DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, February 11, 2013

PSY dan PENAKUTnya para 'AH-Beng' DAP La'anatullah terhadap keMAMPUan DS Najib menarik 'CROWD'..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KeHADIRan sehingga 80 ribu orang semasa SAMBUTan Tahun Baru Cina di Kolej Han CHIANG sebenarnya begitu mengKAGUMkan.. Malah, keHADIRan DS Najib yang meLAKUkan 'WALKABOUT' sehari sebelumnya di Pulau Pinang jelas mengGUSARkan para 'AH-Beng' DAP La'anatullah yang cuba berMACAM cara untuk mengAIBkannya hingga sampai TAHAP mengANCAM NYAWA.. ->KLIK<-

Kepada para 'AH-Beng' DAP La'anatullah yang terGUGAT dengan keHADIRan DS Najib, anda patut TAHU bahawa DS Najib pernah pergi ke 'WAR Zone' di Gaza dan Pattani sebelum ini.. Jadik, para 'AH-Beng' DAP La'anatullah kena TAHU bahawa Melayu BUGIS macam DS Najib bukannya PENAKUT macam 'Khalifah' LIM tuh.. HE!HE!HE!

Apa pun, kita TIDAK melihat keHADIRan PSY yang 'TUTUP Aurat' sebagai DALIL untuk mengeSAHkan majlis ANJURAN BN diTERIMA RAKYAT di Pulau Pinang sana.. Kita lebih SUKA meLIHAT JUMLAH orang RAMAI berKERUMUN apabila DS Najib meLAKUkan 'WALKABOUT' tanpa keHADIRan ARTIS.. Malah, TIDAK boleh diNAFIkan bahawa keHADIRan 'CROWD' untuk majlis ANJURAN UMNO/BN semakin meningkat.. Sedangkan majlis ANJURAN puak-puak PR pulak semakin diTOLAK orang RAMAI.. MCA telah pun memBUKTIkannya dengan pengANJURan majlis makan MALAM sebelum ini.. Oleh itu, tanpa ARTIS seperti PSY pun MCA dan Gerakan sepatutnya KONFIDEN untuk menarik 'CROWD' seperti UMNO..


Ya, PUJIan patut diBERIkan kepada pihak yang memBAWA PSY sebagai penyeri majlis pada hari ini.. Walaupun diBAYAR, ianya berBALOI kerana diBIAYA oleh PENAJA bukannya duit ZIONIS Neo-CON pun! RUMUSANnya MUDAH aje.. Jika anda tak SUKAkan majlis UMNO/BN, kenapa anda perlu HADIR? Lihat aje bagaimana Lebai-Lebai DUNGU PAS selalu LAKUkan sebelum ini di Kelantan dan Terengganu? Namun, hari ini SEMUAnya sudah terbalik.. Apa sahaja majlis yang diANJURkan oleh UMNO/BN di sana semakin menarik 'CROWD' yang begitu mengGERUNkan Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Hari ini majlis ANJURAN MCA dan Gerakan pun dah berjaya menarik 'CROWD'.. Inilah SEMANGAT yang perlu ada..

Hari ini semakin RAMAI secara TERBUKA menunjukkan penentangan terhadap PAS + PKR + DAP La'anatullah ini.. RAMAI para PEMIMPIN dalam gabungan PR ini begitu terasa BAHANGnya.. Malah begitu mengAIBkan kerana 'BOSS' kepada gabungan PR ini terpaksa berLAGAK ala-ala ARTIS untuk menarik 'CROWD' walaupun BAKATnya sebagai peLAKON VIDEO SEKS lebih diKAGUMi.. Anda NAMPAK tak perBEZAannya? Ya.. 'BOSS' gabungan PR nih dah semakin SEMPUT untuk menarik 'CROWD' hingga terpaksa meLAKUkan AKSI-AKSI meLOYAkan seperti di atas.. Sedangkan SEKUTUnya dalam PAS seperti Pok Nik 'ALAIHISSALAM' atau pun dalam DAP La'anatullah seperti 'SINGH is King' dan 'Khalifah LIM' TIDAK pulak berMATI-MATIan menunjukkan AKSI sepertinya? 

Mungkin kerana menyedari peranan ARTIS sebagai daya PENARIK menyebabkan Lebai-Lebai DUNGU PAS pun mula menarik segolongan ARTIS yang dah 'REPUT' sebagai daya PENARIK 'CROWD' ke majlis-majlis ANJURan mereka.. 


Malangnya, ARTIS yang diTAJA oleh mereka ini adalah 100% SAMA seperti mereka jugak - BODOH, kaki KEBAS duit DERMA dan cuma TAHU 'KENCING'kan RAKYAT.. Sebab itulah apabila para ARTIS 'REPUT' ini ber'TWITTER', NAMPAK sangat mereka nih SPESIS berhenti SEKOLAH semata-mata nak jadik ARTIS!  

Apa pun, ARTIS bukanlah penentu keMENANGan pada mana-mana PARTI POLITIK.. RAKYAT dah semakin BIJAK untuk meNILAI pihak mana yang lebih berKHIDMAT dan menunaikan JANJI kepada mereka.. Itu sahaja dah CUKUP untuk RAKYAT mengenali siapa yang LAYAK diBERIkan UNDI pada PRU-13 nanti.. Oleh itu, selepas PARLIMEN diBUBARkan nanti, kita akan dapat LIHAT setakat manakah para PEMIMPIN POLITIK ini menarik 'CROWD' untuk MENANG di kawasan masing-masing.. Apakah mereka akan berGANTUNG kepada ARTIS atau YAKIN dengan diri sendiri? Kita SEMUA pakat-pakat TENGOKlah nanti..

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS