DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, March 21, 2014

RM2 BILION yang KONONnya diSOROKkan TUN Daim dalam pesawat VS RM3 BILION yang si 'PenJUBOR' SONGLAPkan ke luar NEGARA..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

TUN Daim selalu menjadi 'BELASAH'an si 'PenJUBOR' kerana diKATAkan terlalu KAYA.. Apakah SALAH untuk menjadik KAYA? Kalau kita BIJAK berNIAGA, SALAHkah untuk kita mengumpum keKAYAan? Malah Rasulullah SAW sebelum menjadi RASUL jugak seorang peNIAGA? Begitu jugak salah seorang SAHABAT BAGINDA iatu Abdul RAHMAN Bin AUF jugak seorang peNIAGA? KHALIFAH Ar-RASYIDIN ke-3 iaitu UTHMAN bin Affan jugak seorang yang KAYA? Jadik? SALAHkah untuk seseorang itu menjadi KAYA kalau KAEDAHnya BETUL? Kenapa pulak asyik TUN Daim  aje diSEBUT setiap kali 'PenJUBOR' ini MENIPU RAKYAT? 

SeTAHU kitalah, TUN Daim TIDAK pernah pun mengHADAPi mana-mana perTUDUHan RASUAH di mana-mana NEGARA sekalipun.. Malah, TUN Daim bukanlah SPESIS orang KAYA seperti RAKAN-RAKAN si 'PenJUBOR' yang akan meLARIkan keKAYAan mereka ke Singapura, Swiss atau mana-mana BANK pesisir luar NEGARA setiap kali NEGARA diLANDA masalah EKONOMI.. TUN Daim terBUKTI mengGUNAkan segala pengetahuan EKONOMInya untuk mengHADAPi KRISIS EKONOMI di NEGARA ini.. Malah, sudah 2 KALI kePAKARan EKONOMI TUN Daim diGUNAkan iaitu pada TAHUN 1987/1988 dan TAHUN 1997/1998..


TUN Daim dengan SELAMBAnya menunjukkan keBODOHan si 'PenJUBOR' yang sering memperSOALkan keKAYAannya dan memBURUKkannya.. ->KLIK<-

"Suatu ketika dahulu beliau memberitahu (bekas Perdana Menteri) Tun Dr. Mahathir Mohamad bahawa saya telah membawa keluar RM2 bilion dalam pesawat Malaysia Airlines (MAS). Dr. Mahathir ketawa mendengar cerita Anwar dan menjawab: "Bukankah lebih baik Daim hantar melalui pindahan elektronik bank?"

Jelas sekali Anwar tidak faham cara bank menjalankan urusan mereka dan dia juga tidak tahu berapa banyak RM2 bilion itu berbanding dengan 'cash in circulation' di dalam negara ini. Sekiranya RM2 bilion itu diambil dari 'money circulation' tidak akan cukup wang tunai untuk diniagakan di negara ini."

TIDAK CUKUP dengan menunjukkan keBODOHan si 'PenJUBOR' itu, TUN Daim jugak sempat kasi 'SEKOLAH' SAMA dia..

"Bodoh kalau seseorang itu untuk mengumpul dan menyimpan wang tunai sebanyak itu dan jika dibawa di dalam pesawat, agaknya semua kerusi akan dipenuhi dengan kotak-kotak berisi wang tersebut.

Sebagai Menteri Kewangan, beliau patut tahu sekiranya wang itu dibawa keluar dari 'circulation'. Bank Negara terpaksa mencetak lagi wang kerana tiada lagi 'cash in circulation'. Tidakkah Menteri Kewangan tidak tahu perkara yang semudah ini? Seperkara lagi, apa pula dengan Jabatan Kastam. Bukan sahaja di Malaysia tetapi di destinasi di mana MAS hendak mendarat. Tengok apa jadi kepada bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhammad Taib."

KAH!KAH!KAH! Memang sebelum ini dia jadik MENTERI Kewangan bukan kerana dia ada pengetahuan dalam EKONOMI pun.. SEMUA maklum bagaimana dia pernah nak mengGADAIkan NEGARA kepada IMF semasa KRISIS EKONOMI dulu!

"Selain itu, Anwar kata dia tahu saya rasuah kerana beliau mengambil alih daripada saya sebagai Menteri Kewangan. Buktinya mengikut beliau, saya buka bank-bank di Eropah Timur dan Afrika. Mungkin beliau tidak tahu ada akta 'Money Laundering Act' dan jika ingin menjadi pengarah bank pun, tiap-tiap bank negara di setiap negara akan menyiasat sama ada seseorang itu adalah 'a fit and proper person'.

Lebih-lebih lagi jika ingin membuka sebuah bank, syarat dan undang-undang yang dikenakan adalah lebih ketat (stringent). Sebagai bekas Menteri Kewangan, beliau patut tahu mengenai perkara ini. Tohmahan-tohmahan itu hanya menunjukkan beliau tidak tahu mengenai dasar-dasar perbankan dan beliau akan menjadi bahan ketawa. Tolong jangan tunjukkan kejahilan anda."

KAH!KAH!KAH!.. Dah sebegini jelas keBODOHan si 'PenJUBOR' itu pun masih ada lagi yang 'HANGGUK' terhadap apa yang dia KATA? Apakah KEPALA OTAK mereka yang 'HANGGUK' memBUTA TULI kepada si 'PenJUBOR' ini hanya diPENUHi dengan segala macam ADEGAN SEKS dan LUCAH sahaja? HE!HE!HE!


BAIKlah, jika keKAYAan TUN Daim sering diperSOALkan oleh si 'PenJUBOR' ini, bagaimana pulak dengan keKAYAan dia sendiri? Anda patut memperSOALkan keKAYAan si 'PenJUBOR' yang hanya berkeLULUSan Pengajian Melayu dari UM ini.. Dari manakah SUMBER keKAYAannya diperolehi sehingga HARI ini? Siapa yang menyumbangkan DANA untuk dia seKELUARGA dan PARTInya selama ini? Kalau menurut penDEDAHan DATUK Murad KHALID dahulu, dia mengatakan,

"Saya dengan ini mengesahkan ada membuat akuan bersumpah pada 1999 berhubung pengendalian akaun-akaun berjumlah RM3 bilion yang saya percaya melibatkan Anwar. Saya juga telah memberi keterangan yang diminta pihak berkuasa," ->KLIK<-

Haa... NAMPAK sekarang siapa yang sebenarnya meLANUN HARTA NEGARA? Antara RM2 BILION TUN Daim yang KONONnya diMUATkan dalam JET peribadi berBANDING RM3 BILION si 'PenJUBOR' selama 7 TAHUN dia jadik MENTERI Kewangan? IRONInya, kita CUKUP yakin bukan ini aje SUMBER keKAYAan dia..


Dari dulu lagi pelbagai PIHAK dah menyatakan agar keKAYAan si 'PenJUBOR' ini diSIASAT.. Inilah dia 'MONEY Laundering' yang seBENARnya.. WANG HARAM yang diSALURkan untuk menJAHANAMkan NEGARA kita ini menerusi PKR dan NGO-NGO HARAM seperti yang diPELOPORi oleh MUSANG TUA ini.. MUSANG TUA ini BEBAS memFITNAH terhadap para PEMIMPIN UMNO dalam bab KAYA-MISKIN ini tetapi FAKTA dengan AIR LIUR ajelah..


Namun, apakah TINDAKan yang telah diambil oleh pihak berKUASA setakat ini? TAKUT? Mana dia kePIMPINan UMNO yang BERANI menDEDAHkan keJAHATan mereka?

Setakat yang kita TAHUlah, selagi ada KUNCU-KUNCU si 'PenJUBOR' ini dalam UMNO, selagi itulah memang TIDAK akan ada TINDAKan atau pun USAHA untuk memBALAS segala TOHMAHan ini.. Maka selagi itulah AHLI-AHLI UMNO sendiri akan 'HANGGUK' terhadap segala macam TOHMAHan yang diLEMPARkan kepada mereka ini.. Inilah 'PENYAKIT' dalam UMNO yang akan memBUNUH mereka nanti!

Wallahualam..   

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS