DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, June 28, 2011

Is BERSIH 2.0 seems to DECLARE a WAR against Malay/MUSLIM majority?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau seluruh kaum Cina berSATU bagi undi kat DAP sekalipun negara ini belum tentu akan HANCUR.. Kalau seluruh kaum India berSATU bagi undi kat PKR sekalipun negara ini tidak akan terjejas.. Namun demikian, negara ini akan MUSNAH jika orang Melayu/ISLAM berpecah dan saling tuduh-menuduh sesama sendiri.. Itulah penyebab kenapa Melayu/ISLAM harus berdiri di belakang satu PASUKAN pada 9 Julai ini dan BUKANnya berdiri dipihak BERSIH 2.0.. Realiti ini menyebabkan kita amat SETUJU dengan apa yang diKATAkan oleh Datuk Nallakarupan.. ->KLIK<-

Walaupun mungkin 'BOSS' Pemuda UMNO kurang senang dengan konsep memperJUANGkan Melayu/ISLAM tetapi MAJORITI ahli-ahli Pemuda UMNO yang jugak berdiri di belakang kumpulan PATRIOT pada 9 Julai ini masih memPERCAYAi konsep tersebut.. Malah, bukanlah sesuatu yang mengHAIRANkan apabila Pemuda UMNO yang berKUMPUL di HQ PKR semalam sebenarnya 'mengENGKARi' pesanan 'BOSS' mereka yang tengah cari PUBLISITI menyertai Misi Bantuan ke Gaza.. Syabas kita ucapkan kepada Pemuda UMNO KL/Selangor kerana masih ada sekelumit semagat SAYANGkan agama, bangsa dan negara seperti para pemimpin UMNO terdahulu.. ->KLIK<-

Sementara itu, AMARAN keras Mahaguru Omardin Al Maujudi dan jugak Pertubuhan Permuafakatan Majlis Ayahanda-Ayahanda Malaysia seHARUSnya diLIHAT sebagai BUKTI ketidaksabaran mereka terhadap penyertaan segelintir Melayu/ISLAM yang DUNGU seperti Lebai PAS dalam perHIMPUNan BERSIH 2.0.. ->KLIK<- dan ->KLIK<-

Pertubuhan yang majoriti ahlinya adalah orang Melayu/ISLAM ini sebenarnya sudah MUAK dan BENCI melihat keDUNGUan Lebai PAS yang menyokong memBABI buta segala saranan MUSUH Melayu/ISLAM demi menJAYAkan perHIMPUNan BERSIH 2.0 kali ini.. Setakat ini RAKYAT masih PELIK memikirkan bagaimana Lebai-Lebai PAS yang sebelum ini bukan MAIN lagi memBANTAH Forum Memeluk ISLAM boleh berSEKONGKOL pulak dengan Pengerusi BERSIH 2.0 yang diketahui UMUM sebagai INDIVIDU di sebalik penganjurna forum tersebut.. Tapi itu tidaklah MUSTAHIL kerana OTAK Lebai-Lebai PAS ini bukanlah senormal OTAK manusia biasa!

Tidak ada siapa pun boleh RAMALkan apa yang akan berlaku pada 9 Julai ini.. Yang NYATAnya, hasrat beberapa Lebai DUNGU dalam PAS yang cuba menJADIkan perHIMPUNan BERSIH 2.0 seperti perHIMPUNan rakyat Mesir di Dataran Tahrir nyatalah MENGARUT sama sekali.. Adalah MUSTAHIL untuk menjadikan perHIMPUNan BERSIH 2.0 sedemikian rupa kerana setakat ini pun RAKYAT sudah menyaksikan TENTANGan HEBAT daripada MAJORITI orang Melayu/ISLAM terhadap agenda BUSUK ini.. Untuk REKOD, perHIMPUNan BERSIH yang pertama dulu dihadiri oleh MAJORITInya orang Melayu/ISLAM tetapi GAGAL mengumpulkan 100 ribu peserta.. Bagaimana pulak perHIMPUNan BERSIH 2.0 boleh berjaya jika setakat ini pun TENTANGan oleh banyak pertubuhan Melayu/ISLAM sebegitu banyak?

Sebab itulah BLOG ini pernah sebut bahawa Lebai PAS yang DUNGU ini memang mencari pasal dengan orang Melayu/ISLAM sendiri dengan menyertai perHIMPUNan BERSIH 2.0.. Dengan keKALAHan 8 PRK sebelum ini, Lebai PAS patut menyedari bahawa mereka sudah HILANG sokongan orang Melayu/ISLAM di negara ini.. Mereka mungkin menyangka SALAKkan beberapa 'ANJING-ANJING PKR' sebagai tanda sokongan mereka masih KUKUH tetapi kalau 'ANJING-ANJING PKR' ini boleh menipu satu negara, apakah SUKAR untuk mereka menipu Lebai PAS yang sememangnya DUNGU lagi BAHLOL? Akibatnya, Lebai PAS akan mengulangi sejarah HITAM mereka yang cuba diSEMBUNYIkan di Kelantan pada thun 1977.. Kalau itu yang mereka MAHU, teruskanlah dengan SOKONGan terhadap perHIMPUNan BERSIH 2.0!

Wallahualam..

1 comment:

Wake UP! said...

Salam. If it's war that they want, then a war is what they are going to have. Don't start something if you don't intend to see it through until the end.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS