DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, February 18, 2013

MAHASISWA 'DROP' jadik MODAL terAKHIR PAS untuk cuba memperBODOHkan RAKYAT Kelantan?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KeLEMAHan PAS yang KETARA dan sering diTUNJUKkan akhir-akhir ini ialah apabila mereka sendiri meminggirkan golongan CERDIK PANDAI dalam PARTI mereka sendiri.. Cuba anda TELITI balik kemelut HITAM PAS yang menyaksikan mereka 'TERAJANG' orang yang CERDIK PANDAI atau SISIHkan golongan ini.. Lebai-Lebai DUNGU PAS nih ingat sampai bila mereka boleh SIMPAN SPESIS yang cakap BANYAK tapi jelas BODOH macam beberapa PEMIMPIN berikut:- 

1) SPESIS tak HABIS sekolah macam MP PAS Pokok SENA 

2) Timbalan PRESIDEN PAS yang pernah dicekup KHALWAT dan kemaruk SEKS!

3) ADUN Salor yang berILUSI jumpa MINYAK tengah bandar Kota Bharu

Sedangkan PAS bukan takde golongan CERDIK PANDAI tetapi golongan ini selalunya akan diHINA, diPINGGIRkan malah diPULAUkan kerana ENGGAN menjadi BODOH.. 

1) DATUK Hassan ALI diPECAT kerana memperTAHANkan umat ISLAM dari diMURTADkan..

2) USTAZ Nasharuddin Mat ISA diPECAT daripada Majlis SYURA hanya kerana ke  GAZA bersama-sama dengan PM DS Najib..

3) DR. ROSLI Che Mat PAKAR Nuklear PAS diSISIHkan kerana TIDAK rela diperBODOHkan berhubung ISU Kilang LYNAS..

4) DATUK Harun DIN pulak diHINA dan diMAKI kerana ISU dia memperTAHANkan pengGUNAan kalimah Allah SWT untuk umat ISLAM..


Hari ini kita terGELAK berGULING-GULING kerana sekali lagi Lebai-Lebai DUNGU PAS menyerlahkan keDUNGUan mereka dengan mengambil MAHASISWA 'DROP' yang cuma belajar TESL sebagai tarikan CERAMAH mereka di Pasir Tumboh, Kota Bharu Kelantan.. Apa yang nak diHARAPkan dengan BUDAK 'DROP' yang belajar TESL pun tak HABIS nih? Nak BODOHkan siapa? ->KLIK<-Lebih meMALUkan, keHADIRan sekitar 250 orang untuk CERAMAH itu cukup memBUKTIkan bahawa BUDAK 'DROP' ini diTOLAK 100% oleh RAKYAT Kelantan.. Malah, PELAJAR di PONDOK Pasir Tumboh pun rasa terHINA dengan BUDAK 'DROP' ini yang belajar TESL pun tak habis tetapi diJAJA sebegitu HEBAT oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS! Kalau nak diBANDINGkan, PELAJAR di PONDOK Pasir Tumboh pun lebih HEBAT dari segi pelajaran terUTAMAnya bab mengHAFAL kandungan Al-QURAN dan Bahasa ARAB sekaligus! Ini belajar TESL pun 'DROP', ada HATI datang tempat orang nak berlagak PANDAI? HE!HE!HE!

NEGERI Kelantan TIDAK pernah keKURANGan segala macam bentuk ILMUWAN.. Baik ULAMA, pakar BAHASA, pakar EKONOMI, pakar perUBATan dan segala macam ILMUWAN lagi.. RAKYAT NEGERI ini TIDAK memerlukan langsung seorang MAHASISWA 'DROP' yang di'IMPORT' pulak oleh seorang Lebai DUNGU PAS yang kemaruk nak berTANDING lagi pada PRU-13 untuk menunjuk ajar RAKYAT Kelantan seolah-olah RAKYAT Kelantan ini tak pernah ada yang masuk IPT! SPESIS BUDAK 'DROP' macam nih pergi mana pun memang pembawa SIAL kepada pihak yang membawanya.. Patutlah tak RAMAI pun datang CERAMAH!

IRONInya, hari ini Tok Pa berjaya mengumpul keHADIRan ANAK-ANAK Kelantan di KL.. Pada majlis HIMPUNan di Stadium NASIONAL Bukit Jalil, keHADIRannya jauh lebih RAMAI daripada keHADIRan untuk menDENGAR CERAMAH seorang yang BODOH lagi 'DROP' di Pasir Tumboh walaupun dia tuh cuma belajar TESL aje! KAH!KAH!KAH!Di sini kita melihat betapa BODOHnya Lebai DUNGU PAS yang menJADIkan BUDAK 'DROP' tuh sebagai tarikan kepada CERAMAHnya dan betapa BODOH jugak BUDAK 'DROP' tuh kerana meRASAkan dirinya tuh cukup berILMU untuk diTUNJUKkan kepada RAKYAT Kelantan.. Kita nak TANYAlah kat Lebai DUNGU PAS tuh, ANAK kamu sendiri tuh lagi BODOH ke dari BUDAK 'DROP' tuh sampai begitu KAGUM sekali kamu dengan dia? Dah takde ke ANAK Kelantan sendiri yang lebih BAIK untuk kamu TONJOLkan?

Memang buat LAWAK SPASTIK betullah Lebai-Lebai DUNGU PAS nih SEMUA.. NAMPAK sangat dah tanda-tanda keKALAHan PAS semakin menJELMA.. RAKYAT Kelantan sekarang dah tak TAKUT nak TUNJUK keMARAHan mereka terhadap REJIM Lebai-Lebai DUNGU peMAKAN GAJI BUTA yang SESAT secara terBUKA.. Nak TAKUTkan apa? KeTAKUTan hanya WUJUD jika RAKYAT Kelantan sendiri meRELAkan Lebai-Lebai DUNGU PAS memperBODOHkan mereka sendiri.. Sebab itulah jangan main 'HANGGUK' aje bila Pok Nik 'ALAIHISSALAM' PAJAKkan TANAH 10 ribu EKAR kepada PEMIMPIN DAP La'anatullah macamlah takde RAKYAT Kelantan sendiri yang tak mampu nak meMAJUkan NEGERInya sendiri!

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS