DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, June 22, 2013

SOLAT HAJAT dan DOA aje TIDAK CUKUP untuk mengHADAPi para pengikut DAJJAL di Padang Merbok..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TerLEBIH dahulu kita ingin SEBUTkan di sini bahawa kita TIDAK berNIAT pun untuk memPERLEKEHkan USAHA beberapa orang ULAMA dan ILMUan ISLAM seperti berikut.. Mereka mengANJURkan supaya umat ISLAM SOLAT HAJAT agar meLINDUNGi keAMANan NEGARA daripada sebarang KESAN BURUK HIMPUNan HARAM di Padang Merbok esok HARI.. Ya.. Pada ZAHIRnya itu memang BAIK..

KLIK IMEJ UNTUK KE LAMAN WEB

Namun demikian, kita ingin berTANYA apakah memadai dengan sekadar SOLAT HAJAT dan DOA sahaja tanpa USAHA? Kita KATAkan sedemikian kerana kita meRASAkan penDEKATan secara keAGAMAan seperti ini KURANG berKESAN untuk mengUBAH penDIRIan apatah lagi meNASIHATi para pengikut DAJJAL La'anatullah di Padang Merbok esok.. Pada kitalah, para pengikut DAJJAL ini bukan sahaja mengENGKARi Qadha dan Qadhar Allah SWT.. Malah, mereka pulak memandai-mandai cuba mengatur Qadha dan Qadhar mengIKUT ACUAN mereka sendiri!

Oleh itu, apakah memadai untuk kita umat ISLAM hanya berSOLAT HAJAT aje terhadap perLAKUan DAJJAL pada esok HARI? NAWAITU mereka jelas untuk mengHANCURkan sebuah NEGARA dengan mengGUNAkan KAEDAH RUSUHAN atau pemBERONTAKan hingga mengAKIBATkan perTUMPAHan DARAH.. Dalam KEPALA OTAK mereka, keKUASAan POLITIK yang mereka KEJAR hanya boleh diCAPAI melalui keHANCURan NEGARA mengIKUT TELUNJUK ZIONIS Neo-CON.. Mereka sudah TIDAK PERCAYAkan lagi pemilihan oleh RAKYAT menerusi PRU.. Apa yang mereka TAHU ialah untuk menabalkan 'PenJUBOR' di PUNCAK KUASA!


Mereka jugak GAGAL meNAFIkan FAKTA bahawa daripada 14 buah NEGERI dalam NEGARA ini, 9 NEGERI meLETAKkan UNDI POPULAR kepada Kerajaan UMNO/BN.. Mereka menCIPTA pemBOHONGan KONONnya SPR TIDAK berlaku ADIL tetapi GAGAL pulak meNAFIkan FAKTA bahawa SPR jugaklah yang telah memBERIkan KUASA kepada mereka di Selangor, Pulau Pinang dan Kelantan? Di NEGERI-NEGERI tersebut, mereka bukan sahaja telah meLANTIK EXCO, malah ada yang dah buat perSIDANGan DUN pun? Kalau ENGGAN menerima keputusan PRU-13, buat apa berSIDANG dan LANTIK EXCO? Tak ke BODOH?

IRONInya, mereka yang KALUT kerana KUASA yang mereka KEJAR semakin JAUH dari JANGKAUan.. Apa-apa sahaja boleh berlaku dalam TEMPOH 5 TAHUN.. Itu yang mereka TAKUT sangat-sangat.. Untuk itu, SATU-SATUnya cara untuk mereka KEKAL RELEVAN hanyalah dengan meLAUNG-LAUNGkan pemBOHONGan mereka.. Ianya SAMAlah seperti puak-puak KHAWARIJ yang meLEMPARkan FITNAH terhadap Khalifah Uthman AL-Affan, pengGANTInya Ali bin Abu TALIB dan Muawiyah Bin Abu SUFYAN.. Bukankah puak-puak KHAWARIJ ini akan diPERANGi HABIS-HABISan oleh para PEMIMPIN ISLAM pada ketika itu?

Kita nak TANYAlah kepada anda SEMUA.. Kenapakah Rasulullah SAW sanggup berPERANG? Bukankah sebagai Rasul, hanya memadai Baginda SAW berDOA atau SOLAT HAJAT seperti mana para Rasul terDAHULU? Begitu jugak dengan Khalifah Abu Bakar AS-Siddiq.. Kenapakah beliau memerangi puak-puak RIDDAH yang diKATAkan keluar dari AJARAN ISLAM? Bukankah memadai dengan berDOA dan SOLAT HAJAT sahaja? Sekali lagi kita TEGASkan bahawa bukanlah kita HENDAK memPERLEKEHkan SARANAN atau IBADAT seperti DOA dan SOLAT HAJAT tetapi ianya perlulah diIRINGi dengan langkah-langkah TEGAS DAHULU!

UMAT ISLAM ZAMAN sekarang selalu berSERAH sebelum berUSAHA.. Dalam KONTEKS RUSUHAN yang akan diLAKUkan oleh para pengKHIANAT NEGARA esok, kita sekali lagi menDAHULUkan DOA dan SOLAT HAJAT sebelum mengatur TINDAKAN TEGAS.. TIDAKkah itu kurang TEPAT? Bukankah sepatutnya mereka yang menCATURkan RUSUHAN berASASkan pemBOHONGan ini wajar diPERANGi dan diHAPUSkan agar TIDAK menjadi DURI dalam DAGING? Cuba kita RUJUK kepada SIRAH Rasulullah SAW sendiri dan para PEMIMPIN ISLAM terDAHULU.. Apakah mereka yang mengKHIANATi NEGARA ini diBERIkan MUKA seperti ini?


Janganlah Kerajaan UMNO/BN menjadi terlalu BACUL dan RAGU-RAGU untuk memBANTERAS mereka ini.. KeMENANGan yang RAKYAT BERIkan kepada UMNO/BN bukanlah MANDAT untuk menjadi 'PONEN'.. ANCAMAN RUSUHAN ini sudah menjadi 'SENJATA' untuk musuh-musuh NEGARA ISLAM menJATUHkan sesebuah NEGARA.. Musuh-musuh ISLAM TIDAK perlu mengACUkan SENJATA berPELURU kepada kita sebaliknya memadai hanya dengan memBIAYAi DANA untuk para peRUSUH ini.. Malangnya, SATU apa pun TIDAK diLAKUkan oleh Kerajaan UMNO/BN untuk mengHALANGnya walaupun mereka ada KUASA..

Kita TIDAK perlu TAKUT untuk meLAKUkan perkara yang BENAR.. Lihat apa yang diLAKUkan oleh Kerajaan ERDOGAN Turki terhadap para peRUSUH.. Ada mereka BERIkan MUKA kepada para peRUSUH ini? Kita pulak bukan sahaja memBIARkan mereka lepas BEBAS kerana TAKUT diLIHAT TIDAK LIBERAL, kita jugak memBIARkan DANA-DANA MUSUH ISLAM memBIAYAi pergerakan HARAM kumpulan peRUSUH ini? Punyalah TAKUT kita nak SEKAT kerana nak jaga HATI KAUM 'AH-Beng'? Apakah selepas NEGARA ini diHANCURkan, kita mampu nak BINAkannya semula seperti HARI ini? Takkanlah setakat nak SOLAT HAJAT aje?

Wallahualam..   

2 comments:

Anak Lenggong said...

Wahai anak melayu yang nak menghadiri perhimpnan besok..tengok lah contoh yang terjadi kepada rakan kalian yang terlalu bodoh dan berlagak pandai..
Akibat daripada nak tunjukkan terer sangat dan kononnya dia berani Umar Mohamad Azmi saorang pelajar kolej dan merupakan salah saorang peserta yang perhimpunan membantah PTPTN diDataran Merdeka pada bulan april telah dijatuhkan hukuman denda sebanyak RM1k dan penjata sebulan atas kesalahan menghalang tugas saorang anggota Penguatkuasa Bandaraya yang menjalankan tugas untuk menangkap saorang peserta diperhimpunan tersebut. Nasib baik lah diMakamah pagi tadi dia membuat rayuan dan budak bodoh ni cuma dikenakan hukuman denda sebanyak RM3K sahaja.
Didalam soal ini mana pergi nya para peguam PR..mana perginya para pemimpin yang dia puja saperti nuar brahi anak btanak, cekgu bard ataupun sham ketot..semuanya tidak nampak muka untuk membela nasib budak yang kencing tak lurus n…Ingat lah bahaw mereka ini hanya lah mempergunakan kalian untuk menjadi kuli batak mereka tetapi pabila kejadian ini berlaku..kalian akan menanggung akibatnya sendirian…itu belum lagi lihat apakah tindakan susulan daripada kolej tempat dia belajar kerana dia telah menjatuhkan maruah kolej tempat beliau belajar..
Berpolitik bukan tak boleh tapi biar lah kencing tu lurus dahulu..habiskan dulu pengajian..lepas tu lantak korang laa..yang kesian adalah mak bapak yang mengharapkan kejayaan anak2 mereka tapi bukan pujian daripada masyarakat yang mak dapat dapat tapi kata2 nesta dan cacian daripada masyarakat serempat..lain kali kalau nak buat sesuatu perkara tu guna lah otak jangan main redah je..
Ini baru satu contoh..kalian akan lihat banyak lagi contoh yang sama akan terjadi satelah semua melayu bangang yang ditangkap sewaktu perhimpunan bersih didakwa di mahkamah…tak percaya tunggu laa..esok pula kalau ada yang mengalami kecederaan ataupun ditangkap tanggung sendir saja la..buat permulaan memang nuar & gangs akan ambil pedulu sebab nak pergunakan isu ni bagi memburukkan kerajaan dan pihak keselamatan tetapi selepas tu lu tanggung sendiri laa sebab kalian dah tak berguna kepada kegiatan mereka..

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda akan TAHU kenapa RAMAI SPESIS Melayu seperti yang diNYATAkan MUNCUL.. Sila RUJUK TULISan BLOG kita yang seterusnya..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS