DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, March 31, 2014

Kenapa tak pernah diTANYA apa yang sanak-saudara mereka cuba bawak BALIK ke China hingga MH370 dan NEGARA kita jadik MANGSA?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Siapa mereka ini? Kenapa kita kena TUNDUK kepada keMAHUan mereka? Apakah keluarga mereka aje yang diTIMPA MUSIBAH MH370? JAWAPAN apa yang mereka MAHU sedangkan SOALAN itu sendiri masih belum terJAWAB? 1) Kami menuntut pertemuan dengan perdana menteri dan menteri pengangkutan,

2) Kami ada soalan untuk ditanya secara terus kepada mereka,

3) Kami mahu mereka memohon maaf kerana memberikan kita jawapan yang mengelirukan. Kami juga menuntut permohonan maaf rasmi perdana menteri Malaysia kerana berkata pesawat itu berakhir di Lautan Hindi.

4) Ia tidak bertanggungjawab kerana tidak ada sebarang bukti diberikan mengenainya,

5) Kami mahu bukti, kami mahu kebenaran dan kami mahu saudara kami.

Setelah lebih 3 MINGGU TRAGEDI MH370 ini, Kerajaan Malaysia TIDAK pernah lagi mengGUNAkan perKATAan 'TerHEMPAS' atau 'CRASH' walaupun MEDIA Barat, China dan 'RED Bean ARMY' yang memPROMOSIkan sedemikian? Apa yang diGUNAkan oleh Kerajaan Malaysia hanyalah perKATAan 'MISSING' atau 'HILANG' walaupun ke SAAT ini.. Jadik untuk apa perMOHONan MAAF tersebut?

PengAKHIRan di LAUTAN Hindi ialah KESIMPULAN yang diperolehi menerusi DATA Immarsat, segala pemBUKTIan RADAR dan REKOD SATELIT lain.. Ini terMASUKlah SATELIT dan DATA daripada pihak berKUASA mereka sendiri.. Kerajaan Malaysia TIDAK memBUAT KESIMPULAN secara senDIRIan kerana segala DATA dan pengiraan berDASARkan kepada RADAR dan SATELIT MILIK orang lain? Jika DATA sedia ada menunjukkan sedemikian, apakah lagi AYAT yang lebih sesuai untuk diGUNAkan? Kerajaan Malaysia hanya mengUMUMkan KESIMPULAN itu sahaja jadik TANYAlah Kerajaan China apa KESIMPULAN mereka?

Kerajaan harus BIJAK dan mengGUNAkan segala SALURAN perUNDANGAN yang ada.. Jangan BIARkan keBODOHan puak PENDATANG dan PELAMPAU ini diperGUNAkan untuk mengambil kesempatan di atas TRAGEDI yang menimpa sanak-saudara mereka sendiri.. Tak perlu untuk kita memahami SENTIMEN mereka kerana BANGSA ini dah biasa HIDUP dengan mengHIRUP DARAH sanak-saudara mereka sendiri.. Ingat, jika kerajaan GAGAL mengGUNAkan SALURAN yang seWAJARnya, seluruh UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini bakal menjadi MANGSA oleh suku-sakat mereka di NEGARA ini.. Jangan TAKUT nak berTEGAS!

Walau apa pun BUKTI yang puak-puak PELAMPAU ini MINTA, ianya TIDAK lagi berada di NEGARA ini.. Samada mereka PERCAYA bahawa BUKTI itu di Selatan LAUTAN Hindi atau TIDAK, itu HAK mereka.. Malah, kerajaan mereka sendiri GAGAL mengemukakan BUKTI yang lebih KUKUH untuk menyangkal apa yang ada ketika ini? Jadik? Apa TUJUAN keDATANGan mereka ini kalau bukan untuk memBUAT keKACAUan di NEGARA kita untuk diTUNJUKkan kepada DUNIA? Inilah HASRAT mereka DATANG sebenarnya.. Tak CUKUP dengan meROMPAK MAS, mereka nak meROMPAK NEGARA kita pulak? SAMA seperti SEJARAH SUKU-SAKAT mereka ke sini dulu!
Kita jugak boleh TANYAkan SOALan sebegini kepada mereka? Kenapakah MAS yang seluruh DUNIA TAHU memPUNYAi REKOD keSELAMATan yang terHEBAT selama ini tiba-tiba diTIMPA BENCANA apabila membawa 150 lebih sanak-saudara mereka ini yang sepatutnya dibawak oleh Southern China AIRLINES? Apakah keSIALan dan apakah yang mereka nak bawak BALIK ke China hingga pesawat MH370 yang cuma pesawat 'CODE Sharing' ini menerima NASIB sebegini? MAS pernah mempunyai RANGKAIan penerbangan ke 5 BENUA tanpa ada masalah selama lebih 30 TAHUN.. Kenapa kali ini bila MH370 ke China tiba-tiba jadik begini?

Jika mereka BURUK SANGKA dengan MAS dan Malaysia, kita jugak ada ALASAN untuk BURUK SANGKA terhadap mereka.. Jika Malaysia berMUSUH dengan sesiapa, tak HAIRANlah jika MAS menjadi 'TARGET'.. SAMAlah macam KES Pan AM di Lockerbie, Scotland dahulu.. Namun, yang NYATAnya, Malaysia TIDAK diMUSUHi oleh mana-mana NEGARA pun.. IRONInya, MAS atau mana-mana SYARIKAT penerbangan TIDAK boleh untuk menJAMIN bahawa WARGANEGARA ASING yang menaiki pesawat mereka itu TIDAK diMUSUHi oleh sesiapa pun.. Lainlah kalau pesawat MAS ini membawa RAMAI RAKYAT Malaysia sendiri kalau nak KATA PUNCAnya dari Malaysia pun..

Jadik, kita patut TANYA BALIK kat puak-puak PELAMPAU ini.. Apa yang di bawa oleh sanak-saudara mereka BALIK ke China hingga MAS dan Malaysia menjadi MANGSA? LOGIKnya, itulah perSOALan yang patut diTANYAkan.. Namun, mereka pasti TIDAK akan menJAWABnya kerana dah SIFAT BANGSA ini sentiasa BUSUK HATI kepada orang lain.. SAMAlah dengan SUKU-SAKAT mereka yang di bawak masuk ke NEGARA ini semasa PERANG Candu dulu oleh British dan kini dah PERASAN macam DEWA berKEPAK selepas lebih 57 TAHUN mengaut keKAYAan di NEGARA ini.. Ingat, bukan kita yang MULAkan ini SEMUA tetapi mereka!

Wallahualam..

1 comment:

Anonymous said...

Orang kuat makan babi, hati dan perangai mereka pun busuk macam babi.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS