DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, June 16, 2013

STRATEGI KAUM 'AH-Beng' + SPESIS berOTAK LIBERAL untuk mengHAPUSkan KUASA POLITIK Melayu/BUMIPUTRA?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! Ya.. POLITIK ialah 'ART of WAR with PERCEPTION' yang SUKAR untuk diFAHAMi apatah lagi untuk meMAHIRkan DIRI di dalamnya.. Bukan calang-calang orang dapat berTAHAN LAMA dalam POLITIK ini.. Ada TOKOH POLITIK yang sudah diLUPAkan ZAMAN.. Ada jugak yang masih berTAHAN dan diTAKUTi LAWAN walaupun sudah LAMA berSARA.. Apa pun, bukan SEMUA pihak mampu berTAHAN dengan SERANGan POLITIK.. Ada yang menangkis SERANGAN dengan SERANGAN.. Ada jugak yang hanya berTAHAN.. Ada jugak menyusup MASUK ke dalam pihak LAWAN masing-masing sebagai MUSUH dalam SELIMUT!

Selepas PRU-13, NAMPAKnya SENARIO POLITIK masih lagi berLANJUTan.. KeGAGALan UMNO/BN menDAPATkan MAJORITI 2/3 memperLIHATkan bahawa UMNO/BN sebenarnya mengALAMi keMEROSOTan SAMA seperti PARTI KONGRES di India dan PARTI LDP di Jepun.. Walaupun KAUM 'AH-Beng' diLIHAT BERJAYA dalam STRATEGI POLITIK mereka menumpukan sePENUHnya SOKONGan KAUM mereka kepada DAP La'anatullah, mereka GAGAL untuk menguasai sePENUHnya arena POLITIK NEGARA.. Malangnya, STRATEGI POLITIK KAUM 'AH-Beng' ini telah menDEDAHkan TEMBELANG mereka kepada keMARAHan KAUM-KAUM lain!


STRATEGI POLITIK yang BERJAYA tetapi GAGAL untuk berKUASA.. Bolehkah diNAFIkan bahawa KAUM 'AH-Beng'lah yang paling TAKUT kepada TINDAK balas daripada PARTI yang MENANG dalam PRU-13 lalu? Mereka seBENARnya TAKUT.. TAKUT bukan kerana KEMPEN BOIKOT.. Apa yang lebih mereka TAKUT ialah RESPON daripada KAUM Melayu/BUMIPUTRA menerusi UMNO atau PBB.. Mereka KHUATIR akan TIMBUL suara-suara KAUM Melayu/BUMIPUTRA di seluruh PELOSOK NEGARA semasa perHIMPUNan PARTI yang akan menjadi GELOMBANG lebih menakutkan daripada TSUNAMI yang mereka CIPTA semasa PRU-13 lalu..  


TIDAK diNAFIkan bahawa KAUM 'AH-Beng' cuba menyembunyikan keTAKUTan mereka dengan LANTANG di dalam FACEBOOK.. Namun demikian, 'RED Bean ARMY' sendiri RAMAI yang mula meLARIkan diri ke Singapura dan Taiwan dan hanya 'BERANI-BERANI anjing' dengan mengHASUT dari sana.. Untuk itu, mereka mula menCATURkan STRATEGI lain untuk mengALIHkan perhatian..

1) MenDESAK SPESIS Melayu berOTAK LIBERAL yang AKRAB dengan mereka untuk menolak GELOMBANG suara-suara yang meWAKILi kePENTINGan KAUM Melayu/BUMIPUTRA..

2) MenDESAK KAUM mereka sendiri ke jalan-jalan raya KONONnya untuk mengGAMBARkan bahawa PRU-13 TIDAK diJALANkan dengan ADIL walaupun mereka diBERIkan seLUAS-LUASnya RUANG untuk memFITNAH menerusi FACEBOOK oleh 'RED Bean ARMY'..

3) MengALIHkan perhatian RAKYAT kepada ISU yang asalnya diCIPTA oleh RAKAN-RAKAN berOTAK LIBERAL mereka sendiri seperti keLEWATan PROJEK LCCT..

4) MengGUNAkan PORTAL BERITA di INTERNET untuk meREKA-REKA 'RUMOURs' seperti DS Najib TAKUT keHILANGan KUASA dan ingin berJUMPA dengan Penasihat PKR di Jakarta.. ->KLIK<-

5) MengARAHkan 'RED Bean ARMY' untuk menutup terus RUANG bagi mana-mana KAUM mereka sendiri yang ingin berKERJASAMA atau pun berHUBUNG dengan Kerajaan UMNO/BN.. ->KLIK<-

SeBOLEH-BOLEHnya KAUM 'AH-Beng' ini TIDAK MAHU walaupun seSAAT untuk Kerajaan UMNO/BN yang meMENANGi PRU-13 kali ini berFUNGSI sebagai sebuah kerajaan.. Oleh itu, TIDAK HAIRANlah jika mereka cuba menjadikkan sidang PARLIMEN berIKUTnya sebagai MEDAN untuk menimbulkan USUL UNDI TIDAK PERCAYA.. Jika mereka GAGAL kali ini, mereka akan menDESAK pulak RAKAN-RAKAN berOTAK LIBERAL di dalam UMNO KHUSUSnya Pemuda UMNO untuk memBERIkan GAMBARan bahawa UMNO sudah TIDAK RELEVAN lagi kerana TIDAK menukar OTAK KAUM Melayu/BUMIPUTRA kepada OTAK LIBERAL..
SOALnya, apakah KAUM Melayu/BUMIPUTRA mampu berTAHAN terhadap SERANGan sebegini yang pastinya akan meLEMAHkan KUASA POLITIK mereka? Atau dengan KATA lain, apakah KAUM Melayu/BUMIPUTRA sudi menyerahkan sePENUHnya KUASA POLITIK mereka pulak kepada KAUM 'AH-Beng' ini sedangkan selama ini mereka sudi berKONGSI KUASA sejak NEGARA ini MERDEKA lagi? Bagaimanakah RESPON yang sepatutnya terhadap SENARIO ini? Apa KATA kalau kita CADANGkan anda meRUJUK kepada dua SUMBER berikut,
  • BLOG Another BRICK in the WALL ->KLIK<-
  • TEMURAMAH DATUK Dr. TEO Kok SEONG ->KLIK<-

Jelaslah SPESIS Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL akan berKERJASAMA dengan KAUM 'AH-Beng' demi meROSAKkan KUASA POLITIK KAUM Melayu/BUMIPUTRA..

Wallahualam..    

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS