DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, March 23, 2014

TIADA jentera SIBER MCA dan Pemuda UMNO asyik nak be'HOREY-HOREY' dengan 'BOSS' mereka punca keKALAHan PRK DUN Kajang..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apabila keputusan PDM di Sungai Chua dan Bandar Kajang dikeluarkan, kita dah boleh agak dah keMENANGan berPIHAK kepada PKR.. Namun demikian, jelas sekali 'LIFELINE' BN berGANTUNG kepada UNDI UMAT Melayu/ISLAM dalam KONTEKS PRK DUN Kajang ini.. Mungkin ini penyebab 'PenJUBOR' agak berDUKA kerana selain keHILANGan 1000 UNDI, OBJEKTIF mereka untuk menjadikkan CALON BN hilang WANG perTARUHan jugak TIDAK keSAMPAIan.. Apa pun, seperti kita SEBUT dalam 'POSTING' sebelum ini, UNDI Melayu/ISLAM yang menjadik penentu kepada PRK DUN Kajang bukan lagi UNDI KAUM 'AH-Beng'.. ->KLIK<-

BN sepatutnya boleh mengABAIkan UNDI KAUM 'AH-Beng' untuk mana-mana PILIHANRAYA berikutnya.. Kita JANGKAkan, seKURANG-KURANGnya 3 GENERASI KAUM ini TIDAK sesekali akan mengUNDI BN untuk 3 PRU lagi.. Walaupun mereka ini berada di Singapura, Hong Kong atau Taiwan dan cuma BALIK untuk mengUNDI, mereka TIDAK sesekali akan mengUNDI BN atau MCA.. Adalah lebih SELAMAT untuk BN 'SECURE' UNDI KAUM Melayu/BUMIPUTRA pada PRU-14 nanti.. Malah, ianya jugak selari dengan perTAMBAHan KAUM ini sebagai penduduk di NEGARA ini tatkala peRATUSan KAUM 'AH-Beng' pulak semakin mengecil..

MCA bukan TIDAK berUSAHA untuk PRK DUN Kajang.. Jangan kita LUPAkan keSUNGGUHan DATIN Paduka Chew MEI Fun.. Yang menjadi masalah ialah MCA masih mengABAIkan keLEMAHan yang kita dah SEBUT sebelum ini.. ->KLIK<-


MCA masih lagi berKEMPEN era 80-an tatkala peSAING mereka iaitu DAP La'anatullah pulak berKEMPEN ala-ala PRESIDEN US.. Sampai sekarang MCA tak ada jentera SIBER seperti 'RED Bean ARMY' untuk memBANTU KEMPEN mereka?

UMNO pulak sebenarnya TIDAK berTAMBAH 'POPULAR' pun.. UMNO terSELAMAT kerana masih RAMAI UMAT Melayu/ISLAM meLIHAT betapa BAHAYAnya PKR ini terhadap AGAMA ISLAM dan PERLEMBAGAAN NEGARA ini.. UMAT Melayu/ISLAM TIDAK sesekali akan memBIARkan NEGARA mereka ini diTADBIR ala-ala DINASTI.. Apatah lagi kalau DINASTI itu terpaksa berGANTUNG kepada KUASA ASING seperti ZIONIS NEO-Con.. Masalahnya, UMNO sendiri TIDAK berUSAHA untuk menyelami HATI NURANI UMAT Melayu/ISLAM dan menDAMPINGi mereka!

Dalam KONTEKS PRK DUN Kajang, kePINCANGan jentera KEMPEN UMNO ini disebabkan kerana keGAGALan Pemuda UMNO dan 'BOSS'nya ini.. ->KLIK<-


Kita jugak dah SEBUT dalam 'POSTING' sebelum ini bahawa kita memPUNYAi beberapa KENALan dalam Pemuda UMNO di peringkat BAHAGIAN dan NEGERI-NEGERI lain.. KeBANYAKkan mereka ini ialah 'YES MAN' kepada 'BOSS' Pemuda UMNO.. Malah, mereka jugak SPESIS yang 'POYO' seperti 'BOSS' mereka kerana PERASAN KONONnya hanya mereka aje yang berkeLULUSan dari luar NEGARA.. 

Semasa PRK DUN Kajang, jentera Pemuda UMNO paling LEMBAB berBANDING Wanita dan Puteri UMNO.. Pemuda UMNO hanya menunggu 'BOSS' mereka datang untuk ber'HOREY-HOREY' dalam AKTIVITI seperti FUTSAL aje.. Lepas tuh SEMUAnya dah LESAP entah ke mana.. RAKAN-RAKAN kita yang jugak AJK Pemuda UMNO dari peringkat NEGERI dan BAHAGIAN lain jugak datang ke DUN Kajang ini.. Yang JELEKnya, mereka datang hanya untuk berGAMBAR dengan 'BOSS' mereka ini, LEPAK dalam MARKAS atau BILIK Gerakan lepas tuh LEPAK pulak kat mana-mana kedai KOPI.. Tak ke MUNTAH para pengUNDI meLIHAT?
KePIMPINan Pemuda UMNO ini memang ada APLIKASI samada FACEBOOK, WASSAP atau TWITTER untuk 'UPDATE' AKTIVITI mereka.. Semasa PRK DUN Kajang, keBANYAKkan 'UPDATE' mereka ini ialah GAMBAR mereka tengah berSANTAI kat BILIK Gerakan atau kedai KOPI di DUN Kajang.. Ada jugak SPESIS yang datang dari NEGERI lain ke DUN Kajang hanya untuk berGAMBAR dengan 'BOSS' Pemuda UMNO ini.. GAMBAR mereka tengah meRAIH UNDI? Nasib BAIK le kalau ada.. Itu pun bila ada 'WALKABOUT' oleh TS Muhyiddin atau mana-mana NAIB PRESIDEN UMNO.. Kalau tak? GAMBAR dok LEPAK aje la!


ROSAK.. Memang meROSAKkan kePIMPINan Pemuda UMNO nih.. Sebab itulah 'ANJING-ANJING' PKR seperti SAMM BEBAS menyalak dan menJAUHkan sesiapa yang cuba untuk menDEKATi UMNO/BN.. BAYANGkan pulak kalau 'TREND' keBONGOKkan ini berLANJUTan hingga ke PRU-14 nanti? Atau sememangnya 'BOSS' Pemuda UMNO ini berKIBLATkan orang yang pernah dia HANTARkan PASSPORT dahulu? UNDI siapa yang kamu nak dapat dengan ber'HOREY-HOREY' depan 'BOSS' kamu yang SEMUA maklum nak MENANG dengan MAIN tabur DUIT aje? IRONInya, dia pun hanya BERANI berTANDING di Rembau aje? Cuba berTANDING kat KL atau Selangor?


Anda tak PERCAYA penDEDAHan ini? Sila TELITI FACEBOOK atau apa-apa APLIKASI MEDIA sosial kePUNYAan mana-mana kePIMPINan Pemuda UMNO samada di peringkat BAHAGIAN atau pun NEGERI.. GAMBAR apa yang paling BANYAK mereka ambil? GAMBAR dok tengah SANTAI ke atau GAMBAR dok tengah BANTU RAKYAT? Sedangkan, LAWAN-LAWAN mereka sering 'UPDATE' GAMBAR mereka dengan RAKYAT MARHAEN lain.. Sebelum ini di PRK DUN Sungai Limau pun BANYAK KRITIKkan diLEMPARkan terhadap Pemuda UMNO.. Datang jauh-jauh hanya untuk ber'HOREY-HOREY' dengan 'BOSS' mereka aje..


Jadik DS Najib, TERIMAlah HAKIKAT bahawa inilah kePIMPINan yang BONGOK lagi HAPRAK dalam Pemuda UMNO.. Tatkala DS Najib berUSAHA memperBAIKI IMEJ PARTInya, Pemuda UMNO pulak berTINDAK sebaliknya dengan cuba menonjolkan diri ala-ala SELEBRITI yang KEMARUK nak jadik 'POPULAR'! Atau DS Najib masih lagi meRASAkan BN ada peluang lagi dengan keLEMAHan MCA dan keBONGOKkan Pemuda UMNO seperti ini? RAKYAT TIDAK semestinya BODOH meskipun mereka TIDAK berFIKIRan LIBERAL.. Jadik, demi AGAMA, BANGSA dan NEGARA, DS Najib perlu berTINDAK secara DRASTIK walaupun ianya PAHIT..

Wallahualam..    

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS