DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, February 06, 2013

PSY akan MALU BESAR jika para ARTIS ini diJEMPUT oleh puak-puak DUNGU PR..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KECOH betul para 'AH-BENG' dalam DAP La'anatullah apabila MCA menJEMPUR penghibur PSY dari Korea yang POPULAR dengan TARIAN Gangnam 'STYLE' untuk meMERIAHkan Majlis Sambutan TAHUN Baru Cina di Pulau Pinang.. Sedangkan DAP La'anatullah sendiri yang menCIPLAK TARIAN Gangnam 'STYLE' tersebut dengan menJADIkannya 'ROCKET STYLE'? Jadik sepatutnya tak TIMBUL pun ISU pasal keDATANGan PSY ke majlis tersebut.. Apa BEZAnya dengan Lebai-Lebai DUNGU PAS menJADIkan para ARTIS yang dah 'EXPIRED' sebagai daya PENARIK untuk CERAMAH mereka? Jadik? Terpulanglah kepada KERATIVITI masing-masing!

IRONInya, dalam ZAMAN serba kelam-kabut ini bukan mengHAIRANkan lagi jika perkara-perkara sebegini berlaku..Ada yang mengGUNAkan USTAZ, ada yang mengGUNAkan ARTIS dan ada jugak yang mengGUNAkan orang ASING.. Ini berBEZA dengan corak berKEMPEN zaman DULU di mana hanya kePETAHan berCERAMAH sahaja sebagai daya PENARIK ke sesuatu majlis POLITIK.. Oleh itu, kita TIDAK hairan jika puak-puak PR jugak ingin mengGUNAkan daya PENARIK seperti ARTIS PSY ini untuk menarik keHADIRan RAMAI ke majlis mereka.. Apa pun, mungkin pihak PR patut memperTIMBANGkan 'MALAUN' dalan KLIP YOUTUBE ini sebagai daya PENARIK?Apa? GELI-geleman? Nak MUNTAH? Ehh??Apa pulak? Bukan ke itu manusia ANUGERAH Tuhan yang korang SEMUA dok BANGGAkan? Bukan ke dia PEMIMPIN yang korang SEMUA patut CONTOHi dalam segenap PERKARA termasuk AKSI dia be'ROMEN' dengan amoi Cina dalam sebuah KLIP video? Jadik, sepatutnya korang sebagai pengikut SETIA patutlah ANGGUK aje atas segala AKSI dan gerak-gerinya selama ini.. BETUL tak? Cuba kita TANYA kat MENDIANG Hitler seperti dalam KLIP ini..


Apa? Tak SETUJU dengan Hitler? Pasal dia bunuh YAHUDI sedangkan manusia ANUGERAH Tuhan tuh nak jagakan 'SECURITY' Israel? Ye ke.. Mungkin sebab BURUK sangat KETUA korang tuh MENARI, dia suruhlah Lebai-Lebai DUNGU PAS layan TARIAN ala-ala 'TIGER SHOW' macam kat bawah nih..


Perghh.. Memang terangkat SEMUA KOPIAH, SERBAN, kain dan JUBAH Lebai-Lebai DUNGU PAS tuh bila tengok TARIAN tuh.. PSY pun boleh angkat TABIK sama diorang.. Pasal PSY pun mungkin tak SANGKA Lebai-Lebai DUNGU PAS boleh melayan TARIAN macam nih.. Patutlah RAMAI Lebai-Lebai DUNGU PAS nih yang berMASALAH SEKSUAL! KAH!KAH!KAH!

Apa? Lebai-Lebai DUNGU PAS cuma layan CERAMAH AGAMA dan majlis ILMU aje? Pooraahh! Mana ada lagi Lebai-Lebai DUNGU PAS yang SPESIS macam tuh.. Dah PUPUS dah.. Kalau yang HIDUP pun dah tinggal NYAWA-NYAWA ikan dek kerana selalu SAKIT macam USTAZ Taib Azamuddin, USTAZ Ismail KAMUS dan USTAZ Harun DIN.. Yang masih SEGAR pulak SPESIS berLAKON ZUHUD macam Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan jugak SPESIS yang tak habis SEKOLAH pun tapi diIKTIRAF macam ULAMA oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS macam mereka dalam KLIP nih!


Jadik, untuk puak-puak PR meMERIAHkan SAMBUTAN Tahun Baru Cina bagi menyaingi apa yang diLAKUkan oleh MCA dengan menJEMPUT PSY, apa KATA kalau mereka yang ada dalam KLIP tesebut diJEMPUT sebagai ARTIS perSEMBAHan? Bolehlah SEMUA yang MENONTON pakat MUNTAH melihat betapa JIJIKnya puak-puak PR dan para PEMIMPIN mereka! KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS