DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, June 18, 2011

In Malaysia, the Paramount Ruler have SUPREMACY rules over 'KHALIFAH of KIASU' in Penang..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kan dah KATA dah..

Kita antara pihak yang menadah TANGAN keSYUKURan apabila Yang Dipertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP), Ellias Zakaria yang selesai mengadap DYMM YDP Agong mengeSAHkan bahawa Baginda menitahkan pemilihan Jawatan Kuasa Kariah Masjid diTANGGUHkan.. ->KLIK<-

Titah Baginda ini sekaligus dilihat sebagai 'TAMPARAN' kepada 'Khalifah KIASU' dari parti DAP La'anatullah yang meRASAkan jawatan Ketua Menterinya itu seakan jawatan Maharaja China di zaman SILAM.. Apakah dia ingat bahawa negara ini tidak ada DAULAT walaupun diJAJAH beratus tahun? 'Khalifah KIASU' itu patut ingat bahawa negara China sekalipun sudah hilang DAULAT Maharajanya sedangkan negara ini masih mampu mengekalkan pemerintahan Kesultanan Melayu..

Baiklah, kita bukan nak MERAPU jauh.. Apa yang kita ingin BERITAHU bahawa Perlembagaan Negara sudah diRANGKA begitu cantik terUTAMAnya dalam bab yang meLIBATkan orang Melayu/ISLAM dan agama mereka.. DiTAKRIFkan bahawa Melayu itu agamanya ISLAM.. Dipertanggung-JAWABkan kepada Sultan-Sultan Melayu sebagai Ketua Agama ISLAM.. Jadik, SIAPAkah 'Khalifah KIASU' yang meRASAkan dirinya BERHAK menCAMPURi urusan agama ISLAM sedangkan dia sendiri pun bukan PENGANUTnya? Siapa dia nak mengaturkan 'Do and Don't' kepada penganut ISLAM? Siapa dia nak memandai-mandai TENTUkan siapa LAYAK jadi IMAM, bilal, khatib atau Siak sedangkan dia bukannya SUJUD kepada Tuhan untuk orang-orang ISLAM?

Satu-satunya cara bagi 'Khalifah KIASU' untuk mengawal dan mengekang penganut agama ISLAM dan orang Melayu di Pulau Pinang hanyalah dengan mengHASUT pemimpin Melayu yang sanggup menJUAL agamanya sendiri seperti Lebai PAS dan kaki MAKSIAT dalam PKR agar 'Cari PASAL' dengan orang Melayu yang lain.. Inilah SENARIO yang tak semua orang Melayu/ISLAM di Pulau Pinang sedar.. Ada puak-puak Melayu yang mahu mengGADAIkan kembali bangsa dan agamanya kepada PIHAK ketiga seperti mana sejarah keJATUHan kerajaan Melayu Melaka, Pattani, Kedah, Perak dan Johor kepada PENJAJAH.. Kita HAIRAN apa perlunya kita berTOLAK ansur dengan puak-puak Melayu KEPARAT seperti ini sedangkan kita TAHU apa AKIBAT buruk yang akan menimpa?

Melayu/ISLAM sebenarnya sudah diSESATkan dan ditarik jauh daripada BERSATU demi kePENTINGan agama dan bangsa mereka sendiri.. Sedangkan bangsa 'Khalifah KIASU' yang MARAH dipanggil sebagai 'Kaum PENDATANG' itu tidak pulak berSIKAP sedemikian? Ini kerana pada mereka ASALkan DOMINASI kuasa POLITIK orang Melayu diLEMAHkan, mereka perlu BERSATU dan memBERI tekanan samada secara LANGSUNG atau tidak LANGSUNG terhadap orang Melayu/ISLAM.. Malah, mereka SANGGUP memperBODOHkan dan memBERI tempat kepada beberapa pemimpin Melayu/ISLAM yang KECEWA dalam POLITIK agar menJADI barua UTAMA mereka untuk menyerang sesama Melayu/ISLAM yang mahu memperTAHANkan HAK-HAK mereka sendiri.. Maka LAHIRlah BARUA seperti Mat Sabu, Mahfuz, Pok Nik 'ALAIHISSALAM', MB GAGAP, mantan MB Perak yang MEROYAN, Penasihat PKR anak-beranak dan RAMAI lagi..

Sebab itulah kita mengHARAPkan kepada NGO-NGO Melayu/ISLAM seperti PERKASA, Pembela, GPMS dan sebagainya agar tidak BERHENTI memBERI keSEDARan kepada anak-anak muda Melayu/ISLAM tentang tanggung-JAWAB mereka memperTAHANkan HAK-HAK mereka sendiri.. Sepatutnya NGO-NGO ini masuk ke KAMPUS atau menyediakan ruang DIALOG dan penerangan kepada generasi muda setiap masa.. Sekarang ini kita meLIHAT bagaimana mereka diLALAIkan oleh HIBURAN yang melampau dan diperBODOHkan oleh seGOLONGan ELITIS dalam Pemuda UMNO demi kePENTINGan POLITIK kePARTIan sendiri.. Apa yang kita LIHAT, Pemuda UMNO yang diKETUAi oleh peSALAH POLITIK WANG lebih menumpukan kepada elemen 'SYOK Sendiri' atau PUBLISITI diri sendiri daripada memBINA jati diri, menerapkan nilai-nilai MURNI dan menyemai SEMANGAT patriotisme untuk NEGARA.. Ini tidaklah mengHAIRANkan kerana semua MAKLUM Ketua Pemuda UMNO tu pun BUKANnya lahir, memBESAR dan berSEKOLAH di negara ini pun! Jadik, faham-faham aje la kalau TAKAT tu aje keMAMPUan dia..

Setakat ini kita masih ada DYMM YDP Agong sebagai peLINDUNG kepada orang Melayu/ISLAM.. Kalau kita dah keHILANGan KUASA besok, adakah kita terPAKSA mengIKTIRAF 'Khalifah KIASU' itu pulak?

Wallahualam..

2 comments:

Wake UP! said...

Bila nak sumbat semua ultra kiasu masuk ISA? Letak jawatan la woih Menteri Amaran!

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

UltraKIASU itu hanya akan melalui penDERITAan apabila semua umat Melayu/ISLAM bersatu dan menJADIkan undi mereka sebagai SENJATA untuk melawan golongan ultrakiasu

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS