DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, June 22, 2013

3 JUTA lebih ahli UMNO GAGAL menjadi BENTENG UMAT Melayu/ISLAM meLAWAN TENTERA 'DAJJAL' di Padang Merbok?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kenapa UMNO LEMAH? Itulah SOALAN yang patut diTANYAkan kepada seluruh kePIMPINan UMNO pada HARI ini.. Ya.. RAMAI yang cuba 'COVERLINE' dengan mengatakan UMNO TIDAK LEMAH kerana masih meMILIKki 88 kerusi PARLIMEN.. Namun demikian, kenapa UMNO TIDAK mampu meMENANGi 100 kerusi PARLIMEN daripada 112 yang diTANDINGi mereka? Itu perSOALan yang pasti akan memBUATkan mana-mana PEMIMPIN UMNO akan terGAGAP.. Selain itu, UMNO jugak TIDAK menunjukkan PARTI ini BENAR-BENAR meMILIKki keKUATan walaupun sudah berKALI-KALI ia patut menunjukkannya.. Kenapa?

Kita nak TANYA lagi.. Di manakah keKUATan 3 JUTA lebih ahli-ahli UMNO? Apakah ahli-ahli UMNO ini hanya GAH pada ANGKA sahaja? Atau apakah ahli-ahli UMNO ini hanya budak-budak yang masih berSEKOLAH? TIDAK.. UMNO bukan PAS yang memBUKA keAHLIan pada BAYI.. Jadik, di manakah keKUATan UMNO? Kenapa 3 JUTA ahli-ahli UMNO ini TIDAK menjadi sebuah ORGANISASI yang mengGERUNkan LAWAN-LAWAN mereka? KeKUATan keSELURUHan ATM pun TIDAK seRAMAI ahli-ahli UMNO? Namun demikian, setiap kali UMNO diHINA, ATM, POLIS dan UMAT Melayu/ISLAM bukan UMNO yang ke BARISan hadapan?


Kita dah jelaskan BANYAK kali bahawa 88 kerusi PARLIMEN milik UMNO itu bukanlah 'SOLID'.. UMNO patut berSYUKUR bahawa 65% UMAT Melayu/ISLAM memBERIkan UNDI kepada mereka kerana 'GELI-geleman' meLIHAT seorang 'PenJUBOR' dan 'PenZINA' KEMARUK nak jadik PM.. Kalau ada PARTI POLITIK lain yang jelas memPERJUANGkan kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM selain UMNO, PERCAYAlah UMNO sudah lama tinggal SONGKOK.. Kita TIDAK tahu dalam jangka MASA 5 TAHUN lagi mungkin ada PARTI lain yang diLIHAT lebih JUJUR kepada UMAT Melayu/ISLAM berBANDING UMNO.. Segalanya mungkin..

Kita nak TANYA lagi.. Berapa RAMAIkah JUMLAH UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini? Daripada 28 JUTA orang penDUDUK, berapa RAMAI? 16 JUTA? Kalau daripada 16 JUTA itu, TOLAK pulak 3 JUTA ahli-ahli UMNO, ada 13 JUTA lagi suara UMAT Melayu/ISLAM yang perlu diWAKILi.. Kalau PE'EL ahli-ahli UMNO masih seperti sekarang, LAYAKkah mereka menDABIK dada meWAKILi UMAT Melayu/ISLAM? ALMARHUM Tunku Abdul RAHMAN terpaksa tadah SONGKOK untuk memBIAYAi perJUANGan UMNO menuntut keMERDEKAan.. TUN Dr. Mahathir puas MENANGIS pada PAU untuk mengINSAFkan ahli-ahli UMNO..

Namun demikian, PE'EL ahli-ahli UMNO dok macam tuh jugak? Lebih kurang aje dengan orang yang diSAMPUK HANTU.. Itu TANDAnya ahli-ahli UMNO TIDAK ada 'ROH' atau SEMANGAT perJUANGan seperti GENERASI terDAHULU.. 


Yang PENUH dalam UMNO HARI ini ialah SPESIS macam dalam GAMBAR di atas! Apa UNTUNGnya UMNO menyimpan SPESIS macam tuh? Apakah KPI MALAUN kat atas tuh yang boleh diBANGGAkan? MengKAYAkan dirinya sendiri walaupun SEMUA maklum tanpa 'SIJIL NIKAH'nya sebagai MENANTU PM terDAHULU dia cuma 'HAPRAK' yang TIDAK ada peKERJAan TETAP? Inikah keBANGGAan UMNO?

Atau apakah UMNO BANGGA meLAHIRkan SPESIS macam kat bawah ini sebagai meWAKILi kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM? Berapa RAMAI lagi SPESIS begini yang perlu diWUJUDkan oleh UMNO? Nak sampai PENUH seluruh NEGARA ke?


Apa FAEDAHnya makin RAMAI SPESIS begini kepada UMNO? Makin RAMAI orang berMINAT nak menyertai UMNO? Atau UMNO akan MENANG 100% di SEMUA kerusi PARLIMEN dan DUN yang diTANDINGinya? Selangor adalah CONTOH terBAIK di mana semakin RAMAI SPESIS begini tetapi langsung TIDAK ada yang SOKONG UMNO! Jadik? TIDAKkah UMNO diLIHAT membuat KERJA BODOH?

Hari ini puak penyokong 'DAJJAL' berKUMPUL di Padang Merbok kerana mereka TAHU 3 JUTA lebih ahli-ahli UMNO TIDAK dapat berbuat apa-apa pun.. Mereka BEBAS mengHINA AGAMA ISLAM, mengHINA KeSULTANan Melayu dan jugak mengHINA HAK-HAK KAMU Melayu/BUMIPUTRA.. Mereka TAHU UMNO bukan lagi NASIONALIS tetapi dah jadik LIBERAL.. Seorang PENDEKAR TIDAK akan LEMAH selagi keKUATan ROHANInya TIDAK diLUMPUHkan.. Itulah UMNO.. KUAT hanya pada LUARan kerana diKASIHANi oleh UMAT Melayu/ISLAM tetapi dah RAPUH dari dalam kerana SPESIS seperti dalam GAMBAR di atas! Dah takde orang lain GAMAKnya?

SOALAN terAKHIR.. Berapakah NILAI 126 RIBU orang kePIMPINan UMNO yang akan mengUNDI pada pemilihan nanti? RM10? RM20? SAMA NILAInya dengan HARGA teh tarik? Sekarang ini FULUS dah mula berTABURan ala-ala SKIM Piramid atau MLM di peringkat kePIMPINan CAWANGAN dan BAHAGIAN.. Ye.. Mungkin ada 'CAI-CAI' UPAHan yang mengatakan PAS, PKR dan DAP La'anatullah jugak 2X5 dalam SOAL ini.. Yang UMNO nak IKUT PE'EL BURUK PARTI-PARTI tersebut, apa ke JADAHnya? Lagi pun, KOMITMEN ahli-ahli PARTI mereka jauh lebih HEBAT berBANDING ahli-ahli UMNO? NAMPAK tak BEZAnya?

Wallahualam..        

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS