi tumpang sebaliknya mengkhianati dan menyakiti hati org2 melayu. Menghina raja2 melayu dan pemimpin negara yg bertungkus lumus bekerja utk kesejahteran rakyat...bangsa2vasing ini lah barah yg akan menghancurkan perpaduan yg sekian lama kita nikmati

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS