DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, June 23, 2013

EKSKLUSIF PemBUKAan PARLIMEN - Masihkah anda PERCAYA kepada ahli-ahli POLITIK di NEGARA ini?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TAHUkah anda KISAH pePERANGan AL-Ahzab? KISAH pePERANGan itu ada perSAMAannya dengan apa yang berlaku di Padang Merbok semalam.. Kalau menurut AL-Quran di dalam SURAH AL-Ahzab, pePERANGan itu diGAMBARkan,

"Wahai orang-orang yang beriman, kenangkanlah nikmat Allah yang dilimpahkanNya kepada kamu. Semasa kamu didatangi tentera (Al-Ahzaab), lalu Kami hantarkan kepada mereka angin ribut (yang kencang) serta angkatan tentera (dari malaikat) yang kamu tidak dapat melihatnya dan (ingatlah) Allah sentiasa melihat apa yang kamu lakukan." ~ SURAH AL-Ahzab AYAT ke-9

Apakah perSAMAannya dengan apa yang berlaku di Padang Merbok semalam dan HARI ini? RUPAnya para penyokong 'DAJJAL' di Padang Merbok jugak telah didatangi BALA Allah SWT dalam bentuk JEREBU hingga mereka tak LARAT nak berKHEMAH.. Adakah ianya keBETULan? Mungkin TIDAK jika kita GUNAkan OTAK untuk berFIKIR! SEMUA yang berlaku ada dalam QADHA dan QADHAR Allah SWT.. ->KLIK<-


TIDAKkah mereka yang ENGGAN menerima QADHA dan QADHAR Allah SWT yang menyebabkan seorang 'PenJUBOR' dan 'PenZINA' GAGAL menjadi PM? Kemudian mereka MENIPU pulak dengan memFITNAH SPR dan mengHINA pulak TITAH YDP AGONG agar mengHORMATi keputusan PRU-13? Apakah HUKUMnya jika ENGGAN menerima QADHA dan QADHAR Allah SWT? Bukankah mereka itu GUGUR IMAN? Bukankah PERCAYAkan QADHA dan QADHAR itu salah SATU daripada RUKUN IMAN?

Kita dah NYATAkan sebelum ini bahawa dalam ISLAM sekalipun puak-puak seperti ini akan diPERANGi HABIS-HABISan seperti mana Sayyidina Abu BAKAR AS-Siddiq memerangi golongan RIDDAH.. Jika TIDAK, mereka bukan sahaja setakat BERANI memPAMERkan keTIADAan IMAN mereka, malah TIDAK MUSTAHIL mereka jugak akan berSEKONGKOL dengan MUSUH-MUSUH ISLAM untuk mengHANCURkannya di NEGARA ini.. Jadik? Kenapakah DS Najib TAKUT untuk berTEGAS dan memerangi mereka ini? TIDAKkah DS Najib sendiri akan diLIHAT sebagai PEMIMPIN yang TIDAK mahu menegakkan HUKUM Allah SWT?

Sebenarnya DS Najib TIDAK perlu pun mengerahkan BALA TENTERA ATM untuk berTEMPUR dengan mereka ini.. CUKUP jika TINDAKAN perUNDANGan yang seWAJARnya diambil.. Hakikatnya, PEGUAM NEGARA pulak ENGGAN berTINDAK sehingga SPR yang diFITNAH maha HEBAT pun akhirnya terpaksa berSUARA.. 

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

Sepatutnya PEGUAM NEGARA ini jugak wajar diLIHAT seolah-olah ENGGAN untuk meLAKSANAkan AMANAHnya kepada NEGARA.. Bukan sahaja SPR, malah YDP AGONG yang meRUPAkan pemerintah terTINGGI NEGARA jugak turut diHINA hanya kerana berTITAH agar keputusan PRU-13 diHORMATi? TIDAKkah keENGGANan ini meRUPAkan satu bentuk pengKHIANATan terhadap NEGARA?

Selain itu, SENARIO yang menimpa NEGARA kita ini jugak SAMA seperti ketika pePERANGan AL-Ahzab di mana MUSUH-MUSUH ISLAM berSATU mengepung umat ISLAM.. Dalam KONTEKS HARI ini, mereka TIDAKlah berSATU secara FIZIKAL tetapi mereka mengundang campur tangan ASING menerusi DANA pemBIAYAan yang diSALURkan kepada NGO-NGO HARAM ketika ini.. ->KLIK<-


DANA-DANA ini turut meLIBATkan 'TANGAN-TANGAN PUAKA' dalam SEKTOR perBANKan yang telah berPAKAT dengan ahli-ahli POLITIK tertentu untuk TUJUAN sebegini! Mungkin kita boleh TANYAkan pandangan 'WAWA' tentang bagaimana DANA-DANA sebegini boleh diSALURkan menerusi 'TANGAN-TANGAN PUAKA' di dalam BANK-BANK yang diTERAJUi oleh SPESIS berOTAK LIBERAL?


Inilah yang diKATAkan peRANCANGan 'DAJJAL' sebenarnya.. Walaupun JENAYAH ini boleh diHENTIkan jika UNDANG-UNDANG diKUAT-KUASAkan, sekali lagi SOALAN yang SAMA patut diTANYAkan kepada pihak yang SAMA seperti PEGUAM NEGARA.. Apa TINDAKANnya? Kita jugak PERCAYA Kerajaan UMNO/BN pun ENGGAN berTINDAK kerana TIDAK mahu diLIHAT sebagai TIDAK LIBERAL! Malah, ada jugak yang meRASAkan jika TINDAKAN TEGAS diambil, KAUM 'AH-Beng' akan terTEKAN dan menutup perNIAGAan mereka di NEGARA ini.. Dah diBERIkan keWARGANEGARAan sejak 56 TAHUN pun ada lagi 'MIND-Set' begini?  

Dalam keadaan sekarang, RUANG terBUKA luas untuk sesiapa pun menjadi pengKHIANAT kepada NEGARAnya sendiri.. Kerajaan UMNO/BN diLIHAT terlalu menjaga POPULARITI kerana TUNDUK kepada HASUTan puak-puak berOTAK LIBERAL yang OTAK mereka 2X5 dengan OTAK LEMBU! Institusi perUNDANGan di NEGARA ini pulak diLIHAT TIDAK berlaku ADIL dan bermain POLITIK sesama mereka.. RAKYAT diPECAH-BELAHkan hanya kerana seorang 'PenJUBOR' dan 'PenZINA' TIDAK dapat jadik PM kerana QADHA dan QADHAR Allah SWT.. Allah SWT dah ATURkan dengan SEMPURNA tetapi mereka ini yang meROSAKkannya! 

Selama manakah NEGARA ini boleh berTAHAN? KeSULTANan Melayu Melaka berTAHAN hanya sekitar 100 TAHUN.. Kerajaan Kedah LAMA, Gangga NEGARA dan Langkasuka berTAHAN lebih LAMA kerana PEMERINTAH mereka TIDAK RAGU-RAGU untuk mengHUKUM pengKHIANAT kepada NEGARA.. Ya.. Kita TIDAK HIDUP di ZAMAN tersebut.. Namun demikian, NEGARA-NEGARA MAJU seperti US, UK dan Jepun pun BERANI berTINDAK terhadap pengKHIANAT NEGARA! Kita pulak 'DAJJAL' dah terang-terangan TUNJUK diri pun dok TIDUR lagi? Patutlah ada PEMIMPIN yang boleh TIDUR macam nih! KAH!KAH!KAH!

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO

"Err.. Tan Sri.. Are you SLEEPING?" 

Ada jugak SPEAKER DUN jadik tukang KEJUTkan orang dari TIDUR? Ini ke PEMIMPIN dalam DUN NEGERI yang KONONnya MAJU dan RAKYATnya pulak diKATAkan berFIKIRan terBUKA? KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS