DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, June 04, 2011

Kepimpinan ULAMA dah 'MATI' dah dalam PAS.. Yang tinggal pun BUKANnya reti nak baca TALKIN pun! KAH!KAH!KAH!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAH!KAH!KAH! KAH!KAH!KAH! KAH!KAH!KAH!

Kan BETUL kita cakap Lebai PAS nih memang BAHLOL? Nak pilih PEMIMPIN untuk KEKALkan gelaran 'PARTI ISLAM' pun tak reti? ->KLIK<- dan ->KLIK<-

OKlah, kita nak TANYA anda semua.. Jika diBARISkan Ustaz Nasharuddin Mat Isa, Ustaz Tuan Ibrahim dan Mat SABU, SIAPAkah PILIHAN anda untuk diJADIkan IMAM solat? -> Anda sendiri TAHU apa JAWAPANnya kan? KAH!KAH!KAH!


Kita dah pernah TULIS pasal ULAMA dah memang tak WUJUD dalam PAS.. Dah LAMA dah.. Sejak keMATIan allahyarham Ustaz Fadzil Noor, dah tak ada dah ULAMA dalam PAS.. Yang TINGGAL hanya 'FOOL-La-MAK' yang kejenya dok keluarkan FATWA songsang dan memBANDINGkan siapa lebih ISLAM sesama orang ISLAM sendiri.. Apa yang boleh diHARAPkan dengan puak-puak macam nih? Apakah orang Melayu/ISLAM akan lebih diHORMATi atau ISLAM itu akan disanjung tinggi dengan penampilan puak-puak sebegini dalam PAS? Lagi sukalah DAP La'anatullah untuk jalankan AGENDA mereka menyamakan ISLAM setaraf dengan agama-agama lain di Malaysia ini..

Sekarang gelaran 'parti ISLAM' pada Lebai PAS hanya tinggal pada gelaran sahaja.. Mungkin Lebai-Lebai PAS nih boleh 'COVER' sesama sendiri dengan saling memanggil 'ANA' atau 'ENTE' sesama sendiri TETAPI orang DUNGU pun tahu itu hanya tradisi Arab.. Malah, mereka mungkin cuba menunjukkan diri mereka lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain dengan cara berPAKAIan seperti pak-pak Arab atau berJILBAB seperti ala-ala Taliban.. Namun, cara berPAKAIan bukanlah penentu seseorang itu lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain pun.. Takde pun disebut Malaikat Munkar dan Nakir tanya "Apa PAKAIAN kamu?" dalam KUBUR nanti..

Sekarang apa BEZAnya UMNO dengan PAS? Apakah keLEBIHan PAS berbanding UMNO? Lebai PAS sendiri meminggirkan golongan yang diANGGAP mereka sebagai 'ULAMA', apakah BEZAnya mereka dengan UMNO? Sedangkan merekalah yang menDAKWA UMNO sedemikian sebelum ini? Kalau setakat TINGGAL Pakcik - Pakcik TUA dalam Dewan ULAMA yang langsung tak ada FUNGSI pun meLAINkan mengeluarkan 'FATWA' menyokong orang yang diDAKWA 'menJUBOR' dan berZINA dengan AMOI Cina, pesakit MENTAL kat Hospital Bahagia pun boleh buat.. Apa? PAS masih ada Mursyidul AM? Eh? Apa benda Mursyidul AM tuh? Orang TUA berSAYAP wakil Tuhan yang KONONnya turun dari LANGIT ke-7 ke? KAH!KAH!KAH!

Apa lagi yang TINGGAL untuk PAS? Tinggal Presiden PAS yang tak ada KUASA pun hatta untuk meninggikan SUARA terhadap musuh-musuh ISLAM? HIERARKI kePIMPINan PAS kali ini menyaksikan bekas KAKI KHALWAT, KAKI SONGLAP duit DERMA Memali dan peruntukkan kerajaan NEGERI, KAKI KELENTONG dan KAKI yang tak ada SPM menguasai jawatan Timbalan Presiden dan Naib Presiden.. HEBATnya apa yang diKATAkan kePIMPINan ULAMA dalam PAS? Kalau kita tengok HIERARKI kePIMPINan sebegini dalam keseluruhan 56 negara anggota OIC, memang tak akan JUMPA punya! Macam kita SEBUTlah, orang yang kita tak sanggup angkat sebagai IMAM solat pun boleh diPILIH oleh Lebai PAS! KAH!KAH!KAH!

UMNO seharusnya TAHU "How to PLAY with their CARDs".. DS Najib dan TS Muhyiddin tak perlu TUNGGU lama lagi untuk bagi PUKULAN MAUT kepada parti POLITIK yang menJADIkan umat Melayu/ISLAM rosak mengalahkan budaya 'BLACKMETAL' ini.. Sekarang UMNO hanya perlu memBERSIHkan partinya daripada peSALAH POLITIK WANG dan jugak mereka yang menJADIkan UMNO sebagai PLATFORM untuk mencari keMEWAHan tanpa memPEDULIkan matlamat perjuangan PARTI.. Sepatutnya UMNO terus bergerak menarik SOKONGan golongan muda Melayu/ISLAM terutamanya mereka yang SAYANGkan agama, bangsa dan NEGARAnya.. Untuk itu, apa kata UMNO jugak lakukan pemilihan parti mereka pada TAHUN ini jugak sebelum menghadapi PRU-13? Ada BERANI? HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS