DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, June 04, 2013

PUBLISITI ala RANCANGan REALITI TV ialah KAEDAH pihak berKUASA untuk memBERKAS 'RED Bean ARMY'?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita meRASAkan adalah SATU bentuk TINDAKAN BODOH jika pihak berKUASA sering meWAR-WARkan segala TINDAK-tanduk yang mereka akan ambil terhadap 'RED Bean ARMY'.. Perlukah ianya diGEMBAR-GEMBURkan menerusi MEDIA hingga kadangkala MEDIA turut menDEDAHkan KAEDAH yang diambil oleh pihak berKUASA bagi memBERKAS mereka? Tak ke BODOH? ->KLIK<-

Apabila sering diDEDAHkan dalam MEDIA, 'RED Bean ARMY' dah pun TAHU apakah 'STEP' yang perlu mereka ambil bagi mengELAKkan diri dari diBERKAS.. Ianya SAMAlah seperti POLIS memBUNYIkan SIREN bagi memBERITAHU para penJENAYAH bahawa mereka sudah TIBA lalu penJENAYAH kena LARIkan diri..

Kita memang SETUJU bahawa 'RED Bean ARMY' ini perlu diBERKAS.. Memang TIDAK ada KOMPROMI dalam SOAL itu.. Namun demikian, perlukah kita mengHEBAHkannya menerusi MEDIA? Itu yang kita nak TANYA sesangat.. TIDAK bolehkah 'RED Bean ARMY' ini diKESAN secara SENYAP? Ini kerana seperti yang kita sedia MAKLUM, kalau JENAYAH yang meLIBATkan puak-puak PR ini, mereka selalunya SUKA mengHAPUSkan BUKTI.. Kemudian para PEGUAM yang keBANYAKkannya dari 'BAR Council' akan memBELA mereka ini dengan mengGUNAkan DALIH keKURANGan BUKTI dan TEKNIKALiti bila di MAHKAMAH..

Seterusnya, mereka akan diBEBASkan dan akan mengULANGi semula AKTIVITI menerusi 'RED Bean ARMY' ini tetapi mengGUNAkan MODUS-operandi yang berBEZA pulak.. Jadik, kalau pihak berKUASA SUKA sangat dengan 'GAME' sebegini, sampai KIAMATlah ianya akan berULANG.. Oleh itu, CUKUPlah dengan pihak berKUASA TIDAK memPUBLISITIkan sangat langkah yang diambil untuk memBERKAS 'RED Bean ARMY' ini.. Ianya TIDAK ubah seperti Pemuda UMNO yang sering memPUBLISTIkan kumpulan SIBER mereka seperti UMB tetapi GAGAL menyerlah dan jelas NAMPAK BODOH di MATA para pelayar INTERNET!

Secara JUJURnya, kita MULA meRASAkan betapa BAHAYAnya 'RED Bean ARMY' ini semasa KEMPEN PRU-13 lalu.. Kita berUNTUNG memPUNYAi agak RAMAI 'FRIEND' FACEBOOK berBANGSA 'AH-Beng'.. Oleh itu, apa yang di'SHARE' di 'WALL' FACEBOOK itu selalu jugaklah kita TERJEMAHkan dengan mengGUNAkan aplikasi TERJEMAHan secara 'ONLINE'.. Jelas sekali OBJEKTIF 'RED Bean ARMY' ini bukannya MAHUkan PRU-13 berlangsung secara TELUS.. Sebaliknya, mereka MAHU menJATUHkan Kerajaan UMNO/BN dengan TOHMAHan.. Seterusnya, mereka MAHU PERLEMBAGAAN NEGARA diUBAH ikut selera mereka!

KLIK UNTUK KE FACEBOOK
KLIK UNTUK KE FACEBOOK
KLIK UNTUK KE FACEBOOK

Tatkala UMB dan beberapa JENTERA SIBER Pemuda UMNO sibuk memPROMOSI MUKA yang RAKYAT naik MUNTAH meLIHATnya dalam BLOG mereka, 'RED Bean ARMY' pulak meMAKSIMUMkan pengGUNAan FACEBOOK dan TWITTER.. Segala macam TOHMAHan yang KONONnya mengGAMBARkan KAUM 'AH-Beng' diLAYAN secara TIDAK adil diSEBARkan seJAUH mungkin bukan sahaja sesama KAUM mereka, malah kepada SPESIS Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL.. Kita pun dah BANYAK kali SEBUT bahawa SPESIS berOTAK LIBERAL ini bukannya PANDAI pun.. Cuma bila KONONnya berOTAK LIBERAL tuh NAMPAKlah 'MODEN' sikit..

Kalau kita nak HAPUSkan RASUAH, kita kena HAPUSkan pemBERI dan pihak yang menerimanya.. Janganlah asyik mengHUKUM KAUM Melayu/ISLAM yang menerima RASUAH tetapi 'PEJAM MATA' terhadap KAUM 'AH-Beng' yang memBERIkan RASUAH kerana KONONnya tak CUKUP BUKTI! Begitu jugaklah dengan 'RED Bean ARMY' ini.. Apabila memBURU mereka nih, jangan LUPAkan pulak untuk mengurangkan SPESIS Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL dari BEBAS berleluasa.. Tanpa SPESIS sebegini, takdenya BERJAYA mana pun DAKYAH 'RED Bean ARMY' tuh.. Masalahnya, dalam UMNO/BN sendiri RAMAI SPESIS sebegini?


Kalau anda LIHAT FILEM seperti 'GHOST Protocol', 'FAST & Furious 6' dan 'NOW you SEE me', anda akan TAHU bahawa mereka yang memBUAT 'HAVOC' seperti 'RED Bean ARMY' ini akan 'BerHIBERNASI' untuk mengELAKkan daripada diKESAN pihak berKUASA dan meRANCANG MODUS operandi BARU untuk PRU-14.. Oleh itu, apabila pihak berKUASA sering memPUBLISITIkan AKTIVITI pemBURUan 'RED Bean ARMY' menerusi MEDIA, MUDAHlah mereka mengetahui TAKTIK pihak berKUASA untuk mereka meLEPASkan diri.. Kita TIDAK perlukan berPULUH BATALION untuk memBURU mereka jika mereka ini 'DisCONNECTed'!


Anda TAHU apakah MAKSUD 'DisCONNECTed'? Pernah tak anda RUJUK balik SEJARAH bagaimana JENERAL Harold BRIGGS dan JENERAL Gerald TEMPLER memisahkan KOMUNIS daripada SUMBER kewangan, MAKANan dan SENJATA? Kaedah yang SAMA perlu diLAKUkan oleh pihak berKUASA untuk memBURU dan memBERKAS 'RED Bean ARMY' di alam SIBER.. Ini perlu diLAKUkan sebelum mereka 'BerHIBERNASI' bagi mengELAKkan diri dari diKESAN dan MUNCUL semula pada PRU-14 nanti.. Medan PERANG di alam SIBER jauh lebih LUAS dari JANGKAUan IMAGINASI anda.. Kalau ASKARnya LEMBAB, memang tak MENANG!

Selain itu, MEDIUM KOMUNIKASI yang diGUNAkan oleh 'RED Bean ARMY' jugak perlu diPANTAU.. Anda TAHU mereka mengGUNAkan FACEBOOK dan TWITTER.. BerBEZA dengan UMB dan JENTERA SIBER Pemuda UMNO yang mengGUNAkan BLOG aje.. Namun demikian, TIDAK guna anda TAHU MEDIUM yang diGUNAkan tanpa mengetahui 'BAHASA' yang diGUNAkan untuk berKOMUNIKASI.. Adakah anda MAHIR dalam 'BAHASA' tersebut hingga tahap 'SASTERAWAN'? Adakah pihak berKUASA yang nak memBERKAS 'RED Bean ARMY' ini jugak MAHIR dalam 'BAHASA' tersebut? Oleh itu, pihak berKUASA perlu lebih RAMAI anggota yang MAHIR dengan 'BAHASA' tersebut!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS