DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, June 29, 2011

Keep going with BERSIH 2.0 rally and Malaysia will end-up like Libya today..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Rasanya semua MAKLUM bahawa Libya iaitu sebuah negara ISLAM di utara Afrika sedang di serang oleh tentera NATO.. Kenapakah NATO menyerang Libya? 'ALGORITHM'nya mudah sekali:-

1) Wujudkan kumpulan peLAMPAU yang anti kepada kerajaan Libya dan pemimpinnya Muammar Ghadaffi

2) Kumpulan peLAMPAU ini akan meMULAkan kempen AGRESIF mereka menerusi media Internet seperti Facebook, BLOG dan sebagainya mengHASUT dan mereka-reka CERITA..

3) Apabila RAKYAT termakan kempen puak peLAMPAU ini, mereka akan diHASUT supaya melakukan keKACAUan dan RUSUHAN hingga tahap menumpahkan DARAH sesama sendiri..

4) Apabila WUJUDnya perTUMPAHan DARAH, puak peLAMPAU ini akan meminta campur tangan ASING termasuk dalam bentuk keTENTERAan seperti NATO..

Hari ini TINDAKkan keTENTERAan NATO tidak mengenal MANGSA.. Libya di BOM tanpa mengira penduduk AWAM atau pihak berSENJATA.. Yang PELIKnya, Mahkamah Jenayah Antarabangsa mengeluarkan WARAN terhadap Ghadaffi TETAPI menDIAMkan diri apabila NATO mengeBOM penduduk AWAM Libya dan diAKUI sendiri oleh mereka? ->KLIK<-

Itu di Libya.. Anda jangan terKEJUT jika 'ALGORITHM' yang sama akan diGUNA pakai oleh 'Tangan-Tangan GHAIB' ZIONIS Neo-Con melalui perHIMPUNan BERSIH 2.0.. Selain penDEDAHan WUJUDnya campur tangan ASING melalui pemBIAYAan atau sumbangan DANA, jangan terKEJUT jika selepas ini WUJUD lagi campur tangan POLITIK yang lebih KERAS hingga tahap menJADIkan NEGARA ini sebagai kancah perang saudara seperti di Libya.. Alasan BERSIH 2.0 untuk berHIMPUN bagi memohon YDP Agong mendesak SPR melakukan perubahan hanyalah pemBOHONGan semata-mata.. Bagaimana SPR hendak mengubah perkara-perkara yang perlu diPUTUSkan di Parlimen?

Kalau kira RUJUK kepada 'ALGORITHM' di atas, adalah jelas tujuan perHIMPUNan BERSIH 2.0 tidak lain untuk meWUJUDkan keKACAUan seperti yang diHAJATi oleh 'Tangan-Tangan GHAIB' ZIONIS Neo-Con.. Mereka mahu menabalkan seorang pemimpin kanan PKR yang GAGAL memBERSIHkan dirinya dengan tuduhan 'menJUBOR' dan GAGAL jugak memBUKTIkan dirinya bukan 'LELAKI Y' dalam video SEKS dengan amoi Cina sebagai BONEKA mereka untuk negara ini.. Untuk itu, perCATURan dilakukan menerusi barisan peguam KEPARAT yang menjadi DALANG kepada perHIMPUNan BERSIH 2.0 ini.. Dengan mengaburi diri mereka KONONnya sebagai pejuang hak ASASI manusia, mereka me'LEMBU'kan Lebai-Lebai PAS sebagai BALACI untuk BERSIH 2.0..

Pengerusi BERSIH 2.0 jelas berBOHONG apabila meNAFIkan Penasihat PKR tiada kaitan dengan BERSIH 2.0.. Secara LOGIKnya, apakah keperluan untuk peguam BETINA India ini untuk mengadakan DEMONSTRASI kalau bukan untuk menJATUHkan kerajaan yang dipilih RAKYAT dan meNAIKkan pemimpin yang dikeHENDAKkinya seperti Penasihat PKR? Sebaliknya merekalah yang patut diLIHAT sebagai meNAFIkan suara demokrasi RAKYAT yang memilih untuk mengekalkan BN walaupun dengan MAJORITI mudah.. Apakah dia begitu BODOH untuk TAHU bahawa bukan sebegitu mudah untuk mengubah keYAKINan RAKYAT terhadap kerajaan sedia ada?

Bukan semua perTUKARan REJIM akan membawa kepada pemerintah yang lebih BAIK.. Anda boleh LIHAT sendiri apabila mereka memBENTUK kerajaan di Selangor, Kelantan, Pulau Pinang, Kedah dan Perak (setahun)..

- Apakah kerajaan Selangor memBUKTIkan mereka lebih BAIK dengan mengGUNAkan dana kerajaan negeri untuk kepentingan parti, melakukan aktiviti korek PASIR secara berleluasa dan membelakangi DYMM Sultan Selangor dalam perlantikkan SUK?

- Apakah kerajaan Kedah sekarang lebih BAIK sedangkan mereka GAGAL membantu rakyat semasa BANJIR dan GAGAL menguruskan kewangan negeri dengan BAIK?

- Apakah REJIM Pok Nik 'ALAIHISSALAM' di Kelantan yang makan GAJI BUTA selama 20 tahun adalah BAIK hingga bergelumang dengan masalah infrastruktur, ladang RAKYAT dan bekalan air bersih?

- Apakah REJIM Khalifah KIASU di Pulau Pinang lebih BAIK apabila asyik mengKASTAkan orang Melayu/ISLAM dengan pelbagai cara di sana?

Sendiri jadik kerajaan pun tak tentu HALA, ada HATI pulak nak memandai-mandai ubah kerajaan orang lain? Pemimpin sendiri asyik berGELUMANG dengan masalah nafsu SEKS luar biasa hingga diRAKAM sana-sini, ada HATI pulak nak NAIKkan dia sebagai BONEKA bagi kuasa ASING? ->KLIK<-

Pihak berkuasa seharusnya tidak ragu-ragu untuk meLETAKkan 'BOUNTY' terhadap KEPALA setiap dalang BERSIH 2.0 ini.. Malah, apa gunanya mereka diberikan taraf WARGANEGARA jika mereka sanggup mengHANCURkan negara untuk KUASA? Tarik balik keRAKYATan mereka atau bagi yang jadik PEGUAM, batalkan lesen mereka.. Keengganan kerajaan untuk bertindak TEGAS inilah penyebab WUJUDnya keadaan tidak tenteram seperti sekarang..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS