DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, March 28, 2014

2 TEORI sebagai DALIL bahawa TRAGEDI seperti MH370 ini akan sentiasa berLAKU di NEGARA kita..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Ketika ini terlalu BANYAK TEORI KONSPIRASI berKUMANDANG berHUBUNG keHILANGan pesawat MH370.. Malah, ada di antara TEORI itu diLIHAT mampu menCETUSkan keTEGANGan antara 2 NEGARA iaitu Malaysia dan China.. Namun demikian, SEJARAH memBUKTIkan bahawa bukan SENANG untuk mana-mana PIHAK meRENGGANGkan HUBUNGan 2 NEGARA ini walaupun yang jadi BATU APInya ialah RAKYAT masing-masing.. TEORI SEJARAH ini terBUKTI sebegini..

TEORI 1:

SEJARAH memBUKTIkan bahawa China sejak ZAMAN sebelum MASEHI lagi TIDAK pernah menyerang atau menakluk mana-mana WILAYAH di RANTAU ini.. TIDAK pernah ada Rajendra CHOLA versi China datang dengan bala TENTERA untuk menyerang WILAYAH ini.. Sejak ZAMAN keSULTANan Kedah dan Melaka pun HUBUNGan dengan China TIDAK pernah TEGANG.. Walaupun ada pihak cuba meNAFIkan keWUJUDan PUTERI Hang Li PO dalam SEJARAH Melayu, KETURUNAN BABA dan NYONYA yang mampu berDONDANG Sayang dalam BAHASA Melayu memBUKTIkan bahawa China dan Melayu sangat-sangat ERAT..


China TAHU bahawa mereka memerlukan HUBUNGan BAIK dengan NEGARA kita.. KeDUDUKan STRATEGIK NEGARA ini di antara LALUan perDAGANGan LAUT memBUKTIkan kePENTINGan NEGARA kita ini.. Ini terBUKTI, apabila Melaka diTAKLUKi penJAJAH BARAT, China jugak turut mengalami keJATUHan DINASTI Ming.. Selama berABAD kita di bawah penJAJAH, selama itu jugaklah China keHILANGan PENGARUHnya di persada DUNIA.. PenJAJAH BARAT selain mengaut HASIL keKAYAan kita, jugak turut mengUBAH STRUKTUR SOSIAL kita.. China jugak menerima BAHANA hingga berLAKUnya PERANG saudara di sana..

Apabila berlaku pePERANGan CANDU yang terCIPTA hasil BATU API oleh penJAJAH BARAT, RAKYAT China berPECAH-BELAH hingga sering berPERANG seSAMA 'CLAN'.. Apabila Bristih memBAWA mereka yang berPECAH-BELAH ini ke NEGARA kita untuk beKERJA di lombong BIJIH, mereka turut memBAWA SAMA IDEOLOGI KIASU dan mementingkan diri sendiri KAUM ini.. Jangan LUPA bahawa NEGARA ini menyaksikan perSENGKETAan KUMPULAN Ghee Hin dan Hai San merentasi 3 BUAH NEGERI Melayu.. Inilah BALA yang di bawak oleh British berSAMA-SAMA keMAJUan.. IDEOLOGI inilah yang masih WUJUD sehingga kini..


MemBANDINGkan BABA dan NYONYA yang berASIMILASI dengan BUDAYA Melayu dengan KETURUNAN Ghee Hin + Hai San yang berIDEOLOGI KIASU Yahudi KAI-Feng UMPAMA langit dan BUMI.. BABA dan NYONYA berBANGGA dengan BUDAYA mereka sedangkan KETURUNAN Ghee Hin + Hai San pulak memBIAKkan SPESIS yang ENGGAN menerima kepelbagaian KAUM di NEGARA ini pada HARI ini.. HARI ini IDEOLOGI KIASU berTERASkan Yahudi KAI-Feng ini lebih BURUK kerana RAMAI di kalangan mereka kini berFAHAMan Kristian 'EVANGELIST' yang jelas meMUSUHi UMAT ISLAM.. Inilah dia BALA yang BESAR!


NEGARA yang diASASkan atas DASAR TOLAK ANSUR dan atas kesanggupan penerimaan seSAMA KAUM ini cuba diHANCURkan dan diDOMINASIkan oleh satu KAUM sahaja.. Apabila NEGARA ini diTIMPA MUSIBAH seperti TRAGEDI MH370 ini, SIFAT keMANUSIAan mereka telah diBUANG SAMA sekali sebaliknya SIFAT keBINATANGan seperti ZAMAN PERANG CANDU pulak yang diJUNJUNG demi kePENTINGan POLITIK mereka.. Habis diDONGENGkan keBURUKkan KAUM ASAL yang menerima mereka di NEGARA ini kepada suku-sakat mereka di BENUA ASAL mereka.. Akan ada lagi TRAGEDI sebegini selagi mereka TIDAK berKUASA!


TEORI 2

Berapa RAMAIkah di antara AHLI-AHLI POLITIK yang seZAMAN dengan ALLAHYARHAM TUN Abdul RAZAK masih INGAT pasal RUSUHan pelajar KONONnya kerana ada KEBULURAN di Baling pada perTENGAHan TAHUN 70-an? Oh ye, 'BOSS' Pemuda UMNO masih belum LAHIR lagi ketika itu.. Jadik lebih BAIKlah TANYA kat TIANG elektrik daripada TANYA kat dia.. Jadik, ada lagi ke yang masih INGAT? Kalau ada, kenapa agaknya RUSUHan sedemikian berLAKU atau SENGAJA diWUJUDkan? Agak-agak kenapa? Apakah perBEZAannya dengan TRAGEDI MH370 dan TRAGEDI Lahad Datu pada TAHUN lepas? Cuba FIKIRkan..


Kenapa agaknya orang PERCAYA kepada 'RUMOURs' KONONnya ada KELUARGA dah MATI KEBULURAN di Baling pada MASA itu? Sedangkan SEMUA maklum bahawa ZAMAN ALLAHYARHAM TUN Abdul RAZAKlah MULAnya pemBANGUNan PESAT NEGARA kita.. Apakah SALAH jika diKATAkan 'RUMOURs' itu SENGAJA diCIPTA bagi mengAIBkan kePIMPINan ALLAHYARHAM TUN Abdul RAZAK? Siapakah yang menCIPTA 'RUMOURs' itu? Untuk apa pulak 'RUMOURs' itu diCIPTA? Apakah dia TIDAK mengHARGAi kePIMPINan ALLAHYARHAM TUN Abdul RAZAK yang cuba meMAKMURkan NEGARA pada MASA itu? Kenapa ye?


NEGARA kita memang TIDAK SUNYI daripada TRAGEDI yang meLIBATkan pihak ASING.. TAHUkah anda dulu ada KISAH BANGUNAN AIA di TAWAN oleh 'Japanese RED Army' dan jugak KISAH pesawat MAS terHEMPAS PERTAMA kali di Tanjung Kupang, Johor jugak diKAITkan dengan 'Japanese RED Army'? Kali ini ada pulak 'MALAUN' dalam NEGARA kita yang mengUNDANG campur TANGAN ASING dengan menCIPTA segala macam 'RUMOURs' susulan TRAGEDI MH370 dan TRAGEDI Lahad Datu.. Bukannya 'Japanese RED Army' tetapi 'RED Bean ARMY'.. Orang yang SAMA menCIPTA 'RUMOURs' pasal KEBULURAN di Baling jugak HARI ini masih berNYAWA untuk mengANIAYAi WARISAN TUN Abdul RAZAK demi menjadi 'PRESIDEN Malaysia' PERTAMA..

Secara JUJURnya, jika TIDAK ada langkah-langkah TEGAS diambil oleh kerajaan bagi mengHALANG keWUJUDan demi keWUJUDan TRAGEDI sebegini, ianya akan berLANJUTan.. OBJEKTIF mereka TIDAK sekadar MAHU menumbangkan pemerintahan UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini dan diGANTIkan dengan REJIM Kristian 'EVANGELIST' KIASU Yahudi KAI-Feng ZIONIS Neo-CON.. Bukan SEMUA TRAGEDI itu WUJUD kerana TAKDIR Allah SWT.. Ada jugak yang 'DiCIPTA' oleh 'TANGAN-TANGAN GHAIB' semata-mata untuk menCABAR keKUASAan Allah SWT dan UMAT ISLAM yang berIMAN kepada-NYA.. Selagi kita berALAH dan memBIARkan mereka menentukan, selagi itulah kita diTINDAS..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS