DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, March 29, 2014

Kalaulah PILOT MH370 atau CEO MAS itu seKAUM dengan DAP La'anatullah, agak-agak ada ke NEGARA kita akan diHINA sebegini?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

PerKAUMan tetap masalah UTAMA di NEGARA ini kerana antara PUNCAnya ialah keWUJUDan SEKOLAH VERNAKULAR yang GAGAL menyatu-padukan kita SEMUA seKURANG-KURANGnya untuk menumpahkan keSETIAan kepada YDP AGONG dan NEGARA.. Sebab itulah TIDAK mengHAIRANkan apabila NEGARA kita diTIMPA MUSIBAH seperti TRAGEDI MH370 ini ada pihak dalam NEGARA ini sendiri yang memBURUKkan keadaan dan memPOLITIKkannya berASASkan perKAUMan.. Kenyataan BODOH oleh RAMAI puak-puak PR memBUKTIkan apa yang akan berLAKU kepada kita SEMUA jika NEGARA ini diTIMPA MUSIBAH lagi!


Bagi NEGARA yang berBILANG KAUM dan lebih 60% diDOMINASI oleh KAUM Melayu/BUMIPUTRA, memang akan ada EKSTRIMIS daripada KAUM yang lebih KECIL untuk menidakkan kePENTINGan KAUM yang MAJORITI.. TAMBAH pulak bila mereka ini GAGAL menyedarkan diri sendiri bahawa 'Di mana BUMI diPIJAK di situ LANGIT diJUNJUNG'.. SIFAT EKSTRIMIS inilah yang meLAHIRkan pulak puak-puak KIASU dan RASIS terhadap KAUM MAJORITI.. Keadaan ini lebih diBURUKkan apabila FAHAMan SESAT dari luar NEGARA seperti FAHAMan Kristian 'EVANGELIST' diDOKONG kerana KONONnya NAMPAK lebih MODEN..

Dalam KONTEKS MH370 ini, selagi TIDAK diBUKTIkan sebaliknya, ianya tetap sebuah TRAGEDI yang menimpa SEMUA tanpa mengira KAUM.. Malangnya, kita TIDAK pulak meLIHAT sedemikian.. Ada yang tak MALU pun memBURUKkan NEGARA sendiri dengan menyalahkan kerajaan yang TIDAK seALIRAN POLITIK dengan mereka.. MEDIA SOSIAL menjadi MEDIUM untuk KOMUNIKASI dalam Mandarin bagi memBURUKkan NEGARA sendiri.. ANEHnya, mereka ini TIDAK pulak MAHU menukar keWARGANEGARAan kepada NEGARA yang KAUM mereka menjadi MAJORITI? Malah, TUKAR keWARGANEGARAan Australia pun tak nak?
Mereka TAHU bahawa hanya di NEGARA ini sahaja KAUM ASALnya iaitu KAUM Melayu/BUMIPUTRA meLIHAT mereka sebagai 'SAUDARA'.. Mereka TIDAK akan menDAPAT pun 'PRIVILLIGES' sebegini walaupun di BENUA ASAL mereka.. Kalau dulu TOK NENEK mereka datang ke NEGARA ini sebagai SUKU-SAKAT 'CLAN' yang terHALAU akibat PERANG CANDU, kali ini mereka MAHUkan GENERASI mereka ZAMAN sekarang diLIHAT sebagai DEWA-DEWA berKEPAK yang TURUN dari KAYANGAN.. Merekalah sahaja yang BIJAK segala-galanya walaupun HAKIKATnya takde BIJAK mana pun.. Namun, itulah yang diSEMAI dalam diri..

Apabila AHLI POLITIK DAP La'anatullah mengeluarkan kenyataan seperti ini, sebenarnya dia MENUJUkan itu kepada KAUM yang mengANGGOTAi dan yang menyokong UMNO sejak MERDEKA lagi.. Berapa RAMAI antara kita yang SEDAR pasal ini?
Kenyataan BONGKAKnya itu sebenarnya memPERLEKEHkan PENGORBANAN RAMAI PERAJURIT dan kakitangan AWAM yang TIDAK seKAUM dengannya yang ketika ini sedang berUSAHA berSAMA-SAMA dengan 26 NEGARA lain mengesan MH370.. PARTI dia jugaklah yang memBURUKkan USAHA kita di Beijing sana..

BAIKlah, kalaulah diTAKDIRkan 'PILOT' pesawat MH370, CEO MAS atau 'BOSS' DCA ialah mereka yang seKAUM dengan DAP La'anatullah.. Agak-agak anda apakah NEGARA kita akan diHINA sebegini di Beijing sana? Apakah 'RED Bean ARMY' mereka masih akan mengHASUT menerusi WEIBO untuk memBURUK-BURUKkan NEGARA kita ini?
Malah, kalaulah pesawat itu bukanlah MH370 sebaliknya pesawat ASALnya iaitu Southern China Airlines, apakah mereka akan meMAKI-HAMUN lagi kerajaan kita yang pastinya tetap akan memBANTU samada pesawat itu HILANG di Laut China Selatan, Selat Melaka atau pun di Lautan HINDI? Atau apakah mereka masih akan menuduh NEGARA kita sebagai pemBUNUH atau pemBOHONG?


Kita PERCAYA RAMAI di antara mereka yang seKAUM dengan DAP La'anatullah berKONGSI SENTIMEN menerusi kenyataan AHLI PARLIMEN mereka di atas.. MUDAH aje.. MAS CEOnya orang Melayu, 'PILOT'nya pun orang Melayu, yang jaga RADAR DCA pun orang Melayu, RADAR TENTERA pun orang Melayu, yang diKERAH 'SAR' pun RAMAI orang Melayu.. Jadik apa nak mengHAIRANkan jika kenyataan sedemikian dikeluarkan di NEGARA ini dan kita SEMUA diBURUKkan menerusi WEIBO, FACEBOOK dan TWITTER dalam Mandarin? Yang mereka tak nak TERIMA ialah PEMIMPIN mereka GEMBIRA sangat dengan MUSIBAH ini.. Apakah PEMIMPIN mereka sebenarnya dah TAHU macam TRAGEDI Lahad Datu?

Wallahualam..  
   

3 comments:

Anonymous said...

Puak ni memang tak sedar diri, kalau dilayan baik-baik dia pijak kita dan siap ludah lagi, tuduh macam-macam tanpa asas.
Kaum diorang kat Malaysia ni umpama duri dalam daging, nunggu masa je nak singkirkan dan jahanamkan kita.
Kat Penang dah start dah!

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SKMM patut HARAMkan WEIBO

Wallahualam..

Anonymous said...

Sama mcm propaganda komunis or parti buruh zaman dulu , tapi sayang ISA sudah ke laut...

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS