DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, June 02, 2011

Datuk Harun Din kata perTAHANkan kePIMPINan ULAMA - Eh? Ada ke ULAMA dalam PAS?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Walaupun ketika ini kisah yang paling HANGAT diperKATAkan ialah kisah JURUBLOG Kickdafella menDAPAT RM350 ribu diKATAkan daripada wakil YB Husam Musa yang ingin berTANDING jawatan Naib Presiden PAS, kita RASA kita tidak ada SEBAB pun untuk ambil kisah.. Pada kita, tidak ada apa yang PELIKnya jika seseorang JURUBLOG menerima HABUAN daripada ahli-ahli POLITIK tertentu bagi tujuan tertentu atau untuk PUBLISITI.. ->KLIK<-

Sebaliknya, adakah JURUBLOG yang pro-UMNO/BN tidak sedemikian RUPA? Apakah tidak ada JURUBLOG pro-UMNO/BN yang diTAJA atau diBIAYAi oleh ahli-ahli POLITIK tertentu dalam UMNO/BN? Apakah Ketua Pemuda UMNO peSALAH POLITIK WANG dan kuncu-kuncunya TIDAK berbuat demikian? Jadik, tidak ada SEBAB untuk kita turut sama tumpang SEKAKI sedangkan ianya adalah 'TREND' biasa dalam POLITIK hari ini.. Malah kalau diperSOALkan bab HALAL/HARAM sekali pun sudah tentu mereka yang menerimanya TAHU adakah HABUAN tersebut HALAL atau HARAM tanpa perlu merujuk kepada JAKIM atau pun pakar SYARIAH di bank-bank..

Adalah BODOH jika JURUBLOG seperti Kickdafella yang berpaling tadah daripada PAS dan mengHENTAM Pok Nik 'ALAIHISSALAM' setengah MATI tiba-tiba pulak buat 'U-TURN' memuji orang KANAN Pok Nik seperti Husam Musa sampai LANGIT ke-7.. Walaupun tidak ada yang MUSTAHIL dalam POLITIK tetapi BODOH benarla Lebai PAS jika mereka diLUMPUHkan hanya oleh seorang JURUBLOG? Nampaknya Pemuda UMNO lebih CERDIKlah berbanding Lebai PAS kerana keUPAYAan mereka menabur DUIT semasa pemilihan PARTI hinggakan CALON yang menDAPAT penCALONan paling SEDIKIT di peringkat Cawangan dan Bahagian boleh MENANG jawatan Ketua Pemuda UMNO? HE!HE!HE!

Menyentuh tentang ISU keperluan mengekalkan kePIMPINan ULAMA dalam PAS semasa MUKTAMAR kali ini, kita terTARIK dengan kenyataan Datuk Harun Din dalam akhbar Sinar Harian.. Dia menyatakan:-

"Ahli parti yang memahami tonggak perjuangan Pas seharusnya mengetahui presiden memerlukan golongan ulama sebagai timbalannya untuk mengukuhkan lagi kesepaduan parti. Bagaimanapun, katanya, terpulang kepada perwakilan untuk buat keputusan dan memilih kerana sesiapa sahaja yang menang tiada masalah bagi kepimpinan sebab mereka juga ahli Pas." ->KLIK<-

Pada kita, baik kePIMPINan ULAMA atau TIDAK, tak menDATANGkan perBEZAan pun pada PAS.. Lebai PAS dah lama dah telah 'diSEKULARkan' samada mereka menDAKWA mereka diPIMPIN oleh ULAMA atau tidak.. Malah, hari ini ciri-ciri ULAMA yang ada pada PAS hanyalah pada PAKAIAN para Lebai-Lebai PAS dan MUSLIMAH mereka.. Lain pada tu memang macam HAMPEH.. Kita katakan sedemikian kerana hanya Lebai PAS aje yang menampilkan diri KONONnya lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain TETAPI sanggup bersekongkol dengan individu yang diDAKWA 'menJUBOR' dan berZINA dengan AMOI Cina seperti Penasihat PKR? Cuba anda bukak MATA dan lihat ULAMA ISLAM lain keliling DUNIA, ada ke yang buat KEJE BODO macam Lebai PAS di negara ini?

Lebai PAS turut sama 'berKOMPANG' seperti Penasihat PKR dengan menDAKWA diFITNAH sedangkan mereka GAGAL pun untuk memBUKTIkan bahawa apa yang BERLAKU itu memangnya FITNAH? LOGIK yang diguna pakai oleh Lebai PAS hanyalah dengan menJATUHkan KREDIBILITI mangsa JUBOR Penasihat PKR atau memperLEKEHkan BUKTI sahih seperti rakaman CCTV dan bukti DNA.. LOGIK ini tidak dapat sama sekali menJELASkan bagaimana DNA 'LELAKI Y' dalam lubang JUBOR mangsa menyamai DNA Penasihat PKR? LOGIK yang sama jugak tidak DAPAT menJELASkan kenapa 'LELAKI Y' dalam rakaman VIDEO seksnya dengan AMOI Cina mempunyai WAJAH yang SAMA dengan Penasihat PKR!

Setakat ini kita tak NAMPAK la ada mana-mana LELAKI menyerupai Penasihat PKR muncul dari LANGIT mengaku sebagai 'LELAKI Y' dalam VIDEO seks tersebut walaupun Pok Nik dah banyak KALI anjurkan SOLAT HAJAT! Sebenarnya Lebai PAS sudah pun mengHUKUM walaupun perBICARAan masih lagi berJALAN.. Sedangkan Allah SWT sendiri di hari MAHSYAR memBICARAkan manusia dahulu sebelum mengHUKUM? Adakah Lebai PAS mengatasi Allah SWT kerana terus mengHUKUM tanpa melakukan perBICARAan terlebih dahulu? Untuk kesekiankalinya, TIDAKkah Lebai PAS keLIHATan BODOH kerana terus memperTAHANkan dan menyokong Penasihat PKR walaupun dia setakat ini masih GAGAL memBERSIHkan dirinya daripada TUDUHAN 'menJUBOR' dan berZINA dengan AMOI Cina yang jelas ini adalah DOSA BESAR dalam ISLAM?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS