DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, March 16, 2014

DUNIA tak akan TANYA 'PILOT' itu penyokong PARTI mana tapi DUNIA akan TANYA 'PILOT' itu dari NEGARA mana..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kalau kita menulis berDASARkan SPEKULASI, kita tentunya CENDERUNG untuk mengHUKUM orang.. Begitulah yang kita cuba ELAKkan setiap kali nak TULIS pasal TRAGEDI MH370 ini.. Bagi kita, adalah lebih BAIK untuk menemukan MH370 itu dalam apa jua keadaan sekalipun sebelum menyiasat apa yang telah berlaku.. Malah, kita PERCAYA itu jugaklah OBJEKTIF kerajaan sejak dari AWAL lagi.. Namun demikian, sejak 8hb Mac lagi kita menyaksikan TUDUHan demi TUDUHan diLEMPARkan terhadap kerajaan yang berUSAHA untuk menCARI di mana MH370 ini.. KeBANYAKkan TUDUHan pulak datangnya daripada 'CAI' PR..

Dalam KONTEKS TRAGEDI MH370 ini, pada MULAnya RAMAI yang menyangka bahawa pesawat ini sudah terHEMPAS di Laut China Selatan.. Apabila OPERASI diGERAKkan dan sepanjang LALUan penerbangan MH370 itu diJEJAKki semula, langsung TIDAK ada sebarang BUKTI pesawat ini terHEMPAS atau pun dah terJUNAM ke dalam LAUT.. Kalau ARMADA kita sahaja mungkin ianya akan diPERLEKEHkan.. Namun, pasukan 'SAR' dari NEGARA lain jugak sedemikian? Malah, bukan calang-calang NEGARA yang memBANTU kita menCARI pesawat ini? Kalau US, China dan Jepun jugak GAGAL, apatah lagi keMAMPUan kita ini?


Tatkala itu lah ada SUARA yang memPERLEKEHkan USAHA atau KUDRAT insan berBANDING keKUASAan Allah SWT.. Ya.. Tak siapa pun memPERTIKAIkan ini.. Maka, diLAKUkanlah segala macam RITUAL oleh setiap AGAMA di NEGARA ini sebagai DOA dan SOLIDARITI untuk mengHADAPi MALAPETAKA ini.. Tatkala itu jugaklah semakin KUAT KRITIKkan dan TUDUHan diLEMPARkan kepada kerajaan KHUSUSnya di dalam MEDIA internet seperti FACEBOOK, BLOG, TWITTER dan WASSAPS.. KeBANYAKkan jugak diDALANGi oleh 'RED Bean ARMY' dan jugak para 'CAI' PR untuk memBURUKkan USAHA kerajaan hingga ke luar NEGARA..


Sudah tentu JENTERA kerajaan seperti SKMM sendiri pun lebih SUKA menunggu daripada berTINDAK terhadap segala macam DAKYAH dan pemBOHONGan ini.. TINGGAL beberapa juruBLOG dan FB yang pro-kerajaan cuba menangkis SEMUA ini.. KeBETULan pulak berlangsungnya PRK DUN Kajang, terus ianya jadik bahan KEMPEN oleh seorang NENEK 'DOLL' yang sebelum ini terBUKTI GAGAL untuk menunjukkan JAM Omega sebagai BUKTI yang SUAMInya TIDAK berZINA dengan AMOI Cina menerusi RAKAMan sebuah VIDEO SEKS! HEBAT sangat kot keluarga si 'PenJUBOR' ini hingga SEMUA benda pun dia nak BUAT-BUAT TAHU? 


Apabila diDEDAHkan oleh DS Najib bahawa memang SAHIH pesawat MH370 itu berPATAH balik dan dapat diKESAN oleh SATELIT hingga JAM 8 lebih, itu sahaja sudah jadik BUKTI untuk menTERBALIKkan segala TUDUHan terhadap kerajaan! Ini diBURUKkan lagi oleh pengakuan beberapa kePIMPINan PKR bahawa 'PILOT' ini ialah ahli seUMUR HIDUP PARTI tersebut.. Mungkinkah DOA dan MUNAJAT oleh seluruh UMAT ISLAM terhadap TRAGEDI MH370 ini sudah diMAKBULkan?

Seperti kita dah jelaskan semalam, memandu pesawat bukannya seperti memandu kereta.. TAMBAH pulak memadamkan segala macam 'SENSOR' dan peralatan KOMUNIKASI pesawat bukan seMUDAH tekan 'REMOTE Control' TV.. 


Sudah tentu terlalu AWAL untuk menuduh 'PILOT' ini bertanggung-jawab kerana mungkin ada PIHAK lain yang berSUBAHAT.. Apa pun, 'PILOT' sudah menjadi SUSPEK UTAMA dan MEDIA luar NEGARA pulak sudah menSENSASIkan 'PILOT' ini dengan PARTI POLITIK yang SINONIM dengan RAMAI 'CAI' yang TAKSUB..


PenDEDAHan ini ternyata 'BACKFIRE' balik kepada puak-puak PR dan mereka GAGAL menepisnya.. Namun begitu, ini bukanlah JAWAPAN kepada apa yang berlaku terhadap MH370.. Masih terlalu AWAL untuk menJUSTIFIKASIkan apa yang terjadi.. Masih BANYAK lagi perkara yang perlu diBUKTIkan.. Apa pun, kita harus SEDAR bahawa NAMA BAIK NEGARA jugak turut terHERET SAMA kerana 'PILOT' ini adalah RAKYAT Malaysia.. DUNIA TIDAK akan berTANYA 'PILOT' itu penyokong PARTI mana sebaliknya, DUNIA akan TANYA 'PILOT' itu dari mana.. Apa nak JAWAB jika TRAGEDI MH370 ini bakal mengHERET seluruh NEGARA?

Dek kerana terlalu KEMARUK nak jadik LIBERAL, DS Najib dan kerajaan sering memandang REMEH terhadap ANCAMan sebegini.. Orang boleh meLAKUkan JENAYAH hanya kerana TAKSUBkan kepada IDOLA POLITIK.. Bukankah itu terBUKTI di NEGARA-NEGARA Arab dan Korea Utara? Dalam KONTEKS ini, ANCAMan sebegini harus dipandang SERIUS oleh kerajaan.. Bukan RAHSIA pun jika diKATAkan TIDAK ada AGENSI kerajaan yang TIDAK diHUNI oleh SPESIS manusia yang terlalu KAGUMkan keHEBATan PEMIMPIN mereka 'MenJUBOR' atau 'KONGKEK' PELACUR! Apakah langkah penCEGAHan oleh kerajaan pulak?


IRONInya, semasa TRAGEDI Lahad Datu TAHUN lepas jugak ada perKAITAN dengan kePIMPINan PARTI yang SAMA.. Malah, MUKA kat bawah ini jugak diBERITAkan pernah ke Filipina berJUMPA dengan PEMIMPIN MILF? ->KLIK<-


Malangnya, kerajaan jugak GAGAL berTINDAK atau sekurang-kurangnya menyiasat perkara ini.. MENTERI ATM yang kini MENTERI KDN jugak GAGAL atau mungkin cuba 'COVERLINE' kerana dia masih diLIHAT sebagai RAKAN kepada PEMIMPIN PKR.. Sebab itulah takat BERANI mengGERTAK kosong aje.. Jadik, SALAH siapa kalau NEGARA kita semakin terANCAM HARI demi HARI?

Wallahualam..

3 comments:

Anonymous said...

Dah la dia gagal kt KDN
La jaga pulak Kem Pertahanan dan Kem Pengangkutan. Hancus !!

Sedar atau tidak, 2 tragedi berlak00 di bwh bidang kuasa Menteri Pondan ni !!

Dey thambi Najib. Pilih pemimpin di kalangan yg terbaik. Bkn pilih sbb sepupu.

Hishamudin is a loser. N will always a loser !!!

Anonymous said...

Semua ini adalah sebab kepimpinan Najib yang lemah.Najib must go!!

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TIDAK ada GUNAnya jika DS Najib diGANTIkan dengan 'PenJUBOR' yang jelas membawa BENCANA kepada NEGARA!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS