DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, June 14, 2011

Berapa ramai Lebai PAS yang 'JILAT punggung' peguam BETINA ini untuk BERSIH 2.0?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau seseorang itu ada niat melakukan keJAHATan sekalipun, sudah tentu dia tidak akan menyebutnya dikalangan orang yang baik-baik.. Sudah tentu dia akan cuba menyembunyikannya agar tidak dikeTAHUi dengan cara cuba menunjukkan dirinya baik-baik ATAU cuba menipu dengan mengatakan perBUATan tersebut adalah BAIK.. Itu adalah perUMPAMAan yang kita BERIkan terhadap penganjur perhimpunan BERSIH 2.0 yang KONONnya cuba menunjukkan mereka berniat BAIK tetapi sebenarnya cukup JAHAT, BUSUK dan diDALANGi oleh musuh-musuh Melayu/ISLAM.. Seperti yang semua sedia MAKLUM, perhimpunan BERSIH 2.0 dianjurkan oleh dua orang yang boleh dipertikaikan 'keBERSIHannya'.. ->KLIK<-

Tentang Mat Sabu tak perlulah kita perKENALkan siapa dia.. Semua maklum tentang KISAH bilik 121 Hotel Perdana, Kota Bharu.. Di situ sahaja anda meLIHAT bagaimana Hukum HUDUD yang sepatutnya boleh diKENAkan ke atas Mat Sabu kerana berKHALWAT dengan bini orang akhirnya berjaya diTERBALIKkan akibat salah seorang SAKSI sudah kasi 'TWIST' dia punya keSAKSIan walaupun lebih daripada 4 pasang MATA menyaksikannya.. Ini sudah memBUKTIkan bahawa dalam PAS yang KONONnya sering menDAKWA mereka lebih ISLAM berbanding orang ISLAM lain TIDAK lebih sekadar meMANIPULASIkan ISLAM untuk menyembunyikan keJAHATan mereka.. Sedar tak sedar selepas itulah Mat Sabu ini diTOLAK daripada bertanding pilihanraya di Kelantan dan terpaksa merempat mengHARAPkan belas ihsan kepimpinan PAS di negeri-negeri lain..

Yang cuma kita ingin perKENALkan ialah 'BOSS' kepada Mat Sabu merangkap penganjur UTAMA perhimpunan BERSIH 2.0 kali ini.. Peguam BETINA berbangsa India ini cukup terKENAL dalam bab-bab mempertikaikan hak-hak orang yang memeluk ISLAM, memperTAHANkan pulak orang ISLAM yang MURTAD dan seringkali cuba menCABAR kedudukkan ISLAM sebagai agama rasmi NEGARA.. Lupakah anda peguam manakah yang memperTAHANkan Lina Joy yang MURTAD dari ISLAM daripada dipulihkan? Adakah anda LUPA siapakah penganjur Forum Memeluk Islam pada Sabtu 9 Ogos 2008 di Bar Council yang KONTROVERSI hingga menimbulkan keMARAHan umat ISLAM? ->KLIK<-

Apakah salah seorang Naib Presiden PAS iaitu Din Puduraya cuba meNAFIkan bahawa dia salah seorang yang HADIR berDEMO dan memBANTAH forum tersebut? Apakah Din Puduraya cuba meNAFIkan bahawa dia tidak mewakili PAS dan hanya bertindak atas kapasiti PERIBADI? Hari ini kita melihat sendiri bagaimana Timbalan Presiden PAS dan tentunya Din Puduraya jugak akan bersekongkol dengan peguam BETINA India ini pada perhimpunan BERSIH 2.0 yang tiada ASASnya selain sebagai satu bentuk cubaan untuk menimbulkan keKACAUan terhadap negara dan meNAFIkan hak-hak RAKYAT yang telah memilih kerajaan sedia ada secara DEMOKRASI? Inilah peguam BETINA India yang cuba meNAFIkan hak DEMOKRASI orang lain dengan alasan KONONnya dia yang menegakkan DEMOKRASI?

Kita tidak HAIRAN dengan tahap HIPOKRASI Lebai PAS seperti Mat Sabu dan Din Puduraya.. Kalau PAS ini wujud di Palestin, anda jangan terKEJUT jika mendapati Lebai-Lebai PAS ini sanggup menJILAT punggung Yahudi ZIONIS demi POLITIK mereka.. Sesudah mereka memBUANG perjuangan ISLAM mereka selama 60 tahun, apalah nak diHAIRANkan kalau hari ini menyaksikan para PEMIMPIN mereka bersekongkol dengan peguam BETINA India ini yang tindak-tanduknya jelas menCABAR kedudukkan ISLAM dalam Perlembagaan Negara? Sebab itulah peguam BETINA India ini selamba aje mengatakan akan ada orang Melayu/ISLAM akan melindunginya jika diTAKDIRkan perhimpunan BERSIH 2.0 ini bertembung dengan gabungan PERKASA dan NGO-NGO Melayu lain.. Melayu/ISLAM seperti PAS sebenarnya bukan sahaja sudah tidak berMARUAH, malah rela di'KELDAI'kan sedemikian rupa untuk kepentingan para pemBENCI Melayu/ISLAM ini.. Yang jelas, pada akhirnya yang akan KETAWA besar nanti adalah mereka, BUKANnya Lebai-Lebai PAS yang telah di'KELDAI'kan ini..

Walaupun ini tidak berMAKNA kita berSETUJU dengan tindakkan PERKASA bersama-sama 30 NGO Melayu untuk turut melakukan DEMONSTRASI balas, TETAPI kita faham bahawa jika ada PIHAK cuba bertindak sesuka HATI, sudah tentu ada pihak yang akan memBALASnya.. Kita tidaklah menJANGKAkan bahawa pada akhirnya dua pihak yang sama-sama Melayu/ISLAM ini akan bertembung, berSALAMan dan bermesra atas nama perpaduan Melayu/ISLAM seterusnya memalitkan segala macam keAIBan ke MUKA peguam BETINA India itu.. Kalau PAS hari ini adalah PAS yang sama seperti zaman Dr. Burhanuddin Al Helmy, mungkin ianya akan berlaku.. Namun, jika pada hari ini PAS sudah membuang perjuangan ISLAM mereka umpama buang LAMPIN pakai buang, kita YAKIN 100% senario tersebut tidak akan berlaku.. Malah, apa yang orang KAFIR suruh seperti adakan pilihanraya MASJID pun mereka sanggup turuti walaupun Rasulullah SAW sendiri tak pernah pun lakukan? Ini menunjukkan Lebai PAS lebih menyanjungi puak-puak KAFIR ini lebih daripada mereka menyanjungi Rasul agama mereka sendiri!

Oh ye.. Di manakah penDIRIan UMNO sendiri dalam SOAL ini? Nak kata memihak kepada BERSIH 2.0, dah tentu TIDAK kerana objektif utama BERSIH 2.0 adalah untuk menJATUHkan UMNO itu sendiri sebagai tonggak kerajaan BN.. Nak kata UMNO memihak kepada gabungan PERKASA dan NGO-NGO Melayu, mungkin sebahagian besar ahli-ahlinya akan menyertai atas nama Melayu/ISLAM namun kita tidak menjangkakan para pemimpin mereka akan turut sama.. Tak mustahil ada pemimpin UMNO sendiri yang mengutuk kedua-dua belah pihak dan TENTUnya lebih mengutuk kepada gabungan PERKASA dan NGO-NGO Melayu.. Kalau anda tak PERCAYA, kita tunggu aje kenyataan 'BOSS' Ketua Pemuda UMNO tidak lama lagi! HE!HE!HE!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS