DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, June 23, 2011

Selepas Ketua Pemuda UMNO, giliran Pengerusi BERSIH 2.0 pulak 'memperBUDAKkan' Menteri KDN menerusi isu SMS ugutannya..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebelum ini Menteri KDN pernah diperBUDAK-BUDAKkan oleh Ketua Pemuda UMNO peSALAH POLITIK WANG dengan kenyataan berikut apabila dia cuba memBERIkan AMARAN kepada Pemuda UMNO yang cuba turut berHIMPUN untuk 'COUNTER' perHIMPUNan BERSIH..

"Hisham boleh beri sebanyak mana amaran yang beliau mahu. Ini Malaysia baru. Kami mempunyai hak untuk berhimpun, dijamin oleh perlembagaan. Pemuda Umno tetap berarak pada 9 Julai ini. Itu sahaja," ->KLIK<-

Kalau Dato' Onn dahulu berjaya menyabarkan Panglima Salleh Selempang Merah daripada meLAKUkan tindak balas berDARAH bersama-sama orang Melayu di Batu Pahat terhadap Komunis Bintang Tiga dan para PENYOKONGnya, nampaknya cucu beliau tidaklah seHEBAT mana apabila diperBUDAK-BUDAKkan oleh orang yang diANGKATnya sendiri sebagai Naib Ketua Pemuda UMNO! Jadik, takat mampu telan air LIUR ajelah walaupun diAIBkan sedemikian rupa oleh orang yang pernah diperTAHANkannya.. HE!HE!HE!

Itu baru dengan Ketua Pemuda UMNO peSALAH POLITIK WANG.. Kali ini kita nampak sekali lagi Menteri KDN mengAIBkan diri sendiri dalam ISU pengHANTARan SMS berbaur UGUTAN terhadap Peguam BETINA India Pengerusi BERSIH 2.0.. Kandungan SMS tersebut berBUNYI seperti berikut:-

"Korg ni buta hati ke?? buat apa sokong ambiga keling paria haramjadah tu? dia ni kapir laknat. korang tau tak dia ni jadi alat anjing2 politik untuk musnahkan keutuhan melayu. dia kata je nak BERSIH kan SPR. bersih kepala bapak dia. “puak2 PAS n PKR pun buta tuli n pekak badak.. kalau SPR tak bersih, boleh ke diorang menang kat Sgor, Kedah, Penang, Kelantan n perak dulu? DAP cina sial tu pulak lagi haram jahanam. dia tengok je melayu bertekak. hujung2 dia perintah negara ni dan kristiankan kita semua. aku nak kasi amaran kat korang semua. “kalau perhimpunan ni jadi, aku dan org2 aku akan bunuh ambiga dan korang2 keliling dia satu persatu, termasuklah orang2 politik bangang yg bersekongkol ngan kafir laknat tu.. ini amaran aku. Korang tengokla nanti,"

Tertanya-tanya kita kenapalah Menteri KDN ini sering 'salah TEKNIK' apabila RESPON terhadap sesuatu ISU.. Kita katakan sedemikian kerana diFAHAMkan Menteri KDN pantas ke Bukit Aman untuk mintak POLIS segerakan SIASATAN dari mana SMS tersebut dihantar.. ->KLIK<-

Kita ingin perSOALkan kenapa isu SMS tersebut menjadi 'PRIORITY' kepada Menteri KDN ketika ini? Semua MAKLUM bahawa ketika ini sudah 800 lebih LAPORAN polis telah diBUAT ke atas BERSIH 2.0 dan penganjurnya.. Semua MAKLUM bahawa Peguam BETINA India itu adalah Pengerusi BERSIH 2.0 yang sepatutnya bertanggung-jawab terhadap keKACAUan yang cuba diCETUSkan pada 9 Julai 2011.. Semua jugak maklum bahawa perHIMPUNan BERSIH 2.0 pada tarikh tersebut adalah perHIMPUNan HARAM, menyalahi undang-undang dan tidak ada PERMIT pun.. Namun, nampaknya Menteri KDN lebih KALUT dengan SMS ugutan tersebut berbanding memikirkan keKACAUan yang akan diTIMBULkan oleh Peguam BETINA India ini pada 9 Julai 2011? Tidakkah ianya UMPAMA memberi layanan KELAS pertama kepada penJENAYAH?

9 Julai 2011 adalah hari Sabtu.. Mungkin ada yang kerja 1/2 hari dan mungkin ada yang INGIN berSANTAI atau bersiar-siar bersama KELUARGA.. Sepatutnya hari tersebut adalah hari yang AMAN tanpa sebarang keKECOHan pun.. Malah, kalau Peguam BETINA India itu memilih untuk berSANTAI bersama keluarganya, berRIADAH, bekerja atau pun dok sorang-sorang dalam BILIK sambil meLAYAN 'Download' video SEKS seorang individu yang diKATAkan MIRIP dengan Penasihat PKR bersama amoi Cina, RASAnya tak ada siapa pun nak hantar SMS sedemikian kepadanya? Oleh kerana dia memilih untuk menCETUS keKACAUan pada tarikh tersebut hingga menyebabkan sedemikian BANYAK laporan POLIS dibuat, tak HAIRANlah jika dia dapat SMS sedemikian pun!

Jadik, apa perlunya Menteri KDN pulak yang berlebih-lebih sedangkan Peguam BETINA India itu pun nampaknya tak SAYANGkan nyawanya pun apabila berHASRAT untuk meneruskan keKACAUan menerusi perHIMPUNan BERSIH 2.0? Sepatutnya itu bukan keUTAMAan kepada seorang Menteri KDN sebaliknya sentimen RAKYAT menerusi 800 lebih laporan polis terhadap penganjur BERSIH 2.0 perlu lebih diUTAMAkan.. Kita pun tak TAHU setakat mana keBENARan SMS tersebut TETAPI nyatanya Menteri KDN telah membantu 'menJAYAkan SKRIP' yang cuba diatur oleh 'Tangan-Tangan GHAIB' menerusi perHIMPUNan BERSIH 2.0 tanpa dia SEDARi.. Pada kitalah, setakat SMS macam tuh, tak perlu mintak campur tangan Bukit Aman pun.. Polis kat balai biasa pun boleh 'SETTLE'kan dengan kerjasama Celcom, Digi, Maxis, U-Mobile atau Tune Talk!

Jika Menteri KDN meRASAkan dia tak mampu mengawal keadaan, ada BAIKnya dia SERAHkan saja kepada gabungan POLIS + ATM untuk mengawal keadaan.. Tak MUSTAHILlah kalau ada Perintah Berkurung atau paling TERUK, pengISYTIHARan DARURAT.. Ini menJADI pengajaran berGUNA kepada puak-puak KAPITALIS keparat yang menaja BERSIH 2.0 seperti dimaksudkan dalam SMS tersebut tentang keRUGIan BISNES yang akan dialami mereka jika keadaan sedemikian berlaku! Lebai-Lebai PAS yang berJANGGUT mengalahkan kambing Himalaya jugak patut diajar tentang betapa KUFUR NIKMATnya mereka terhadap keAMANan yang dikecapi selama ini.. Dah Lebai-Lebai DUNGU nih terINGIN sangat nak menJADIkan Malaysia seperti Afghanistan, jadik RAKYAT sepatutnya menuding JARI kepada Lebai-Lebai DUNGU inilah selain Peguam BETINA India itu jika keAMANan mereka terjejas!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS