DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, March 23, 2014

Walau apa pun KEPUTUSAN PRK DUN Kajang, ada 2 perkara yang menJELEKkan JENTERA KEMPEN BN..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Seperti kita SEBUT sebelum ini, MCA NAMPAKnya belum cukup KUKUH untuk meRAIH SOKONGan KAUM mereka sendiri.. Manakala UNDI UMAT Melayu/ISLAM di Kajang pulak masih belum ada kePASTIan.. Beberapa BLOG meLAPORkan KURANGnya pengUNDI Melayu/ISLAM keluar mengUNDI dan langsung TIDAK menCERMINkan 48% UNDI mereka di sana.. Pada MASA yang SAMA, UNDI mereka yang seKAUM dengan MCA dan DAP La'anatullah pulak makin meningkat dan diLAPORkan jugak sejak semalam berBONDONG-BONDONG kenderaan dari Singapura meMASUKki NEGERI Selangor dan diKHABARkan untuk mengUNDI!

Tatkala pengUNDI Melayu/ISLAM seakan 'LIAT' untuk keluar mengUNDI, sudah ada Melayu/ISLAM yang menjadik MANGSA.. Seorang peNIAGA diANCAM oleh NGO HARAM SAMM kerana sebelum ini peNIAGA tersebut meLUAHkan rasa MELUATnya kepada CALON PKR yang memBIARkan sahaja DAP La'anatullah berMAHARAJALELA mengHALAU peNIAGA Melayu di Pulau Pinang.. ->KLIK<-

Sudah tentu TIDAK ada KELIBAT Pemuda UMNO untuk tampil PERTAHANkan mereka ini daripada ANCAMan NGO HARAM SAMM ini.. Malah, SENSITIVITI ini jugak TIDAK diKONGSI pun oleh seBAHAGIAN UMAT Melayu/ISLAM di Kajang..


MeLIHAT kepada SENTIMEN dan ANCAMan yang diMAINkan oleh SAMM ini, kita merasa KECEWA betapa TIDAK ber'TELOQ'nya Pemuda UMNO dalam SOAL ini.. Walaupun KONONnya ada keAHLIan yang RAMAI, berapa RAMAI yang telah diGERAKkan untuk meRAIH SOKONGan di PRK DUN Kajang ini? RAMAI ke? Apabila ada yang diANCAM seperti yang diLAPORkan oleh BLOG tersebut, NAMPAK jelas USAHA TS Muhyiddin untuk memBIRUkan Kajang ini telah diGAGALkan oleh Pemuda UMNO sendiri.. Inilah PENYAKIT di dalam UMNO kini..

Setelah 2 minggu tempoh berKEMPEN di DUN Kajang atas PRK yang SIA-SIA ini, ada 2 keLEMAHan UTAMA di pihak BN yang sebenarnya TIDAK pernah pun ada USAHA untuk memperBAIKInya sejak 'BOSS' Pemuda UMNO diTABALkan lagi..

1) PEMUDA UMNO YANG TERLALU SYOK SENDIRI..

Anda SILAP jika menyangka apa yang kita KATAkan ini pemBOHONGan.. Kita mempunyai RAMAI kenalan yang keBETULan pulak berJAWATAN dalam Pemuda UMNO di peringkat BAHAGIAN dan CAWANGAN.. RAMAI di kalangan mereka ini sekurang-kurangnya ada AKAUN samada FACEBOOK, TWITTER, INSTRAGRAM atau pun WASSAP.. Ya.. Mereka memang datang ke DUN Kajang kali ini.. Yang JELEKnya tuh, GAMBAR-GAMBAR mereka yang diSEBARkan dalam FACEBOOK dan sebagainya menunjukkan mereka dalam BILIK Gerakan atau MARKAS aje..


Ada jugak yang menyebarkan GAMBAR mereka tengah dok berSANTAI kat kedai KOPI.. Ini aje ke KERJA mereka sepanjang tempoh berKEMPEN di DUN Kajang? Di mana GAMBAR mereka sedang menDEKATi pengUNDI atau pun lebih TEPAT lagi sedang memBANTU pengUNDI? Memang kita sangat-sangat JELEK dengan kePIMPINan Pemuda UMNO sebegini.. Apakan DAYA, inilah Pemuda UMNO yang berKETUAkan seorang 'BOSS' yang pernah menjadi pengHANTAR PASSPORT kepada 'PenJUBOR' PKR itu.. KEMPEN sekadar untuk TUNJUK MUKA kat 'BOSS' aje!

2) MCA GAGAL MENGGUNAKAN MEDIA SIBER

Ini PENYAKIT atau keBODOHan MCA dan GERAKAN jugak.. Nak KATA mereka nih JAHIL dengan INTERNET, tak jugak.. Nak KATA mereka ini tak MAHIR dengan APLIKASI, kat Low Yat atau Jalan Pasar tuh PENUH dengan SUKU-SAKAT mereka aje.. 'RED Bean ARMY' DAP La'anatullah dah ada penCACAI sampai ke Hong Kong dan Taiwan, MCA pulak KELIBAT jentera SIBER mereka langsung tak WUJUD? Mustahil MCA takde 'FULUS' untuk memBENTUK jentera SIBER mereka sendiri.. MeLAINkan mereka SENGAJA tak nak TUBUHkannya..


Kita PERCAYA anda boleh menJANGKAkan apakah KEPUTUSAN PRK DUN Kajang nanti.. Walaupun PRK ini sebenarnya memperBODOHkan pengUNDI kerana ianya TIDAK perlu pun diadakan, tetapi RAMAI di kalangan jentera BN sendiri GAGAL untuk memperJELASkannya kepada RAKYAT.. DiTAMBAH pulak dengan RAKYAT Selangor sendiri yang TIDAK KISAH pun MARUAH mereka diINJAK oleh orang luar, lagilah TERUK.. Kita akan TULIS lagi keLEMAHan ini kemudian..

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

Kenyataan akhbar KJ hari ini mengutuk anwar sebab memalukan negara di peringkar antarabangsa.Tapi tak de pulak nak suruh polis tangkap anwar macam dia suruh polis tangkap raja bomoh. Memang hancurlah UMNO sebab dah lah PM pengecut, KP pun pengecut.Setakat berani dengan orang kerdil saja. -Tampar Buaya-

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS