DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, February 23, 2013

'AYAM' dan 'LEMBU' dapat RM500 BR1M, 'B#BI' dapat 10 ribu EKAR TANAH dari Pok Nik..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! Anda rasa-rasa dah BERAPA kali dah kita SEBUT dalam BLOG ini bahawa Pok Nik 'ALAIHISSALAM' patut 'SCAN' OTAK di HUSM Kubang Kerian? Dah BANYAK kali dah kita sebut tentang perlunya Pok Nik berbuat demikian.. 'SCAN' OTAK ni bukan untuk orang yang SAKIT aje.. Orang yang SAKIT tapi berlagak SIHAT pun tetap kena buat jugak.. Oleh itu, selepas Pok Nik menyamakan RAKYAT yang menerima BR1M sebagai AYAM dan LEMBU, ada baiknya Pok Nik meminta ANAKnya Nik Abduh tuh bawak dia ke HUSM segera.. Sebagai ANAK yang Pok Nik KATAkan SOLEH, dah tentu dia akan buat begitu..

Pok Nik memanggil RAKYAT yang menerima BR1M tuh sebagai AYAM dan LEMBU.. Ada setengahnya buat PEKAK.. Ada jugak yang TERKILAN dan SEDIH kerana Pok Nik mengHINA mereka sedemikian.. Ada jugak yang MARAH pasal Pok Nik sendiri hanya mampu bagi AIR KARAT aje kepada RAKYAT Kelantan tetapi boleh pulak mengHINA pihak yang memBERIkan BR1M kepada RAKYAT? ->KLIK<-


Pada kita pulak, kita TIDAK menerima BR1M pun.. Jadik, takdelah nak EMOSIONAL pun.. Namun, kita FAHAM jika ada RAKYAT yang berPERASAAN sedemikian terhadap Pok Nik nih.. Ada BAIKnya jika PERASAAN anda tuh diSALURkan pada PRU-13 di DUN Chempaka dan di mana ada calon PAS..

Yang kita rasa KESAL tuh apabila diLAPORkan bahawa Pok Nik mengHINA RAKYAT sedemikian setelah dia diKATAkan balik dari selesa buat UMRAH.. Perghh... Balik dari UMRAH aje dah HINA orang? Setahu kitalah, orang yang balik dari UMRAH atau pun HAJI biasanya akan menjaga AKHLAK mereka kerana TIDAK mahu menSIA-SIAkan IBADAH yang mereka LAKUkan itu.. Jadik, apakah UMRAH yang Pok Nik LAKUkan itu masih berNILAI di sisi Allah SWT selepas dia mengHINA RAKYAT yang menerima BR1M? Apa pun kita PERCAYA jika UMRAH Pok Nik kali ini jadik SIA-SIA pun masih ada yang SUDI MENAJA dia buat lagi..

Kenapa Pok Nik memilih AYAM dan LEMBU bagi mengUMPAMAkan RAKYAT yang menerima BR1M? Apakah Pok Nik BENCI kepada AYAM dan LEMBU kerana pernah BERAK kat halaman RUMAHnya yang MEWAH tuh? Atau Pok Nik TERKILAN pasal GIGInya dah tak cukup KUAT untuk mengunyah daging kedua-dua jenis BINATANG ini? Apa pun, baik AYAM atau pun LEMBU, kedua-dua BINATANG ini adalah HALAL bagi umat ISLAM.. Yang tak HALALnya mungkin jika kedua-dua BINATANG ini diSEMBELIH oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS yang menyokong NAMA Allah SWT diGUNAkan oleh KRISTIAN Evangelist.. Buatnya terSALAH NIAT, kan NAYA?

Walaupun diSAMAkan dengan AYAM dan LEMBU, RAKYAT yang menerima BR1M wajar berSYUKUR kerana pemBERIan itu diTERIMA dari kerajaan yang masih meLETAKkan ISLAM dalam Perlembagaan NEGARA.. Jika Lebai-Lebai DUNGU PAS berKUASA nanti, BR1M atau sebarang bentuk BANTUAN kepada RAKYAT nih memang akan diHAPUSkan.. Lebai-Lebai DUNGU PAS nih memang SUKA berLAGAK macam WALI yang turun dari LANGIT ke-7 dengan menunjuk-nunjuk apabila RAKYAT menadah TANGAN untuk meMINTA SEDEKAH daripada mereka! Walaupun duit mereka itu mungkin duit HARAM daripada DAP La'anatullah..


RAKYAT menerima BR1M daripada Kerajaan UMNO/BN yang menjaga ISLAM di NEGARA ini sebenarnya TIDAK perlu pun MALU atau rasa terHINA.. BR1M itu jauh lebih BAIK daripada SEDEKAH atau 'ZAKAT' Lebai-Lebai DUNGU PAS yang mungkin berSUMBERkan duit HARAM dari DAP La'anatullah atau pun duit ZIONIS Neo-CON pemBUNUH umat ISLAM dari PKR.. Duit yang diBERIkan bukan BANYAK mana pun.. Sebaliknya, RAKYAT pulak yang kena BERI balik kepada mereka dalam bentuk lain CONTOHnya TANAH.. Anda tahu ke sebab kenapa Pok Nik boleh kasi TANAH 10 ribu EKAR kepada PEMIMPIN DAP La'anatullah?


PELIK bukan.. RAKYAT yang menerima BR1M diSAMAkan dengan AYAM dan LEMBU tetapi BINATANG apa pulak untuk diSAMAkan dengan PEMIMPIN DAP La'anatullah yang dapat TANAH 10 ribu EKAR daripada REJIM Pok Nik di Kelantan tuh? Bukan ke BINATANG yang dapat TANAH itu ialah B#BI? B#BI memang kita TAHU sifatnya yang menyondol TANAH untuk MAKAN benda-benda KOTOR dan NAJIS.. Sebab tulah TANAH 10 ribu EKAR di Kelantan pun belum tentu cukup untuk mereka.. Dah Pulau Pinang dan Singapura tuh terlalu SEMPIT untuk mereka.. DATUM Jelatek pun mungkin 'KANDANG' terbaru yang sedang diBINA.. Kalau PEMIMPIN DAP La'anatullah ini B#BI, Pok Nik nih penTERNAK ke?

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Adakah pok nik perli ketua pr bila bercakqp pasal bagi duit pada ayam??

Anonymous said...

https://www.facebook.com/photo.php?v=307757609346725

sila click link di atas

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS