DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, February 28, 2013

85% FITNAH terhadap DS Najib dan kerajaan adalah CIPTAan SUARAM tapi UMNO dan MENTERI KDN masih pejam MATA?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SEJARAH menyaksikan bahawa NEGARA ini TIDAK pernah SUNYI daripada pertubuhan-pertubuhan pengGANAS yang berTUJUAN untuk memPORAK-PERANDAkan NEGARA.. Kalau dulu RAKYAT kita HIDUP dalam keSUSAHan disebabkan KOMUNIS.. Selepas itu WUJUD pulak beberapa pertubuhan HARAM yang berSIFAT ingin meLAKUkan keKACAUan seperti Al-ARQAM, Al-MAUNAH, KMM dan HINDRAF.. Namun, SEDAR tak SEDAR Kerajaan UMNO/BN sedia ada telah diperBODOHkan oleh sebuah perTUBUHan yang KONONnya ingin menegakkan DEMOKRASI dan HAK asasi MANUSIA tetapi mengANCAM RAKYAT!

SUARAM adalah pertubuhan yang kita MAKSUDkan.. SUARAM sebenarnya sudah WUJUD lebih 20 TAHUN lagi tetapi keWUJUDannya seakan-akan diLINDUNGi oleh beberapa pihak yang berkepentingan POLITIK.. SUARAM jugak sebenarnya adalah pertubuhan HARAM.. Ini telah diSAHkan sendiri oleh ROS.. ->KLIK<-

Namun, LAGAK SUARAM pada hari ini mengalahkan kerajaan yang memerintah.. Seperti yang kita SEBUT tadi, SUARAM hebat berLAGAK kerana diLINDUNGi oleh beberapa ahli POLITIK bukan sahaja dalam PR malah dalam UMNO/BN sendiri..

Antara MUKA-MUKA yang 'FAMILIAR' atau pernah diKAITkan dengan SUARAM tetapi hari ini menjadi ahli POLITIK ialah MUKA-MUKA 'PUAKA' yang berikut..


IRONInya, MUKA-MUKA 'PUAKA' ini pulak menjadi MP untuk PKR dan DAP La'anatullah, bukannya Lebai-Lebai DUNGU PAS pun.. Anda agak kenapa?

RASAnya TAHUN lepas sudah HEBOH tentang ANASIR-ANASIR luar yang memBIAYAi kegiatan pertubuhan HARAM bernama SUARAM ini.. ->KLIK<-

Ini bukan perkara main-main kerana DANA yang disalurkan oleh pihak ASING untuk sebuah pertubuhan HARAM sepatutnya boleh dianggap sebagai JENAYAH! Sehingga hari ini RAKYAT terTANYA-TANYA di manakah 'TELOQ' MENTERI KDN, Bank NEGARA, ROS, Ketua POLIS NEGARA, Peguam NEGARA dan MENTERI KPDNKK untuk menDEDAHkan bagaimana SUARAM boleh menerima DANA itu?

Dah NAMA pun pertubuhan HARAM, dah tentulah AKTIVITInya pun untuk menimbulkan keKACAUan di dalam sesebuah NEGARA dengan alasan KONONnya itu adalah DEMOKRASI atau HAK asasi MANUSIA.. KONSEP yang mereka AMALkan untuk menimbulkan keKACAUan ialah seperti penJENAYAH yang meRASAkan dirinya berhak meLAKUkan JENAYAH kerana KONONya itu adalah HAKnya.. Tak kisahlah jika keSELAMATan orang lain terANCAM kerana JENAYAH yang diLAKUkan oleh penJENAYAH itu.. Itulah SUARAM yang sebenarnya.. TIDAK timbul pun SUARAM ini memperJUANGkan HAK asasi MANUSIA kerana pertubuhan HARAM ini TIDAK WUJUD pun di Palestin, Rohingya atau Pattani..

Di NEGARA ini, SUARAM telah BANYAK menimbulkan keKACAUan kepada RAKYAT kerana ingin meWUJUDkan suasana TIDAK STABIL bagi menCETUSkan perALIHan KUASA POLITIK.. Antara AKTIVITI JAHANAM mereka ialah meREKA-REKA FITNAH maha DAHSYAT terhadap Kerajaan UMNO/BN dan kePIMPINan DS Najib.. Malah, keluarga DS Najib jugak turut diFITNAHkan oleh para PEMIMPIN SUARAM seperti di atas yang kini menjadi ahli POLITIK untuk puak-puak PR.. Antara FITNAH yang diCIPTA oleh mereka sejak DS Najib jadik PM ialah,

1) MENGAITKAN DS NAJIB DAN ISTERI DENGAN PEMBUNUHAN SEORANG MODEL WARGA MONGGOLIA

Inilah FITNAH yang sehingga kini GAGAL diBUKTIkan tetapi SENGAJA diCIPTA terUTAMAnya oleh 2 orang daripada ahli POLITIK dalam GAMBAR di atas.. KePULANGan PI Bala yang meRUPAkan SAKSI PENTING dalam KES pemBUNUHan tersebut disambut oleh 2 orang ahli POLITIK di atas bagi menyambung FITNAH yang diCIPTA oleh SUARAM.. 


Sebenarnya, FITNAH itu GAGAL disambung oleh seorang penJUAL KARPET yang sedang diDAKWA di MAHKAMAH kerana GAGAL meLUNASkan HUTANG banknya! 


2) FITNAH TENTANG URUSNIAGA PEMBELIAN KAPAL SELAM SCORPENE

SUARAMlah yang menCIPTA FITNAH peringkat antarabangsa KONONnya urusniaga pemBELIan kapal selam SCORPENE sedang diSIASAT dan diDAKWA di di MAHKAMAH di Perancis.. Bukan MAIN HEBAT lagi FITNAH ini dijaja! ->KLIK<-


HAKIKATnya, PEGUAM terkemuka dari Perancis sendiri meNAFIkan WUJUDnya perBICARAan sedemikian di mana-mana MAHKAMAH pun di Perancis..


3) MENAJA RUSUHAN BERSIH DAN DEMONSTRASI ANTI LYNAS

SUARAM jugaklah yang menaja pertubuhan HARAM lain iaitu BERSIH untuk menabur FITNAH KONONnya PRU di NEGARA ini diCEMARi.. ->KLIK<-


Sedangkan RAKYAT di NEGARA ini bukanlah BODOH untuk mengUNDI PEMIMPIN yang GAGAL berKHIDMAT seperti PR sebagai wakil mereka.. Begitu jugak pemBABITan PEMIMPIN SUARAM yang sanggup BELIkan NASI kepada 'Ah-BENG' yang MOGOK LAPAR di Dataran MERDEKA bagi memBANTAH Kilang LYNAS..
4) PENYOKONG TEGAR AKTIVITI LGBT DI NEGARA INI

SUARAM jugak memPROMOSI dan meLINDUNGi kegiatan LGBT di NEGARA ini kerana KONONnya itu adalah HAK asasi MANUSIA.. ->KLIK<-


Maka TIDAK hairanlah RAMAI para PEMIMPIN SUARAM terkedepan untuk meLINDUNGi para PEMIMPIN PKR yang KANTOI dek masalah SEKSUAL! 


5) TERLIBAT DALAM ISU PENCEROBOHAN WARGA FILIPINA DI LAHAD DATU?

AGENSI berita Reuters menDEDAHkan tentang adanya beberapa PEMIMPIN pembangkang di NEGARA ini yang ke Filipina untuk 'URUSAN SULIT'.. ->KLIK<-


Beberapa BLOG telah menDEDAHkan kaitan mereka dengan perJUMPAan beberapa PEMIMPIN yang sudah 'OBSOLETE' di Filipina bagi tujuan menJADIkan NEGERI Sabah sebagai 'GADAIan' bagi menDAPATkan 'DANA' untuk PRU-13?

Kita nak TANYAlah kepada DS Najib, Kerajaan UMNO/BN dan RAKYAT yang membaca BLOG ini.. Antara KOMUNIS dan SUARAM, siapakah yang lebih GANAS dan mampu meMUSNAHkan NEGARA? Walaupun KOMUNIS dan SUARAM ini WUJUD di ZAMAN yang berBEZA, SUARAM yang WUJUD di zaman keCANGGIHan IT ini jauh lebih berBAHAYA kerana IT jugak membantu mereka sebenarnya..


Malangnya, Kerajaan UMNO/BN TIDAK melihat SUARAM ini sebagai satu ANCAMAN kepada NEGARA.. MENTERI KDN sendiri masih memandang REMEH terhadap BAHAYA yang mungkin diWUJUDkan oleh SUARAM pada PRU-13 nanti! 

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS