DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, March 22, 2014

BERKAT PROGRAM di Putrajaya MALAM tadi, sudah ada 'IBLIS' yang kePANASan kat PROGRAM keMUNGKARan di STADIUM Kajang..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda patut TAHU bahawa PROGRAM MALAM CINTA Allah SWT dan Rasulullah SAW di Putrajaya malam tadi diHADIRi oleh RATUSan RIBU orang.. Anda jugak patut TAHU bahawa PROGRAM itu bukan sekadar CERAMAH atau TAZKIRAH, malah ada jugak SOLAT berJEMAAH, BACAan AYAT SUCI AL-Quran, ZIKIR, SELAWAT dan DOA untuk keSEJAHTERAan bagi NEGARA ini, MANGSA MH370 dan seluruh UMAT ISLAM.. IRONInya, jangan sesekali memPERLEKEHkan segala ZIKIR dan SELAWAT daripada RATUSan RIBU UMAT ISLAM ini kerana ianya jauh lebih BAIK daripada satu PROGRAM CERAMAH di STADIUM Kajang untuk menonjolkan keMUNGKARan..

BERKAT daripada PROGRAM keAGAMAan di Putrajaya MALAM tadi, sudah ada 'IBLIS' yang kePANASan.. Sudah ada 'IBLIS' yang memPERLEKEHkan PROGRAM tersebut di atas PENTAS keMUNGKARan di STADIUM Kajang MALAM tadi.. Tak PERCAYA? LIHAT di bawah..

KLIK IMEJ UNTUK VIDEO
Pada FAHAMan MAJORITI UMAT ISLAM, hanya 'IBLIS' sahaja yang kePANASan dengan ZIKIR, TASBIH dan SELAWAT seperti pada PROGRAM di Putrajaya itu.. Tatkala seluruh UMAT ISLAM lain mengALU-ALUkan PROGRAM sebegini tanpa mengira FAHAMan POLITIK, demi keSATUan UMMAH, ada jugak se'EKOR' dari kalangan mereka yang kePANASan dengan PROGRAM sebegini? Namun, itu TIDAKlah mengHAIRANkan kerana orang ini jugak sering terkeHADAPAN dalam BANYAK perkara keMUNGKARan terhadap AGAMA ISLAM seperti dalam ISU MURTAD dan pengGUNAan KALIMAH Allah SWT oleh AGAMA lain..

Sebenarnya, ini SATU keJAYAan bagi seluruh UMAT ISLAM apabila PROGRAM di Putrajaya ini berjaya menarik RATUSan RIBU UMAT ISLAM untuk BERSATU, mengESAkan Allah SWT dan menunjukkan keCINTAan kita kepada Rasulullah SAW.. SYABAS diUCAPkan kepada DS Najib dan seluruh kePIMPINan kerajaan kerana menyediakan 'VENUE' untuk PROGRAM sebegini di Putrajaya, PUSAT perTADBIRan Kerajaan Persekutuan sendiri.. 


PROGRAM sebegini sepatutnya menjadi PROGRAM TAHUNan KHUSUS untuk Putrajaya sahaja.. Ianya jauh lebih BAIK daripada mengANJURkan KONSERT yang meLALAIkan walaupun KONONnya kerana nak jadik LIBERAL.. Diharaplah DS Najib mendapat MESEJ sebegini..Kita TIDAK perlu ambil KISAH dengan para 'IBLIS' yang kePANASan dengan PROGRAM sebegini.. BODOHlah kita jika meLAYAN keMAHUan mereka yang jelas menegakkan keMUNGKARan.. Dah memang SIFAT IBLIS yang diHALAU dari SYURGA menyatakan dirinya diZALIMi oleh Allah SWT walhal SIFAT ANGKUH dan BONGKAKnya sendiri yang menyebabkannya sedemikian?


Malah, dalam SEJARAH ISLAM jugak menCATATkan memang WUJUD SPESIS 'IBLIS' macam ini di kalangan manusia.. Kalau TIDAK, takkanlah KHALIFAH Uthman bin Affan RA, CUCU Rasulullah SAW iaitu Sayyidina Hussein RA dan RAMAI lagi UMARA dan ULAMA diBUNUH oleh SPESIS begini? TIDAKkah SPESIS 'IBLIS' sebegini jugak mengatakan para ULAMA dan UMARA di atas jugak ZALIM bagi mengHALALkan tujuan mereka untuk memBUNUH seterusnya mengHANCURkan keSATUan UMMAH? Jadik, tak HAIRANlah jika SPESIS 'IBLIS' ini pun WUJUD lagi pada ZAMAN sekarang..


Apa yang PENTING, DS Najib dan kerajaan perlu ISTIQAMAH dengan bagi mengHADAPi ANCAMan para 'IBLIS' ini dan jugak UJIAN Allah SWT seperti TRAGEDI MH370 yang berLAKU kerana keMUNGKARan demi keMUNGKARan yang diCIPTA oleh 'IBLIS' sebegini jugak..

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS