DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, June 07, 2011

Wajarkah UMNO yang perJUANGkan Melayu/ISLAM tengok aje apabila si GILA Taliban ini mengHINA para Mufti dan ULAMA lain di negara ini?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sekali lagi ingin kita TEGASkan bahawa dalam PAS sekarang ULAMA sudah pun tidak WUJUD lagi.. Malah, kalau nak diKIRA di dalam PAS langsung tak ada seorang pun LAYAK dipanggil ULAMA apatah lagi untuk memakai gelaran 'USTAZ'! Keadaan ini harus diperBETULkan dan pihak media, JURUBLOG atau pelayar INTERNET sepatutnya tidak lagi memanggil mana-mana Lebai PAS sebagai 'USTAZ' dan 'USTAZAH'.. Kita katakan sedemikian kerana dalam ISLAM tidak pernah kita terBACA orang yang mengHINA seseorang ULAMA dipanggil 'USTAZ'! Penganut ISLAM bukannya YAHUDI yang masih menyanjung orang GILA sebegini walaupun mereka mengHINA ULAMA agama sendiri.. Kalau ada yang teringin sangat nak jadik Taliban, apa kata LUCUTkan aje keRAKYATannya dan hantar dia ke perGUNUNGan Tora Bora di sempadan Afghanistan/Pakistan?

Kita TIDAK tahu apa GILAnya bekas Ketua Dewan Pemuda Pas Perak hingga memanggil para Mufti di negara ini sebagai 'SYAITAN BISU'.. Si GILA ini menDAKWA para Mufti sedemikian kerana membisu dengan kes penyebaran video SEKS individu dikenali sebagai 'LELAKI Y' yang menyerupai Penasihat PKR dengan seorang Amoi CINA.. Agaknya si GILA ini pun dah CIUM air KAKI 'Manusia ANUGERAH Tuhan' ini gamaknya? ->KLIK<-

Si GILA ini yang sebelum ini pernah menGELARkan Mufti Perak sebagai 'HARAMsani' kerana tidak puas HATI dengan sikap beliau yang enggan bersekongkol dengan PAS ternyata BANGGA menJADIkan Mufti Perak sebagai 'PUNCHING BAG'nya semasa berUCAP dalam Muktamar Tahunan Pas Ke-57 di Taman Melewar pada Ahad semalam.. Si GILA ini mengHINA Mufti Perak dengan mengGAMBARkan beliau sebagai 'Mufti Poco-Poco' dan 'Mufti Yoga' yang merujuk kepada pengHARAMan aktiviti tersebut di negeri Perak walaupun kita amat YAKIN si GILA ini bukanlah pengamal kedua-dua Yoga atau Poco-Poco..

Sudah tentu memBUANG masa sahaja untuk menerangkan kepada si GILA ini atau mana-mana Lebai PAS bahawa Mufti Perak berTINDAK di bawah bidang kuasanya dan beliau telah berMUSYAWARAH terlebih dahulu dengan Majlis Agama Islam negeri sebelum memutuskannya.. Pada si GILA ini, mungkin DEWATA RAYA PAS yang berSAYAP dan muncul dari LANGIT ke-7 iaitu Pok Nik 'ALAHISSALAM' sahaja yang LAYAK bercakap atau memutuskan apa-apa perkara tentang ISLAM.. DEWATA RAYA yang mengaku tak reti pun nak bina sebuah masjid dan tak reti nak salurkan bekalan air BERSIH kepada RAKYATnya sendiri walaupun dah 20 tahun dok makan GAJI BUTA sebagai MB? Mungkin pada si GILA ini, RAKYAT perlu menDERITA susah agar si DEWATA RAYA ini kekal memerintah dan menipu RAKYAT dengan 'SYURGA khayalannya'..

Kita bukan RAKYAT Perak.. Namun demikian, kita rasa pengHINAan si GILA ini terhadap Mufti Perak sedemikian RUPA seharusnya dianggap oleh RAKYAT Perak sebagai pengHINAan ke atas DYMM Tuanku Sultan Perak jugak.. Bukankah Tuanku Sultan Perak sendiri yang memberi perkenan terhadap perLANTIKkan Mufti Perak ini? Apakah si GILA ini cuba memBERIkan gambaran bahawa DYMM Sultan Perak jugak 'ALPA' kerana melantik TS Harussani sebagai Mufti Perak yang pada anggapan si GILA ini tidak LAYAK sama sekali? Jika demikian, tidakkah apa yang dilakukan oleh si GILA ini meRUPAkan satu bentuk penDERHAKAan dan seharusnya RAKYAT Perak menDESAK agar si GILA ini diHUKUM seberat-beratnya kerana dia sendiri jugak RAKYAT Perak? Apa pendapat anda, RAKYAT Perak yang beragama ISLAM dan berBANGSA Melayu?

Malah, jika kita meRUJUK kepada keSALAHan allahyarham USTAZ Ashaari Al Arqam sebelum ini, para Mufti jugak seharusnya mempunyai KUASA melalui Majlis Fatwa Kebangsaan untuk mengHUKUM atau mengGESA satu bentuk HUKUMAN dikenakan terhadap si GILA ini.. Kalau di GILA ini boleh mengGELARkan para Mufti dengan gelaran 'SYAITAN BISU' dan sebagainya, bukankah para Mufti jugak patut RESPON dan memanggil si GILA ini dalam satu sesi perBICARAan atau pengHUJAHan untuk diUJI tahap pemahamannya tetang ISLAM dan juga tahap keWARASannya sebagai manusia? Buatlah seperti mana soal jawab allahyarham USTAZ Ashaari dahulu.. Siarkan secara 'LIVE' menerusi media ELEKTRONIK.. Bolehlah semua RAKYAT tengok seHEBAT mana pemahaman ISLAM si GILA ini atau dia setakat bikin 'GEMPAQ' untuk meng'LEMBU'kan Lebai-Lebai PAS yang sememangnya BAHLUL!

Kutukkan si GILA ini terhadap UMNO, sepatutnya UMNO sendiri menJAWABnya.. Mungkin pada UMNO, apa yang keluar dari MULUT si GILA ini tidak perlu diPUBLISITIkan seperti PUBLISITI yang diberikan kepada 'BOSS' Pemuda UMNO bila dia masuk Askar Wataniah, Terjun Bebas atau jadik MODEL fesyen? Namun, kalau dengan si GILA ini pun UMNO terGAMAM menDIAMkan diri, ianya amatlah meMALUkan.. Bukankah dalam UMNO ada ramai cerdik PANDAI terUTAMAnya dari Oxford dan Cambridge? Bukankah tahun lepas UMNO menyaksikan keMASUKkan 'ULAMA-ULAMA Muda' ke dalam partinya? Bukankah Ketua Pemuda UMNO bukan main SUKA berbahas dengan Lebai PAS terUTAMAnya apabila dapat 'COVERAGE' oleh media? Sepatutnya Pemuda UMNO patut anjurkan SESI perBAHASan antara si GILA ini dengan 'BOSS' mereka.. Biar RAKYAT menilai sendiri siapa lebih HEBAT antara si GILA dari PAS ini atau peSALAH POLITIK WANG dalam UMNO.. Ada BERANI? HE!HE!HE!

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

kau ni perangai macam babi!!!semua org kau hentam!!!sana gila sini gila...ntah2 kau tu yg dah gila!!!king of gila!!!!orang macam kau yang jadi barua memfitnah sana sini yang patut digelar gila!!nampak sangat kau ni jenis org yang tak sembahyang!!!kalau ye pun cuma sembahyang kosong dan sia2!!!

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS