DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, June 11, 2011

Malaysiakini kata TRIP DS Najib ke luar negara pakai Dana Awam tapi TRIP Penasihat PKR pulak pakai duit SIAPA?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apabila menyentuh corak penyampaian BERITA dalam Malaysiakini, anda jangan HARAP mereka akan menyampaikan BERITA yang boleh diterima AKAL atau jauh sekali BERITA yang menunjukkan PENULISnya masih WARAS.. Pada para pengarang dan wartawan Malaysiakini, apa yang penting adalah bagaimana hendak menSENSASIkan sesuatu BERITA walaupun tanpa ada sebarang BUKTI sahih untuk menyokong laporan BERITA yang diTULIS.. Dengan kata lain, TEMBERANG adalah sesuatu yang LUMRAH dalam penulisan BERITA dalam Malaysiakini.. Namun demikian, TEMBERANG dalam Malaysiakini disanjungi oleh ramai ahli POLITIK dalam PR kerana ianya dapat diGUNAkan untuk menjadi wadah bagi memBURUKkan kepimpinan negara..

Kali ini Malaysiakini sekali lagi menSENSASIkan BERITA yang tidak tahu hujung pangkal, malahan di'SPIN'kan pulak hanya kerana mahu memBUKTIkan TEMBERANGitu adalah satu keBENARan bagi pihak mereka.. Malaysiakini meLAPORkan lawatan PM DS Najib ke Kazakhstan mengGUNAkan dana awam dan RAMAI pulak 'KAKI KENCING' di dalam portal BERITA ini menyifatkannya sebagai satu bentuk pemBAZIRan.. ->KLIK<- dan ->KLIK<-

Malah ditokok tambah pulak untuk menyedapkan TEMBERANG dengan cerita khayalan KONONnya anak DS Najib berKAHWIN di sana.. Hairan jugak perKAHWINan anak seorang PM Malaysia tidak menjadi tajuk BERITA pun samada di Malaysia atau pun di Kazakhstan itu sendiri? ->KLIK<-

Seperti yang kita sebut tadi, di manakah anda RASA logiknya BERITA ini atau bolehkah penulisan 'TAIK' sebegini dianggap sebagai BERITA? Adalah lumrah untuk seorang PM melakukan lawatan ke luar negara tak KIRAlah negara apa pun? PM adalah Ketua Kerajaan dan adakah Ketua Kerajaan mana-mana NEGARA di dalam DUNIA ini yang tidak melawat negara lain? Bolehkah Malaysiakini memBUKTIkan wujudnya Ketua Kerajaan sedemikian bagi meNAFIkan bahawa mereka memang portal berTAHAP 'TAIK' kerana sering memaparkan BERITA sebegini? Malah, Malaysiakini jugak tidak BERANI pun nak sebut dana awam mana yang diGUNAkan oleh PM untuk lawatannya? Dana awam yang mana? Duit PNB? Tabung Haji? KWSP? LTAT? Atau duit derma JIHAD milik Lebai PAS?

Baiklah, kita TANYA pulak Malaysiakini.. Dari manakah pulak Penasihat PKR menDAPATkan dana atau FULUS untuk perJALANannya ke rata-rata negara asing? Malah, kalau tak silap semasa keputusan PRN Sarawak hendak diUMUMkan, Penasihat PKR pernah melakukan trip dari KLIA ke Eropah, Jepun terus ke US dalam jangka masa yang amat singkat sekitar beberapa HARI.. Siapakah yang mengeluarkan BELANJA atau dapatkah Malaysiakini memBUKTIkan bahawa perBELANJAan tersebut adalah daripada duit poketnya sendiri 100%? Yang menariknya tuh, mangsa 'JUBOR'nya sendiri merangkap mantan 'Coffee Boy'nya mengakui pernah di bawak sekali ke Hong Kong bersamanya? Begitu jugak dengan trip Penasihat PKR ke Indonesia dan Australia baru-baru ini.. Dari manakah sumber KEWANGANnya untuk trip-trip ini semua?

Apakah dengan jawatan sebagai penasihat kepada sebuah parti meMUNGKINkan dia mempunyai pemBIAYAan yang cukup untuk trip-trip sebegini? Apakah yuran keAHLIan PKR diGUNAkan untuk memBIAYAi Penasihat PKR bagi tujuan jalan-jalan 'MAIN MATA'? Tak CUKUP tuh.. Kalau diGABUNGkan kesemua yuran keAHLIan PKR + DAP + PAS pun belum mampu untuk menampung pemBIAYAan bagi trip-trip Penasihat PKR seperti yang diNYATAkan walaupun untuk TAHUN 2011 sekali pun! Jadik, dari manakah SUMBER pemBIAYAannya? Adakah dia nak kata semuanya adalah hasil 'SIMPANAN' semasa dia jadik TPM dan Menteri Kewangan dulu? Kalau lepas 10 tahun pun tak habis-habis 'SIMPANAN' dia, sepatutnya LHDN kena bukak balik fail-failnya.. Nak kata dia berniaga macam Tun Daim, apa BISNES dia? Orang PKR sendiri tau ke apa BISNES penasihat parti mereka sampai memBOLEHkan dia hidup sebegitu MEWAH dan mampu lakukan banyak trip-trip ke luar negara? Kalau dia diSPONSOR dek Yahudi ZIONIS Neo-CON, memang kita percaya sangatla.. Lagi pun selepas ditendang dari jawatan TPM, Penasihat PKR cumalah lulusan Sastera dari UM aje kalau tidak diSPONSOR oleh Yahudi ZIONIS Neo-CON semua tuh..

Malaysiakini terlampau SYOK nak calitkan 'TITLE' KORUP pada DS Najib sampaikan terLUPA bahawa Penasihat PKR tuh lagi teruk.. Malaysiakini berUNTUNG pasal dah 'memBOHONG tahap GABAN' dengan BERITA macam 'TAIK' pun Menteri KDN tak de nak ambil apa-apa tindakkan.. MCMC pun patut SIASAT dah penulisan BERITA sebegini dalam Malaysiakini tetapi mungkin 'PRIORITY' diorang lebih kepada usaha nak sekat AKSES pengguna terhadap laman 'File Sharing' daripada menyiasat keSAHIHan di sebalik penulisan BERITA sebegini.. ->KLIK<-

Nak HARAPkan UMNO sendiri buat BANTAHan pun kita cuma dapat tengok Ketua Pemuda peSALAH POLITIK WANGnya takat mampu KOMEN dalam TWITTER aje la.. Itu aje tahap habis INTELEK atau BIJAK yang boleh diHARAPkan daripada kepimpinan UMNO sendiri terhadap penulisan BERITA sebegini yang memBURUK-BURUKkan pemimpin mereka dan jugak parti mereka sendiri!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS