DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, March 06, 2014

MAJLIS Raja-Raja dan MAJLIS FATWA Kebangsaan patut mengHARAMkan 'BAR Council' demi kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SEMUA sedia maklum berlaku keKECOHan di MAHKAMAH Putrajaya HARI ini berHUBUNG dengan pemutusan ISU KALIMAH Allah SWT.. Ianya berPUNCA apabila beberapa AHLI perTUBUHan HARAM COMANGO yang jugak AHLI 'BAR Council' telah meLAKUkan PROVOKASI keterlaluan di kawasan MAHKAMAH.. 


Dalam KONTEKS ini, kita berSETUJU dengan beberapa NGO ISLAM di sana yang MARAH dengan SIKAP 'DOUBLE Standard' mereka yang KONON-KONONnya ARIF dalam bidang perUNDANGan di NEGARA ini.. Tatkala NGO-NGO ISLAM diARAH untuk berHIMPUN di luar MAHKAMAH, boleh pulak AHLI-AHLI COMANGO yang berSELINDUNG di sebalik 'BAR Council' diBENARkan meLAKUkan PROVOKASI?

Bukan perkara ASING lagi untuk mengatakan setiap kali TIMBULnya ISU yang meLIBATkan perBEZAan antara UMAT Melayu/ISLAM dengan bukan ISLAM, pasti ada KELIBAT 'BAR Council' yang berPERANAN untuk meROSAKkan keadaan.. Begitu jugak pada HARI ini di mana seorang AHLI COMANGO mengGUNAkan 'PRIVILLIGE' sebagai PEGUAM 'BAR Council' meLAKUkan PROVOKASI sebegini..


Sejak bila pulak 'BAR Council' ini boleh mengatasi PERLEMBAGAAN di NEGARA ini? Malah, sesiapa yang ambil peperiksaan PTD pun pasti MAKLUM bahawa hanya ada 3 BADAN sahaja di NEGARA ini yang mempunyai KUASA pemutus iaitu EKSEKUTIF, KeHAKIMan dan LEGISLATIF.. Atau secara MUDAHnya ialah Kerajaan, MAHKAMAH dan PARLIMEN.. Jadik, di mana perlunya 'BAR Council' untuk menyibuk dalam ISU-ISU sebegini? TIDAKkah mereka ini meLAMPAU?

Jelas sekali di sini bahawa 'BAR Council' meBELAKANGkan keTIGA-TIGA BADAN pemutus setiap KALI ISU sebegini WUJUD.. TIDAK keterlaluan kalau diKATAkan 'BAR Council' bukan sahaja memPERLEKEHkan KUASA kerajaan, malah KUASA MAHKAMAH dan jugak para AHLI PARLIMEN yang diPILIH menerusi PRU.. Jadik, dalam SOAL ini kenapa perlu ada TOLERANSI lagi terhadap 'BAR Council'? TIDAKkah 'BAR Council' ini diLIHAT seperti PIHAK yang menJALANkan keGIATan SUBVERSIF seperti KOMUNIS atau pun SUARAM yang matlamat mereka ialah untuk mengHANCURkan NEGARA? Kenapa TIDAK diHARAMkan aje 'BAR Council'?

NEGARA ini memPUNYAi MAJLIS Raja-Raja untuk memutuskan perkara-perkara yang menyentuh secara langsung terhadap keSTABILan NEGARA.. Bagi UMAT ISLAM pulak, sudah ada MAJLIS FATWA Kebangsaan untuk memtuskan perkara-perkara yang URUSAN UMAT ISLAM.. Dalam ISU KALIMAH Allah SWT ini, ianya URUSAN AGAMA ISLAM dan apa yang telah diPUTUSkan oleh keDUA-DUA MAJLIS ini langsung TIDAK diHORMATi oleh 'BAR Council'.. Lebih BURUK lagi, 'BAR Council' seakan menjadi PENAJA kepada puak-puak peLAMPAU seperti COMANGO apabila AHLI-AHLI mereka jugak mengANGGOTAi pertubuhan peLAMPAU ini..


TIDAK ada sebab kenapa MAJLIS Raja-Raja dan MAJLIS FATWA Kebangsaan TIDAK boleh mengISYTIHARkan 'BAR Council' ini sebagai pertubuhan HARAM untuk UMAT Melayu/ISLAM.. 'BAR Council' bukan lambang DEMOKRASI di NEGARA ini kerana mereka sendiri berTINDAK ala-ala MAFIA apabila TIDAK mengHORMATi langsung ASAS-ASAS DEMOKRASI seperti siapa MAJORITI dan siapa MINORITI.. Malang untuk kita SEMUA sebagai UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini apabila kita mendapat kerajaan yang begitu PENGECUT walaupun demi untuk memPERTAHANkan kePENTINGan PIHAK yang menjadi MAJORITI di NEGARA ini..

Jika 'BAR Council' diFATWAkan atau diISYTIHARkan HARAM sekalipun, para pengamal perUNDANGan dari kalangan UMAT Melayu/ISLAM masih ada ALTERNATIFnya.. Kita masih ada Persatuan PEGUAM MUSLIM dan jugak Persatuan PEGUAM SYARIE sebagai WAKIL.. Ini lebih berTEPATan kerana MAJORITI penduduk di NEGARA ini ialah UMAT Melayu/ISLAM.. Kenapa kerajaan HARI ini TIDAK menjadikan kedua-dua persatuan ini sebagai SEKUTU kerajaan? Inilah kePELIKkan 'REJIM AH-Jib-GOR' pasal tersangat KEMARUK nak jadik LIBERAL.. Disebabkan dia KEMARUK nak jadik LIBERALlah UMAT Melayu/ISLAM terHINA..


Kita sendiri sebenarnya dah 'FED-Up' dan nak MUNTAH meLIHAT keTAKSUBan para PEMIMPIN kerajaan sekarang untuk jadik LIBERAL.. Cuba FIKIR, kalau kerajaan TIDAK KEMARUK nak jadik LIBERAL sebaliknya berdiri TEGUH atas landasan DEMOKRASI dengan mengUTAMAkan pihak yang MAJORITI, agak-agak ada ke ISU seperti NAMA Allah SWT ini WUJUD? Mananya mereka BERANI.. 


HARI ini di Putrajaya, hanya AHLI-AHLI UMNO yang tahap 'KECILan' aje yang berKUMPUL depan MAHKAMAH.. Ada ke tak MUKA dia nih kat sana HARI ini? Dah tentu takdenya dia nak TUNJUK MUKA pasal OTAK dia penuh dengan NAJIS keLIBERALan.. Malah, PEMIMPUN UTAMA Lebai-Lebai DUNGU PAS pun HARAM tak NAMPAK MUKA.. HARAPkan PERKASA, ISMA dan NGO-NGO aje gamaknya?

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS