DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, February 21, 2013

MUST Read! Lee Yong Puek of CHINA PRESS - A TYPICAL IDIOT of his own RACE in this COUNTRY?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita harus menanamkan keSEDARan BARU dalam diri sebagai umat Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. KeSEDARan yang diMAKSUDkan ialah kita sepatutnya BERHENTI menganggap KAUM 'AH-Beng' peMAKAN BABI yang menyokong DAP La'anatullah itu sebagai lebih BIJAK dari kita.. Memang diAKUi mereka lebih RAJIN berbanding umat Melayu/ISLAM tetapi RAJIN dan BIJAK bukanlah sesuatu yang seIRING.. Anda RAJIN tetapi TIDAK semestinya anda BIJAK.. Malah, RAMAI jugak yang BIJAK tetapi tepat mempunyai sifat MALAS.. Oleh itu, WAJARlah kita BERHENTI menganggap para 'AH-Beng' itu lebih BAIK segala-galanya berBANDING kita dalam keHIDUPan ini..

Sebelum ini pun dalam ISU Kilang LYNAS lagi kita dah menyatakan dalam BLOG ini betapa para 'AH-Beng' itu cuba memperBODOHkan orang RAMAI.. Namun, hakikat sebenarnya ialah para 'AH-Beng' itu sendiri yang menunjukkan mereka TIDAK habis SEKOLAH dan lebih selesa BERHENTI SEKOLAH untuk HIDUP dalam keHIDUPan RASIS mereka yang ala-ala KOMUNIS itu.. Ye la.. KOMUNIS seperti yang anda SEMUA maklum, hanya hidup dengan DOKTRIN yang diZIKIRkan di telinga para 'AH-Beng' pengikut mereka setiap hari.. SAMAlah dengan DAP La'anatullah yang menZIKIRkan KONONnya KAUM mereka itu sentiasa lebih 'SUPREMACY' di NEGARA ini.. 


AKHBAR Utusan Malaysia hari ini telah menTERJEMAHkan TULISAN seorang 'AH-Beng' bernama Lee Yong Puek dari AKHBAR China Press.. ->KLIK<-

AKHBAR China Press baik dalam VERSI 'ONLINE' mahu pun VERSI berCETAK itu sendiri sepatutnya bukan AKHBAR yang patut diCETAK di NEGARA ini.. Sedangkan DAP La'anatullah pun sanggup KELUARkan AKHBAR Rocket dalam BAHASA Melayu, masih ada segelintir 'AH-Beng' peMAKAN BABI di NEGARA ini GAGAL menyedari bahawa mereka itu MINORITI di kalangan 18 juta umat Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. Kalau di Singapura, AKHBAR begini akan diHARAMkan..

Lee Yong Puek dalam China Press dilihat seperti TIPIKAL 'AH-Beng' dari DAP La'anatullah yang PANTANG atau ALERGIK melihat KAUM lain terUTAMAnya umat Melayu/ISLAM lebih BIJAK dari KAUMnya.. Menurutnya,

"Apabila tidak bersependapat, dan orang-orang yang tidak bersehaluan dengan mereka, mereka terus mahu rampas kewarganegaraan orang yang tidak sehaluan dengan mereka, kelihatan ramai orang-orang yang pernah memerintah di pucuk kepimpinan termasuk bekas timbalan perdana menteri Malaysia Tun Musa Hitam, dan banyak lagi senarai nama yang berjela-jela panjang itu, juga akan terlibat akan dirampas kewarganegaraannya oleh Tun Mahathir, (ada juga orang bergurau suruh Tun Mahathir rampas kewarganegaraan Ambiga selepas itu bawa masuk pekerja buruh Bangladesh, itu idea yang sangat bagus)."

'AH-Beng' Lee Yong Puek patut TAHU keWARGANEGARAan dirinya dan TOK NENEKnya itu adalah IHSAN dari para PEMIMPIN umat Melayu/ISLAM ini sendiri! Ini SPESIS 'AH-Beng' yang tak tahu SEJARAH TOK NENEKnya sendiri.. Siapa kamu untuk memperSOALkan HAK keWARGANEGARAan yang diberikan ini? Di mana-mana NEGARA pun, keWARGANEGARAan diberikan jika INDIVIDU itu TAAT kepada undang-undang dan Perlembagaan NEGARA.. Apabila INDIVIDU itu sering menimbulkan keKECOHan dengan memperTIKAIkan apa yang sudah terMAKTUB dalam Perlembagaan NEGARA, LAYAKkah dia menjadi WARGANEGARA lagi? 

Selanjutnya, 'AH-Beng' Lee Yong Puek ini cuba menunjuk PANDAI la pulak dengan mengatakan KONONnya NEGARA ini mengamalkan TOTALITARIANISM.. 

"Pada lazimnya, negara yang amalkan Totalitarianism akan melihat orang-orang yang tidak sehaluan dengan politik mereka akan diancam ataupun dicederakan, pihak pemerintah akan menggunakan kuasa yang ada di tangan untuk lakukan keganasan dan mengawal undang-undang, menyebabkan kehancuran kepada perundangan sesebuah negara, mereka cipta undang-undnag sendiri untuk menyiksa musuh mereka, termasuk dijadikan buruh kerahan, gerak geri mereka diperhati, dikurung."

Kenyataan 'AH-Beng' Lee Yong Puek ini sekaligus menunjukkan keBODOHannya kerana TIDAK NAMPAK atau buat-buat tak NAMPAK bahawa DAP La'anatullah itulah yang mengAMALkan TOTALITARIANISM di NEGARA ini.. Nak BUKTI? Nah!

1) NG WEI AIK - "Pigil BALIK India!!"


2) EAN YONG HIAN WAH - "UNDI Keling siapa MAHU??"


3) VIOLET YONG - "MELANAU...!!!"


4) BERSIH 3.0: "GET out from this COUNTRY!!"


Haa.. NAMPAK tuh? Itulah GELAGAT TOTALITARIANISM mereka bila berKUASA di Pulau Pinang dan cuma beberapa DUN di Sarawak! Ada mereka PEDULIkan HAK orang lain? NAMPAK tak bagaimana mereka meNAFIkan HAK orang lain? NAMPAK tak apa akan jadi kepada NEGARA ini KHUSUSnya kepada umat Melayu/ISLAM jika pada 'AH-Beng' ini berKUASA nanti? Nak ke diHINA sebegitu? DAP La'anatullah ini TIDAK sesekali akan menyebelahi umat Melayu/ISLAM..


'AH-Beng' Lee Yong Puek masih mahu menegakkan BENANG BASAH dengan menDAKWA KONONnya MANTAN PM TUN Dr. Mahathir pengamal RASUAH..

"Jika sokong Tun Mahathir, bermakna kita sokong kerajaan rasuah dan kerajaan penyelewengan, rakyat Malaysia yang mengikuti sealiran zaman hari ini, mahukan kerajaan yang macamana? Jika pilih kerajaan seperti ini, pastinya diri sendiri yang mahu cari nahas!"

Dalam pada TUN Dr. Mahathir diTUDUH sedemikian rupa, yang PELIK tuh bukan main RAMAI lagi BILIONAIR yang seKAUM dengannya MUNCUL pada ZAMAN TUN ini? Jadik 'AH-Beng' Lee Yong Puek, kamu nak 'KENCING' siapa? Apakah DAP tuh BEBAS RASUAH sedangkan TUNKU Aziz MANTAN Naib PRESIDEN PARTI itu sendiri pernah menDEDAHkan betapa DAHSYATnya RASUAH dalam DAP La'anatullah? Bagaimana pulak dengan RASUAH TANAH yang terpaksa diBERIkan kepada para PEMIMPIN DAP La'anatullah oleh Pok Nik 'ALAIHISSALAM'? Bukan sebab RASUAH ke pemilihan PARTI sendiri pun habis SALAH KIRAan UNDI sampai terpaksa menyalahkan 'EXCEL Sheet'? 

'AH-Beng' Lee Yong Puek dan AKHBAR China Press ini hanyalah DOKTRIN ala-ala KOMUNIS untuk cuba memperBODOHkan RAKYAT di NEGARA ini.. IRONInya, KAUM asal mereka di NEGARA China pun TIDAK seBODOH dia nih.. TIDAK hairanlah TUN Dr. Mahathir diHORMATi oleh para PEMIMPIN di China kerana beliau sememangnya LAYAK diBERIkan pengHORMATan sedemikian.. BEZAnya dengan 'AH-Beng' Melaka yang cuba menjadik 'EMPEROR' di Pulau Pinang tuh.. Cumanya 'AH-Beng' Melaka itu lebih berUNTUNG kerana ada 'AH-Beng' seperti Lee Yong Puek dan AKHBAR China Press yang SUDI menJILAT PUNGGUNGnya!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS