DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, March 15, 2014

MH370 - DS Najib patut BACA semula SEJARAH pemBUNUHan FRANZ Ferdinand di Sarajevo dahulu..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Dari satu SUDUT, kita amat berSETUJU dengan TINDAKan kerajaan TIDAK menDEDAHkan beberapa MAKLUMAT sebelum dipastikan keSAHIHannya.. Dalam ISU keHILANGan MH370 ini, sebenarnya terlalu BANYAK TEORI KONSPIRASI ala-ala NOVEL TOM Clancy sedang berlegar di alam SIBER.. IRONInya, ada pulak beberapa PIHAK cuba meREALISASIkan TEORI tersebut dengan pelbagai CARA walaupun ianya meLIBATkan NYAWA orang lain.. Di sini kerajaan perlu berHATI-HATI agar TIDAK jatuh ke dalam PERANGKAP yang mungkin akan mengHERET NEGARA ini ke dalam keKACAUan seperti terjadi di NEGARA lain..

Dalam KONTEKS keHILANGan MH370, pada AWALnya RAMAI menJANGKAkan ianya disebabkan NAHAS.. Namun demikian, TIDAK ada pemBUKTIan secara NYATA tentang kesan-kesan NAHAS sepanjang LALUan penerbangan tersebut.. Hanya TOMPOKan MINYAK yang jelas bukan MINYAK pesawat sahaja.. Dalam KONTEKS ini sahaja sudah ada sesuatu yang TIDAK dijangka tetapi pada MASA yang SAMA sudah ada beberapa PIHAK sudah pun meRENCANAkan SKRIP untuk BABAK-BABAK yang berikutnya.. Dengan KATA lain, walaupun kerajaan memang berSUNGGUH-SUNGGUH menCARI MH370 ini, sudah ada PIHAK menyediakan SKRIP bagi menyalahkan kerajaan lalu mengKAMBING-HITAMkan NEGARA ini..

Sebagai NEGARA yang RAKYATnya paling RAMAI menjadi MANGSA, sudah tentu ada pihak cuba memPROVOKASI keMARAHan RAKYAT NEGARA China.. Kita diGAMBARkan sebagai TIDAK PRIHATIN kepada keluarga MANGSA walaupun kerajaan sudah mengerahkan lebih SEPARUH ARMADA TLDM dan APMM untuk OPERASI mengesan dan menyelamat pesawat MH370 ini.. Namun, ada pihak cuba menyembunyikan FAKTA ini.. Sebaliknya, keSALAHan kerajaan dicarinya!

Apa yang kita PAPARkan di atas ialah beberapa STATUS FB dan TWITTER pihak yang cuba meRENCANAkan keKACAUan mengikut SKRIP yang sudah sedia ada..


Keadaan ini diBURUKkan lagi dengan keBONGOKkan SKMM sendiri yang TIDAK TAHU untuk berTINDAK terhadap penyebaran MAKLUMAT PALSU dan HASUTan yang diSEBARkan dari NEGARA ini.. DiULANGi, diSEBARkan dari NEGARA ini.. Ini jelas keLEMAHan SKMM yang cuma TAHU berTINDAK kalau MAKLUMAT sebegini dalam BAHASA Melayu tetapi LEMBAB jika ianya dalam BAHASA Inggeris dan terus SENYAP sunyi kalau ianya dalam BAHASA Mandarin dan sebagainya.. MENTERI KKMM patut 'TAKE Note' kepada SKMM yang dah jadik tempat ANAK-ANAK VIP diBERIkan peKERJAan untuk menjaga 'STANDARD' IBU BAPA mereka!
Pihak luar seperti CNN dan Ruper MURDOCH sememangnya menantikan SAAT untuk meROSAKkan IMEJ seseBUAH NEGARA lain bagi menunjukkan tahap 'SUPREMACY' NEGARA seperti US.. Inilah yang cuba diLAKUkan kepada NEGARA kita.. Kerajaan sebenarnya berTINDAK BIJAK apabila meMINTA BANTUan NEGARA lain seperti China, India, Vietnam dan lain-lain bagi mengIMBANGi PENGARUH dan keLANCANGan US.. Sekurang-kurangnya, segala LAPORan TIDAK tertumpu kepada MEDIA yang diKUASAi oleh US seMATA-MATA.. Yang BAHAYAnya, ada MEDIA di NEGARA ini berSEKONGKOL memBURUKkan NEGARA ini..


SIDANG MEDIA oleh DS Najib tengahari tadi sebenarnya memBONGKARkan BANYAK perkara yang semakin menDEDAHkan siapa di sebalik keHILANGan MH370.. Cuba anda pakat-pakat FIKIRkan FAKTA yang SAHIH seperti berikut..


1) Pesawat BOEING 777 bukannya sebarang pesawat.. Kelengkapannya terlalu CANGGIH untuk menyesuaikan penerbangan dalam sebarang keadaan.. Jadik, siapakah yang berkeMAMPUan untuk memadamkan SEMUA kelengkapan ini selain 'PILOT'? Maka TIDAKlah PELIK kalau 'PILOT' terlebih dulu diSIASAT..

2) Untuk mengALIHkan pesawat ini daripada LALUan ASALnya 180 DARJAH bukannya boleh diLAKUkan seperti kita 'REVERSE' kereta.. Kalau di'HIJACK' sekalipun anda patut TAHU bahawa mereka yang meng'HIJACK' biasanya akan memilih LALUan yang selari dengan DESTINASI mereka.. Cuba anda BACA sendiri KISAH-KISAH pesawat yang telah di'HIJACK' sebelum ini.. Selain itu, mereka selalunya TIDAK BIJAK untuk menyembunyikan pesawat dari diKESAN oleh RADAR atau pun SATELIT.. 

3) Kenapa SENARIO keHILANGan MH370 ini perlu diWUJUDkan? Inilah yang masih menjadi MISTERI.. Jelas sekali FAKTOR ada 'Tangan GHAIB' meMAINkan peranan dalam SOAL ini.. Malah, FAKTA sedia ada menunjukkan FAKTOR ini sangat-sangat berKAITan atau SENGAJA diSESUAIkan dengan SUHU POLITIK di NEGARA kita ini.. Lebih menakutkan, ianya mungkin akan menjadi TRAGEDI pemBELOTan atau pengKHIANATan terhadap NEGARA meLIBATkan pihak ASING.. Seolah-olah SEJARAH pemBELOTan keJATUHan Kerajaan Melaka dulu..


HARI-HARI berIKUTnya akan lebih menDEBARkan.. 'PLOT' yang mungkin bakal menumpahkan DARAH dan mengGEGARkan DUNIA akan terDEDAH sedikit demi sedikit.. NEGARA ini mungkin terjebak kepada SENARIO yang SAMA seperti RAJA FRANZ Ferdinand diBUNUH di Sarajevo seterusnya menCETUSkan PERANG DUNIA pertama.. Kita amat-amat berHARAP agar kerajaan memantau segala MAKLUMAT yang disampaikan dan terSEBAR menerusi pihak-pihak tertentu dalam MEDIA internet.. Kerana seseorang yang GILAkan KUASA POLITIK, boleh HANCUR seBUAH NEGARA yang diBINA selama 57 TAHUN.. Kita SEMUA sudah terJEBAK dan SUKAR untuk kita keluar kerana ada PETUALANG yang tengah SYOK dok mengATUR!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

inilah kemungkinan yg sedang hanyat diperkatakan, bukan teori atau andaian lagi hanya menunggu bukti sahih saje, seolah-olah sudah mula dibukakkan Tuhan satu persatu ...

berapa ratus juta le agaknya dibayar pd keluarga dan/atau juruterbang 2 org tu ye? tapi berbaloi ke? maklumlah bukan perkara mudah - berkorban diri, keluarga dan kebebasan hidup.

Anonymous said...

Jgn mnjdikan agama & negara sbgai prtaruhan politik. Ngara MY adlh tmpt kita berteduh, agama kita yg bt kita terus hidup dn berlindung. Scara tak sedar kita tlh mmusnahkan ngra kita sndiri hnya krna akal fikiran yg tdk brsefahaman. B'serdahana lah, politik bkn ssuatu yg prlu dicapai pd akhirat..tak perlu melebih2 agar tak trmakan diri sendiri suatu hri nnti.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS