DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, March 24, 2014

ANALISA PRK DUN Kajang, NENEK 'DOLL' MENANG dalam keadaan meMALUkan sebenarnya..

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Walaupun puak-puak PKR dan SAMM menyalak sakan atas keMENANGan PRESIDEN mereka semalam, TIDAK RAMAI yang TAHU bahawa KEPUTUSAN semalam CUKUP meMALUkan untuk baginya.. Kenapa? Apa KATA kalau kita TELITI perkara berikut..


Kita SEMUA sedia maklum bahawa PRK DUN Kajang ini SENGAJA diadakan demi memenuhi NAFSU dan keBODOHan si 'PenJUBOR' itu sahaja.. ANALISA kita untuk PRK ini ialah:

- Semasa PRU-13, ADUN PKR iaitu si B*BI TONYOK yang sebelah KIRI itu dapat 19571 UNDI..

- Pada PRK semalam, NENEK 'DOLL' yang jugak BINI kepada 'PenJUBOR' dan PRESIDEN PKR dapat 16741 UNDI, merosot 1445 UNDI MAJORITI..

- Kita TAHU ADUN sebelum ini si B*BI TONYOK itu bukan ada JAWATAN apa pun dalam PARTI berBANDING si NENEK 'DOLL' yang menjadik PRESIDEN PKR..

- TIDAKkah keputusan seperti di atas itu meMALUkan sedangkan SEMUA maklum bahawa PRK ini diadakan sebab si B*BI TONYOK itu yang SENGAJA mengosongkan DUN tersebut?

Oleh itu, 

APAKAH SEBENARNYA YANG INGIN DICAPAI OLEH PKR DAN 'PENJUBOR' DENGAN KEPUTUSAN PRK INI?

TIDAKkah BODOH NAMAnya mengadakan PRK yang TIDAK sepatutnya pun diadakan tetapi HASILnya meMALUkan BINInya sendiri sebagai PRESIDEN PARTI? Patutlah 'PenJUBOR ini MASAM aje semalam.. Orang dah tak KISAH dah walaupun BINInya menangis AIR MATA DARAH sekalipun.. 


IRONInya, RAKYAT Selangor sendiri terlalu BODOH untuk meNILAI bahawa UNDI mereka langsung TIDAK berHARGA dan diBAZIRkan kepada orang yang TIDAK AMANAH pun.. Kita akan NYATAkan lebih LANJUT pasal ini dalam 'POSTING' berikutnya..

Dalam KONTEKS ini jugak, RAMAI yang TIDAK TAHU apakah yang TERSIRAT di sebalik KEPUTUSAN PRK ini.. Kita TAHU bahawa UNDI KAUM 'AH-Beng' sentiasa 'SOLID' untuk PR.. Malah, kita dah SEBUT bahawa sehingga 3 GENERASI pun KAUM ini TIDAK sesekali akan mengUNDI BN lagi.. BerDASARkan ANALISA dalam GAMBAR di atas jugak, anda sepatutnya TAHU bahawa jika CALON itu KAUM 'AH-Beng', UNDI yang akan diBERIkan oleh KAUM ini BESAR tetapi jika CALON itu bukan KAUM 'AH-Beng', maka dapatlah UNDI macam NENEK 'DOLL' itu dapat semalam..


IRONInya lagi, UNDI KAUM Melayu/BUMIPUTRA pulak terlalu TIDAK ada NILAI kerana diBAZIRkan begitu sahaja.. Ini kerana KAUM ini TIDAK BIJAK untuk semasa mengUNDI dan memang KAUM ini KHUSUSnya di Selangor ini seUMPAMA KATAK bawah TEMPURUNG walaupun HIDUP di NEGERI yang KONONnya paling MAJU.. Jika UMNO/BN mahu kembali menguasai Selangor, ianya amat mustahil dalam PRU-14 nanti.. RAKYAT Selangor jauh lebih DUNGU berBANDING RAKYAT Kelantan dek kerana terlalu diMANJAkan dengan segala macam pemBANGUNan yang meROSAKkan..

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

BENAR APA YG YU TULIS - PERUT2 BUNCIT DLM U,MNO -BERAMBUS ,KJ , NAIB KJ - MUST OUT AND NAJIB MUST STEP DOWN , MENTRI2 YB2 RASUAN TENDANG , PEMBERSIHAN WAJIB DILAKUKAN ,

Anonymous said...

Ya lah askar Lahad Datu terbunuh pun PKR kata lakonan

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS