DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, June 13, 2011

Pilihanraya MASJID - Berani tak umat ISLAM sebut "Lu Langsi Lu MATI!" kepada pihak yang nak ADAkannya?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita tertanya-tanya adakah tercatat dalam SIRAH Nabawi bahawa semasa Nabi SAW menDIRIkan masjid pertama iaitu Masjid Quba, adakah Baginda SAW menyuruh umat ISLAM mengadakan apa yang disebut pilihanraya MASJID? Kita CABAR Lebai-Lebai PAS yang KONONnya mengaku lebih ISLAM daripada umat ISLAM lain memBUKTIkan wujudnya perkara sedemikian dalam SIRAH Nabawi kita.. Sepanjang 1400 tahun sejarah ISLAM, tidak pernah dicatatkan baik dalam sejarah Rasulullah SAW, sejarah Khulafa Ar Rasyidin, Bani Umayyah, Bani Abbassiyah, Turki Uthmaniyyah hinggalah sekarang wujudnya apa yang disebut pilihanraya MASJID.. Malah, cuba sebut negara OIC mana yang mengadakan pilihanraya MASJID? ->KLIK<-

Inilah yang berlaku apabila diBIARkan keJAHILan dan keTAKSUBan menguasai diri.. Akhirnya yang mengambil kesempatan ialah DAP La'anatullah yang seakan meMUSUHi agama ISLAM dengan memandai-mandai menJADIkan institusi MASJID sebagai medan untuk bermain POLITIK.. Sebelum ini pun DAP La'anatullah ini jugak yang sengaja mengasingkan agama ISLAM dengan agama bukan ISLAM melalui penubuhan portfolio dalam kerajaan negeri untuk tujuan tersebut. ->KLIK<-

Tindakkan ini mengINGATkan senario pasca peristiwa 9/11 yang cuba diTERAPkan oleh puak Neo-Con ZIONIS yang mengASINGkan agama ISLAM dengan lain seterusnya cuba meLABELkan agama ISLAM sebagai agama pengGANAS menerusi pentadbiran mantan Presiden Bush Jr. .. Sebelum ini ianya dilakukan di US di mana umat ISLAM hanyalah MINORITI tetapi kali ini DAP La'anatullah lebih BERANI dengan cuba melakukan perkara yang SAMA di negara kita yang tercatat ISLAM sebagai agama RASMI dalam Perlembagaan Negara..

Tindakkan DAP La'anatullah terhadap agama ISLAM adalah bersifat PREJUDIS dan sepatutnya dilihat sebagai cubaan campur tangan untuk memecah-belahkan umat ISLAM itu sendiri.. Usaha DAP La'anatullah untuk mengadakan pilihanraya MASJID adalah diluar pemikiran KONTEKS umat yang beragama kerana sememangnya tidak berlaku pun dalam mana-mana agama lain.. Jika anda tonton filem adaptasi novel Dan Brown iaitu 'Angel and Demon', anda akan dapati para paderi Katolik pun memilih sesama sendiri siapa yang menjadi POPE.. Malah pemilihan Dalai Lama di Lhasa, Tibet sebagai Ketua Agama Buddha jugak sudah tentu tidak menerusi pilihanraya oleh para penduduk sekitar Istana Potala.. Jadik, kenapakah DAP La'anatullah lebih 'ADVANCE' untuk mengadakan pilihanraya MASJID khusus kepada umat ISLAM di Pulau Pinang?

Apakah KAEDAH yang hendak diguna pakai oleh mereka untuk mengadakan pilihanraya MASJID?

- Adakah DAP La'anatullah akan mengadakan satu Badan Kerajaan Negeri seperti SPR untuk mengadakan pilihanraya yang dimaksudkan?

- Apakah JAMINAN bahawa pemilihan tersebut TELUS sedangkan DAP La'anatullah sendiri terkenal sebagai parti paling KUAT mengutuk SPR KONONnya tidak telus setiap kali adanya pilihanraya?

- Jika ada pihak yang tidak puas HATI, adakah ianya akan berlanjutan hingga ke MAHKAMAH? Apakah KAEDAH untuk menentukan siapa KARIAH yang layak mengundi dan siapa yang bukan? Mana tau kot nanti Lebai PAS kata ada 'KARIAH HANTU'?

- Apa akan jadi jika orang yang FASIK dan JAHIL terpilih sedangkan orang yang berILMU, alim dan WARAK dipinggirkan seperti mana yang berlaku dalam pemilihan PAS baru-baru ini?

- Jika itu berlaku TIDAKkah institusi MASJID yang sepatutnya menyatu-padukan umat ISLAM ke arah KIBLAT yang sama telah berpecah-belah kerana tidak sefahaman akibat POLITIK pilihanraya MASJID?

- Adakah anda meRASAkan DAP La'anatullah akan SUDI menanggung DOSA memecah-belahkan umat ISLAM menerusi pilihanraya MASJID sedangkan semua maklum para pemimpin UTAMA mereka bukan beragama ISLAM pun?


keBIADABan DAP La'anatullah terhadap umat ISLAM ini berlaku kerana keLEMAHan umat ISLAM itu sendiri khususnya dalam PAS yang cuma tahu membandingkan siapa lebih ISLAM sesama saudara seagama.. Apabila kita melakukan perbandingan sedemikian, kita telah meLETAKkan agama ISLAM itu sendiri sebagai satu bentuk 'OBJEK' yang boleh diBANDINGan seperti pakaian.. Kita tidak lagi meLETAKkan ISLAM itu berasaskan 5 Rukun ISLAM dan diSOKONG oleh 6 Rukun Iman seperti yang diajar dan dipraktikkan oleh Rasulullah SAW.. Jika kita benar-benar menegakkan keISLAMkan berasaskan 5 Rukun ISLAM dan 6 Rukun Iman, kita TIDAK akan memBANDINGkan siapa lebih ISLAM seperti yang diPRAKTIKkan oleh Lebai PAS.. Akibatnya kita dapat lihat sendiri bagaimana Lebai PAS telah pun 'memBUANG' perjuangan ISLAM mereka selama 60 tahun semasa muktamar mereka baru-baru ini..

Sekarang agama umat ISLAM jelas diANCAM dan cuba disama-ratakan atau diLIBERALkan menyamai agama-agama lain.. Walaupun Lebai PAS sering mengutuk Perlembagaan Negara yang KONONnya meletakkan sebagai agama RASMI negara hanya di atas kertas, sekurang-kurangnya ianya jauh lebih BAIK berbanding Lebai PAS sendiri yang memBUKA ruang dan turut sama berSUBAHAT dengan DAP La'anatullah untuk meRENDAHkan martabat agama RASMI Malaysia ini sama dengan agama-agama LAIN? Seteruk-teruk UMNO, mereka tidak pun mengHINA agama ISLAM sedemikian rupa seperti Lebai PAS? Malah, UMNO lebih BERJAYA meLETAKkan ISLAM sebagai agama RASMI negara dengan pemBINAan prasarana, pendidikan, dasar-dasar kerajaan, Tabung Haji, Takaful, perbankan ISLAM, Suquq dan banyak lagi.. Apa pulak sumbangan Lebai PAS selain bersekongkol bersama DAP La'anatullah untuk meROSAKkan agama RASMI negara ini?

Umat ISLAM tidak harus berDIAM diri dengan tindakkan DAP La'anatullah ini.. Walaupun usaha jahat DAP ini boleh diHALANG selagi YDP Agong menjadi Ketua Agama ISLAM untuk Pulau Pinang, kita jugak mahu agar Majlis Fatwa Kebangsaan, JAKIM, IKIM dan banyak lagi NGO-NGO Melayu/ISLAM turut sama menyuarakan BANTAHAN.. Tunjukkanlah sekurang-kurangnya umat ISLAM bersatu apabila agama mereka cuba diperMAINkan sedemikian rupa.. Lagi BAIK kalau dialog daripada filem KONGSI iaitu "Lu langsi lu MATI!" dilontarkan terhadap para pemimpin DAP khususnya 'Khalifah Umar Abdul Aziz' di Pulau Pinang tuh!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

mana belani weh, nanti undang2 tangkap habit wooo. gua punya anak bini apa macam mau makan? ho. talak belani cakap. psssst...tiam tiam ma, nanti lokap dalam kasi titon maa..

Anonymous said...

Ulat dalam batu boleh hidup ma......

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS