DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, June 01, 2011

QAZAF ke, gugurkan HAKIM ke, pertikaikan mangsa JUBORnya ke, yang NYATA ialah DNAnya memang WUJUD dalam JUBOR..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Hakim Mahkamah Tinggi untuk perBICARAan kes 'menJUBOR' Penasihat PKR sebenarnya terlalu BAIK.. Kita katakan sedemikian kerana jika HAKIM tersebut mengarahkan untuk bersidang SEMULA pada minggu INI, sudah TENTU Penasihat PKR akan mengGELABAH kerana segala TEMBELANGnya dalam kes 'menJUBOR' ini akan diJADIkan isu semasa MUKTAMAR PAS pada hujung minggu ini.. Apa akan jadik jika semasa MUKTAMAR PAS berlangsung, Lebai-Lebai PAS menJADIkan isu DNA dalam BONTOT sebagai SUBJEK perSIDANGan? Maunye SESAK nafas Mursyidul AM PAS, iaitu Pok Nik 'ALAIHISSALAM'.. Geng ERDOGAN dalam PAS bukan sahaja akan KALAH dalam perebutan JAWATAN parti, malah mungkin turut MUFLIS kerana tak dapat balik peLABURan POLITIK WANG mereka..

Sepatutnya Penasihat PKR berTERIMA kasih kepada Tuan HAKIM tersebut yang menetapkan PROSIDING bermula sehari selepas MUKTAMAR Lebai-Lebai PAS berAKHIR.. Malangnya, dah memang 'SPESIS dua ALAM' sepertinya, ibarat kata PEPATAH, susu yang diBERI, TUBA yang diBALAS.. Penasihat PKR cuba sekali lagi kali ke-3 untuk mengGUGURkan HAKIM perBICARAan tersebut dengan ALASAN yang dia dan PEGUAM kelingnya sahaja yang TAHU.. ->KLIK<-

Kenapa dia beriya-iya sangat mahukan HAKIM tersebut diGUGURkan daripada KESnya? Sebenarnya dia dah tak MAMPU lagi untuk memBELA diri atau memBERSIHkan dirinya lagi.. Penasihat PKR pun TAHU tak seorang pun di kalangan pasukan PEGUAM keling HINDRAFnya dapat meNAFIkan keWUJUDan DNA dalam JUBOR mangsanya..

- Nak SALAHkan POLIS pun tak boleh pasal tak dapat BUKTIkan POLIS yang MASUKkan DNA dalam JUBOR mangsanya?

- Nak SALAHkan pihak HOSPITAL pun tak boleh pasal mereka hanya buat 'CHECK-UP' terhadap jubor MANGSAnya, takde pun BUKTI mereka CALITkan DNAnya di situ?

- Nak SALAHkan pakar DNA pun tak boleh pasal mereka hanya TERIMA bahan BUKTI atau DNA untuk diSAHkan tanpa mengetahui siapa peMILIKnya selain diNAMAkan sebagai 'LELAKI Y'..

Jadik, LOGIKnya apa lagi yang boleh diLAKUkan oleh dia dan pasukan PEGUAMnya selain cuba mengGUGURkan HAKIM? Nak GUGURkan pendakwaraya lagi la tak BOLEH.. Walaupun KREDIBILITI mangsa JUBORnya cuba dipertikaikan, dia LUPA sesiapa pun di NEGARA ini layak menDAPAT keADILan tanpa mengira JAHAT ke BAIK ke MISKIN ke KAYA ke.. Malah dalam ISLAM pun ada kisah Rasulullah SAW buat pengHAKIMan secara ADIL terhadap Yahudi yang meMUSUHi Baginda? Jadik siapa Penasihat PKR nih untuk NAFIkan hak orang yang menuntut keADILan? Belajar dengan ZIONIS ke?

Malah bekas PEGUAM Penasihat PKR sendiri telah menJELASkan MUSLIHATnya untuk berLINDUNG di sebalik DAKWAan 'menJUBOR' dengan mengGUNAkan QAZAF!

"Dalam situasi sebegini, hukum syarak menuntut agar kes Saiful didengari dan diadili dan bukannya ditolak mentah-mentah kerana kegagalan beliau mendatangkan empat orang saksi yang melihat sendiri kejadian tersebut. Memang dalam kes rogol, sumbang mahram ataupun gangguan seks tempat kerja, hampir mustahil untuk si mangsa mendatangkan empat saksi lelaki yang adil. Oleh itu, syarak menetapkan bahawa beban bukti dalam kes rogol atau sumbang mahram adalah berbeza. Segala bentuk bukti yang boleh diterima oleh syarak selain daripada saksi mata boleh diterima pakai dalam kes ini termasuklah DNA, rakaman CCTV dan seumpamanya." ->KLIK<-

Dengan KATA lain, berLINDUNG di sebalik QAZAF sekali pun tidak dapat meNAFIkan keWUJUDan DNA Penasihat PKR dalam bentuk CECAIR di dalam JUBOR mangsanya! Baik HUBUNGAN tersebut adalah 'SUKA sama SUKA' atau 'SUKA sama tak SUKA' antara Penasihat PKR dan mangsa JUBORnya, yang NYATAnya DNAnya tetap WUJUD dalam JUBOR mangsanya itu..

Apa kata kalau Penasihat PKR mengaku aje memang dia 'menJUBOR'? Jadik, LENAlah tidur Lebai-Lebai PAS yang DUNGU semasa MUKTAMAR tuh.. Kalau ada yang SEDAR, boleh la cepat-cepat TAUBAT atau pakat HUMBAN Pok Nik dan geng ERDOGAN ke dalam TONG TAIK! HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS