DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, March 26, 2014

CALON KETUA PerHUBUNGan UMNO Selangor yang BARU - SUKA tak SUKA pun tetap KALAH jugak!


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Secara JUJURnya, kita TIDAK berSETUJU untuk menyalahkan DS Najib pasal BN KALAH di DUN Kajang.. Malah, bukan jugak SALAH TS Muhyiddin yang saban HARI dok berKEMPEN di sana.. TIDAK.. Mereka TIDAK SALAH dan mereka telah memBUKTIkan JIWA BESAR mereka sebagai PEMIMPIN.. Namun demikian, yang PANGKAT BAWAH aje kepada mereka berDUA ini patut bertanggungjawab atas keKALAHan tersebut.. Tatkala NEGARA kita dilanda MUSIBAH MH370, apakah WAJAR untuk kita meLETAKkan keSALAHan pada PEMIMPIN terTINGGI NEGARA? KeSALAHan mereka pada PAU lalu pun kerana LETAK 'SAMDOL' sebagai PEMIMPIN!

Kita sebaliknya SIMPATI kepada DS Najib.. Anda SEMUA kena ingat bahawa manusia hanya meRANCANG tetapi Allah SWT yang menentukan segala-galanya.. DS Najib bukanlah manusia yang 'PERFECT' tetapi kita jugak TIDAK mengHARAPkan DS Najib menjadi 'Manusia ANUGERAH Tuhan' yang terBUKTI meLAWAN pulak Tuhan dengan AKTIVITI 'MenJUBOR'.. DS Najib kena PASRAH.. Sedangkan Rasulullah SAW sendiri pernah KALAH PERANG.. Malah, 3 orang KHALIFAH Rasyidin jugak diBUNUH kerana FITNAH seSAMA UMAT ISLAM sendiri!

Namun begitu, jika DS Najib TIDAK berUSAHA untuk memperBAIKI keadaan, nescaya keBURUKkan ini akan berLANJUTan.. Kita TEGASkan di sini bahawa mustahil untuk Selangor kembali kepada UMNO/BN.. Selangor dah menjadik NEGARA dalam NEGARA yang menyukarkan UMNO/BN untuk diambil semula..


Oleh itu, janganlah DS Najib mengHABISkan MASA dan 'FULUS' untuk meREBUT semula Selangor.. Lebih BAIK segala USAHA diTUMPUkan di NEGERI-NEGERI lain agar TIDAK diRAMPAS.. Bukankah ada penCACAI PR yang TINGGAL dan KERJA di Selangor tetapi pulang ke NEGERI masing-masing untuk mengUNDI? Inilah yang perlu diHALANG oleh DS Najib daripada berlaku pada PRU-14 nanti..

Untuk itu, DS Najib kena memperKUKUHkan UMNO/BN di NEGERI-NEGERI lain terUTAMAnya di NEGERI-NEGERI yang berJIRAN dengan Selangor seperti Perak, Pahang, KL dan Negeri Sembilan.. Perlu ada 'BARRIER' bagi mengHALANGnya.. Untuk NEGERI Selangor pulak, apa KATA KETUA PerHUBUNGannya diGANTIkan?


Ya.. MUKA kat sebelah KANAN tuh paling LAYAK diTABALkan sebagai KETUA PerHUBUNGan UMNO Selangor yang BARU.. Bukan perkara PELIK pun untuk ambil orang luar kerana sebelum ini DS Najib pun pernah menJAWATnya? Malah, JAWATAN ini di Terengganu, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan pun pernah disandang oleh orang luar? Apa KATA kalau DS Najib berEKSPERIMEN?

Kenapa kita CALONkan dia tuh? Anda kena FAHAM bahawa NEGERI Selangor ini menjadi TUMPUan GENERASI muda untuk beKERJA, berNIAGA dan menuntut ILMU.. GENERASI muda ini sering diHASUT untuk memBENCI kerajaan walaupun bukan MAIN BANYAK lagi SUMBANGan kerajaan selama ini.. Jadik, dah UMNO sendiri semasa PEMILIHAN lalu lebih mengUTAMAkan SELEBRITI berBANDING PEMIMPIN, maka eloklah diTABALkan aje dia nih sebagai KETUA PerHUBUNGan BARU di Selangor.. TUGAS dia kenalah TARIK seBANYAK mungkin SOKONGan GENERASI muda dan seterusnya mengembalikan Selangor kepada UMNO/BN! 

RAKYAT Selangor memang dah tak MAHUkan UMNO/BN dah.. Samada mereka Pak Cik TUA yang meLEPAK di Kedai KOPI sambil bawa GERAN tanah untuk diGADAI atau Mak Cik 'GOSSIP' seANGKATAN 'MAK LAMPIR' Ampang SEMUAnya 'REJECT' UMNO/BN.. Orang muda pulak tak KIRA mereka berJUBAH serban berLAGAK ALIM atau SPESIS yang 'LALOK' kat KONSERT sampai MATI dek DADAH pun 'REJECT' UMNO/BN jugak.. Jadik, tak SALAH pun jika diTABALkan orang tuh sebagai 'BOSS' UMNO Selangor pasal memang takde RISIKO pun.. Kalau dia GAGAL, terBUKTIlah dia nih pemBAWA SIAL.. Apa KATA anda SEMUA?


Kenapa dia? Ehh.. Bukankah dia sendiri yang KATA UMNO perlu diREMAJAkan? Jadik dah memang TUGAS dia la untuk menarik seRAMAI mungkin orang muda kepada UMNO/BN.. PenDEKATan ala-ala SELEBRITI lagi 'POYO'kan sangat diGILAi oleh GENERASI muda di Selangor? Malah, BACA dalam AKHBAR tadi pun ada BERITA pasal dia nih berada kat KARNIVAL di DUN Balingian.. KARNIVAL kan memang 'VENUE' untuk seorang SELEBRITI? Jadik, siapa lagi kalau bukan dia? RAKYAT Selangor dah MUAK dah dengan KETUA-KETUA BAHAGIAN yang berPERUT GENDUT dan KERJAnya dok MENTEKEDARAH peruntukan UMNO Pusat!


BERIkan aje satu kawasan PARLIMEN untuk dia TANDINGi di Selangor pada PRU-14 nanti.. Tak perlulah dia berSEMBUNYI macam BIAWAK aje kat Rembau.. Sebagai seseorang yang KONONnya membawa 'AURA' REMAJA dalam UMNO, bukan SUKAR untuk dia MENANG di Selangor? Kalau dia BERJAYA dapatkan semula 2/3 KERUSI DUN, nak TABALkan dia jadik TPM pun kita SETUJU.. Tapi, kalau dia tak dapat, kenalah TUNAIkan CITA-CITA dia sebelum ini KONONnya nak sambung BELAJAR! Tak payah lagi dia mengejar keMEWAHan atas PENTAS UMNO.. Tak OK ke? Ini bukan satu pengorbanan yang MAHAL pun bagi UMNO..


Kita SEDAR selepas MUSIBAH demi MUSIBAH meLANDA NEGARA, DS Najib cuba nak berUBAH.. Kita sangat ALU-ALUkannya.. Malah, kita DOAkan lagi untuk dia!


Sebagai orang berUSIA, sudah sampai MASAnya untuk DS Najib meLETAKkan kePENTINGan AGAMA, BANGSA dan NEGARA di atas segala yang lain.. DS Najib kenalah memBUANG jauh-jauh FAHAMan LIBERAL yang terBUKTI meROSAKkan NEGARA ini.. DS Najib WAJAR berSIKAP sebagai seorang NEGARAWAN agar NEGARA ini diRAHMATi.. Biarlah Selangor diKORBANkan asal NEGARA SELAMAT! 

Wallahualam..    

2 comments:

Anonymous said...

setuju sangat...biarlah selangor dikorbankan drp negeri -negeri lain diperokperandakan olih pr...tumpukan pembangunan fizikal dan rohani kekawasan-kawasan majoriti bn

Anonymous said...

dato johan aziz dah boleh letak jawatan.. tiada perancangan teratur.. ikut cara lama... banyak lembu dalam UMNO bahagian Hulu langat.. sodok duit baru nak jalan

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS