DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, June 15, 2011

PAS akan HANCUR bersama Mat Sabu menerusi pehimpunan BERSIH 2.0..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kadang-kadang kiat perlu jugak FIKIR secara terbalik untuk mengetahui perMAINan musuh-musuh kita.. Sebagai CONTOH, apabila perhimpunan BERSIH 2.0 digembar-gemburkan oleh media arus PERDANA, ianya secara TIDAK langsung memBERIkan PUBLISITI kepada pihak yang di BELAKANGnya.. Dengan kata lain, media perlu lebih EFEKTIF untuk menDEDAHkan keBURUKkan perhimpunan ini dan mereka yang berUSAHA untuk meREALISASIkannya bukannya memberi ruang PUBLISITI kepada mereka..

Apabila kita membaca tentang sebanyak 350 laporan POLIS dibuat terhadap BERSIH dan saranan agar pihak yang terJEJAS mengambil tindakkan MAHKAMAH terhadap pertubuhan tersebut, kita RASAkan mereka tersalah TARGET.. ->KLIK<-

Ini kerana sesebuah pertubuhan atau sesatu perHIMPUNan tidak akan BERJAYA tanpa 'SOMEBODY' di belakangnya.. Sepatutnya semua TINDAKkan untuk memBANTAH perhimpunan BERSIH 2.0 samada dalam bentuk laporan POLIS atau tindakkan MAHKAMAH seharusnya diTUJUkan kepada individu yang beriya-iya untuk mengadakannya.. Mungkin individu terbabit perlu diAJAR dengan mengadakan perHIMPUNan besar-besaran DEPAN rumah mereka untuk beritahu betapa CELAKAnya mereka itu mengGUGAT keHARMONIan negara?

Kenapa tidak diTUJUkan sahaja BANTAHAN anda dalam pelbagai BENTUK itu kepada peguam BETINA India yang kita SEBUT sebelum ini dan jugak Mat Sabu? Mereka inilah DALANG dan mereka jugaklah yang jadik JALANG untuk perhimpunan BERSIH 2.0.. Selagi BANTAHAN anda tidak diTUJUkan secara KHUSUS sebaliknya diTUJUkan secara UMUM, selagi itulah peguam BETINA India itu dan Mat Sabu GALAK memPROMOSIkan perhimpunan BERSIH 2.0 ini.. Ini kerana mereka berselindung di sebalik pertubuhan, bukannya menampilkan DIRI sebagai individu walaupun TINDAKkan mereka ini adalah lebih berSIFAT individualistik.. Samalah macam kita MARAHkan gejala DADAH tetapi kita tidak memBANTERAS pengedar dan penagihnya..Setakat ini tidak banyak pun BANTAHAN sedemikian yang diZAHIRkan terhadap peguam BETINA India ini atau pun Mat Sabu.. Kalau ada pun setakat penulisan di blog atau pun oleh kumpulan seperti JMM.. Sedangkan dua orang inilah 'OTAI' paling BESAR untuk perhimpunan BERSIH 2.0 kali ini?

Mat Sabu sebagai individu sebenarnya tidak ada keKUATan pun dan selama ini pun keKUATannya bergantung kepada seRAMAI mana BAHLOL yang berjaya diperBODOHkan dengan suaranya.. Peguam BETINA India tu pulak telah mengISYTIHARkan KONFRONTASI terbuka dengan umat Melayu/ISLAM dalam kes-kes MURTAD, penganjuran Forum Memeluk ISLAM dan jugak IFC.. Tidakkah salah seorang Naib Presiden PAS dilihat BAHLOL kerana semasa sesi Forum Memeluk ISLAM dia memBANTAH bukan main tetapi kali ini berpeluk CIUM pulak dengan peguam BETINA ini? Namun, itulah dia PAS yang penuh dengan HIPOKRASI dan keBODOHan..Mat Sabu mendakwa mahu mengumpulkan seramai 300 ribu orang untuk perhimpunan BERSIH 2.0 kali ini.. Kita hanya mampu KETAWA pasal Mat Sabu inilah bukti nyata betapa BAHLOLnya Lebai PAS dalam bab pengiraan STATISTIK!

Senario kali ini berbeza dengan senario tahun 2007 yang menyaksikan rata-rata RAKYAT marah dengan kerajaan dan penglibatan LANUN 'Level 4 BOYS' menentukan dasar kerajaan.. Perhimpunan BERSIH 2.0 kali ini tidak lebih sekadar demonstrasi BODOH untuk menunjukkan keLAPARan Mat Sabu terhadap 'KUASA'.. Adakah Mat Sabu sudah mengira siapakah diPIHAKnya selain Lebai-Lebai PAS yang berjaya diBAHLOLkannya? NGO-NGO Melayu/ISLAM telah berIKRAR di belakang PERKASA untuk menghalang perhimpunan BERSIH 2.0.. Adakah tahun 2007 dahulu wujud NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti ini BERSATU di bawah satu panji-panji? Atau Mat Sabu nak tipu macam RPK mengatakan YDP Agong dan Panglima Angkatan Tentera pun sokong perhimpunan BERSIH seperti mana tahun 2007? KAH!KAH!KAH!

PAS kena berjaga-jaga kerana TINDAKkan Mat Sabu sebagai Timbalan Presiden parti dalam perhimpunan BERSIH 2.0 kali ini akan mengHAPUSkan terus PAS pada PRU-13 kelak.. Bersengketa dengan NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti PERKASA demi menJAYAkan agenda peguam BETINA India itu hanya akan meRUGIkan PAS sendiri.. Tahun 2007, tidak banyak NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti sekarang.. Kali ini PAS sendirian akan menghadapi GELOMBANG tersebut jika terlampau turutkan keBODOHan Mat Sabu.. Jika PAS meminta bantuan PKR, DAP dan HINDRAF, keadaan akan jadi lebih BURUK kerana kita jangka GELOMBANG orang-orang Melayu/ISLAM bertambah BESAR dan tidak mustahil UMNO dan jugak orang-orang Melayu/ISLAM yang SETIA dengan institusi KeSULTANan Melayu dan agama ISLAM akan turut masuk CAMPUR.. Adakah PAS bersedia untuk itu demi Mat Sabu dan peguam BETINA India itu?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS