DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, March 17, 2014

KONSPIRASI atas KONSPIRASI - SOALAN 'MAUT' pasal TRAGEDI MH370 untuk NENEK 'DOLL' kat PRK DUN Kajang..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KAPTEN atau 'PILOT' kepada sesebuh pesawat memang mempunyai BEBAN TUGAS yang BESAR dalam sesebuah penerbangan.. Dalam apa keadaan sekali pun, TANGGUNGJAWAB terLETAK di bahu mereka.. Oleh itu, TIDAKlah pelik jika SIASATan lebih tertumpu kepada 'PILOT' dan kakitangan MAS dalam TRAGEDI MH370.. Selepas diBUKTIkan menerusi SATELIT bahawa pesawat tersebut berPATAH balik daripada laluan asalnya, maka perSOALan yang perlu diJAWAB ialah kenapa 'PILOT' tersebut berbuat demikian? Takkanlah 'PILOT' tersebut masih berANGGAPan dia masih meLAKUkan 'SIMULATOR' lagi dalam SOAL ini?


Itulah perSOALan UTAMA yang perlu diJAWAB terlebih dahulu.. SATU-SATUnya cara untuk menJAWABnya pulak hanyalah dengan menemukan semula MH370.. Jika TIDAK, sampai bila-bila pun SEMUA perSOALan ini akan berMAIN dalam 'LOOPING' yang TIDAK berpengHUJUNG.. Dalam KONTEKS ini, keSEDIAan 'PILOT' dari segi MENTAL dan PSIKOLOGI jugak perlu diketahui kerana ini SEMUA memPENGARUHi bentuk TINDAKan yang diambil oleh 'PILOT' seperti me'REVERSE' semula MH370 dari laluan asalnya.. Tentu ada sebab untuk dia berbuat demikian.. Takkanlah dia kena PUKAU pulak dalam pesawat tersebut?

Selain itu, bukan calang-calang 'PILOT' yang dapat menerbangkan pesawat seBESAR BOEING 777 tanpa diKESAN oleh RADAR dari pelbagai NEGARA dan segala macam ASET keTENTERAan.. Kalau takat 'HIJACKER' macam TAHUN-TAHUN 80-an tuh, tak perlulah sampai tahap kerajaan kita kena meMINTA BANTUan daripada 25 BUAH NEGARA.. Sekejap aje dah kena 'DETECT' dan diMAKLUMkan ke seluruh DUNIA.. Dalam TRAGEDI MH370 ini, ianya memerlukan lebih dari seorang 'HIJACKER' untuk melakukan penerbangan sedemikian rupa.. Jadik, apa yang telah berlaku? Apakah 'PILOT' ini telah diKAWAL seseorang?


Di sinilah TEORI KONSPIRASI sebenarnya berMULA.. KeBANYAKkan TEORI tertumpu kepada latar belakang 'PILOT' itu sendiri.. Menurut beberapa SUMBER, 'PILOT' ini telah berPISAH dengan ISTERInya dan ada ANAK.. DiFAHAMkan ISTERInya telah meninggalkan RUMAH mereka ketika ini.. SUMBER dari MEDIA Barat pulak menSENSASIkan FAHAMan POLITIK 'PILOT' yang diLIHAT begitu TAKSUB kepada 'PenJUBOR' itu hingga sanggup HADIR ke MAHKAMAH semasa RAYUan keputusan KES 'MenJUBOR'nya diPUTUSkan.. AKRAB sangatkah HUBUNGan mereka sedangkan dia BARU menyertai PARTI itu pada TAHUN lepas?


'JAHAT' jugak beberapa MEDIA ASING yang menSENSASIkan penemuan ini.. Namun demikian, ada beberapa 'POINT' yang sukar diTOLAK oleh LOGIK akal.. Ini kerana PE'EL para PEMIMPIN PKR itu sendiri yang terlalu berKONSPIRASI dengan KUASA ASING untuk menJATUHkan kerajaan dan meROSAKkan NEGARA! Apabila 3 SIRI RUSUHan BERSIH, HIMPUNan HIJAU, HIMPUNan Shamsidar, 'BLACK-Out' dan HINDRAF diLIHAT GAGAL menukar kerajaan, mungkin mereka terpaksa memerlukan satu BENTUK kejadian atau TRAGEDI bagi menCIPTA keMARAHan UMUM kepada kerajaan dalam SKALA BESAR seperti 'ARAB Spring'!  

PenCEROBOHan pengGANAS Sulu TAHUN lepas adalah CUBAan pertama mereka untuk meWUJUDkan SKALA keMARAHan sedemikian.. Mungkin OBJEKTIF mereka ialah untuk mem'PROVOKE' kerajaan agar meLAKUkan 'MASSACRE' terhadap para pengGANAS itu.. KeSABARan kerajaan yang melakukan RUNDINGan demi RUNDINGan akhirnya menjadikan pengGANAS Sulu hilang PUNCA dan mereka yang menyerang terlebih dahulu.. Apabila peLAKON 'DRAMA' sudah tak IKUT 'SKRIP', MULAlah mereka 'COVERLINE' diri sendiri.. Mereka cuba meWUJUDkan SKRIP BARU seperti 'SEMUAnya SALAH 'PenJUBOR' itu untuk meRAIH SIMPATI!


Ya.. Memang TIDAK ada BUKTI untuk menyabitkan sesiapa pun dalam SOAL ini.. BUKTI atau SAKSI, SEMUAnya akan diHAPUSkan.. Dalam TRAGEDI Sulu pulak, KIRAM III pun dah jadik ARWAH dah.. Legalah sekejap kerana SAKSI dah 'KOJOL' dah.. Namun begitu, keputusan PRU-13 masih meNAFIkan mereka dari menguasai NEGARA.. Maka, perlu pulak diRANGKA 'SKRIP' BARU yang bakal mengGEMPARkan seluruh DUNIA seterusnya mengHILANGkan kePERCAYAan kepada kerajaan yang diPILIH selepas PRU-13 lalu.. Mungkin kenyataan ini keterlaluan tetapi ada sebab kenapa mereka begitu KEMARUK dalam SOAL ini!

Mungkin bagi sesetengah pihak, mereka akan berKATA 'HEK Elleh' aje terhadap kePENTINGan NEGARA ini diperingkat antarabangsa.. Namun demikian, Allah SWT telah menTAKDIRkan NEGARA kita ini WUJUD di kedudukan yang begitu STRATEGIK samada dari segi GEOGRAFI atau GEOPOLITIK.. NEGARA ini terletak antara perTEMUan dua LAUTan iaitu LAUTan Pasifik dan LAUTan Hindi.. Sejak ZAMAN Rajendra CHOLA lagi kawasan ini telah menjadi MEDAN PERANG.. Dari SUDUT GEOPOLITIK, anda patut TAHU kenapa Afghanistan diSERANG walhal NEGARA itu sendiri sudah LUNYAI akibat PERANG saudara.. Agak-agak kenapa?


Apabila WUJUDnya sebuah pengkalan TENTERA US di Afghanistan yang terletak di tengah-tengah BENUA Asia, US sebenarnya telah MENGEPUNG China dan Rusia sekaligus.. Di Barat ialah NEGARA Eropah yang menyertai NATO.. Di Timur pulak ada Jepun, Korea Selatan, Taiwan dan Filipina sebagai pengkalan TENTERA.. Cuma Australia terLETAK terlalu jauh ke selatan.. Jadik, NEGARA kita yang STABIL dan TIDAK ada BENCANA alam tentunya menjadi PILIHan.. Namun demikian, bagaimanakah pulak untuk menguasai NEGARA ini secara POLITIK? Tentunya dengan men'SPONSOR' PEMIMPIN POLITIK di pihak lawan..


TIDAKkah PELIK dari manakah sebuah PARTI POLITIK yang diKUASAi oleh ANAK-berANAK memperolehi SUMBER KEWANGAN? Kalau di NEGARA lain, HAYAT PARTI POLITIK sebegini TIDAK lebih dari 10 TAHUN.. Namun, di NEGARA kita PARTI POLITIK sebegini sudah berTAHAN begitu LAMA.. Dari mana SUMBER KEWANGAN mereka? Apakah mereka KUMPUL DUIT sejak dari KECIL lagi? Apakah pulak 'TUKARAN' untuk mereka mendapatkan SUMBER KEWANGAN ini? Tentunya bukan sesuatu yang MURAH.. Apabila dah lebih 2 PRU mereka GAGAL menguasai NEGARA, sudah tentu pemBIAYA KEWANGAN ini akan naik ANGIN..

Jadik, apakah jalan SINGKAT untuk menJATUHkan sesebuah kerajaan tanpa perlu menunggu PROSES PRU? Tentunya dengan meWUJUDkan keKACAUan ala-ala 'ARAB Spring'.. Namun, perlu ada satu BENTUK TRAGEDI sebagai 'TRIGGER' kepada keadaan sedemikian.. Maka WUJUDlah TRAGEDI Lahad Datu dan kali ini TRAGEDI MH370 pulak.. SYUKURlah bahawa Allah SWT TIDAK sesekali akan mengIZINkan NEGARA ini menjadi MANGSA seterusnya apabila SATU demi SATU pemBUKTIan memBUKTIkan sebaliknya pulak.. Kerana itulah kita kena berHATI-HATI dan 'SUSPICIOUS' dengan PARTI POLITIK yang diMAKSUDkan itu!

Agak-agak ada ke sesiapa yang BERANIkan diri TANYA secara 'DIRECT' di manakah MH370 berada ketika ini kepada CALON dan kePIMPINan PARTI itu di DUN Kajang dan DUN Balingian ketika ini? VIDEO ini boleh jadik RUJUKAN.. BERANI kerana BENAR, TAKUT pulak tentunya kerana....??? Jadik, TANYA aje secara 'DIRECT' kat NENEK 'DOLL' yang jadik CALON PARTI itu kat DUN Kajang tuh.. TANYA dia, "LAKI hang tak tau ka kat mana MH370 tuh?".. KAH!KAH!KAH!

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS