DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, March 25, 2013

AL-Fatihah untuk TOKOH ULAMA dan TOKOH PERBANKAN yang menentang DAJJAL LGBT, PLURALISME dan penJAJAHan EKONOMI ZIONIS Neo-CON..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita sangat SEDIH hari ini.. Ada 2 orang TOKOH NEGARA yang meninggal DUNIA tatkala ibukota KL dilanda RIBUT sebentar tadi.. TOKOH-TOKOH yang kita MAKSUDkan ialah mereka berdua ini..


1) DR. MUHAMMAD UTHMAN EL MUHAMMADY


Kita sangat SEDIH dengan pemergian TOKOH ULAMA TULEN dari Kelantan ini.. Beliau ialah ULAMA sebenar yang sanggup menuntut ILMU walaupun sesukar mana pun ILMU itu.. DiKATAkan beliau semasa zaman MUDAnya pernah berBASIKAL ke KL dari Kota Bharu dan kembali semula ke Kota Bharu demi menDAPATkan seNASKHAH KITAB yang diJUAL ketika itu.. Adakah DISIPLIN dan SIFAT menCINTAi ILMU oleh ALLAHYARHAM ini terdapat pada mana-mana ULAMA lain pada hari ini? ALLAHYARHAM bukanlah ULAMA 'GENDANG' yang mana BISING apabila diPALU tetapi HAKIKATnya KOSONG semata-mata.. 

Adakah SIFAT ULAMA seperti ALLAHYARHAM ini menyamai SIFAT seorang 'FOOL-La-MAK' yang KONONnya diKAGUMi kerana menuntut ILMU AGAMA di Deoband, India walhal dia bukannya mempunyai ILMU seTINGGI ALLAHYARHAM ini pun? ALLAHYARHAM ini langsung TIDAK diTAKSUBi oleh sesiapa pun tetapi RAMAI ULAMA seluruh DUNIA mengIKTIRAF ILMU yang diMILIKki olehnya.. Apakah 'FOOL-La MAK' dari Deoband, India itu diIKTIRAF oleh ULAMA lain seluruh DUNIA? Kita jugak perlu INGAT bahawa ALLAHYARHAM sangat KONSISTEN menentang PLURALISME dan AMALAN LGBT di NEGARA ini.. Bagaimana pulak dengan 'FOOL-La-MAK' yang diPUJA oleh para PENGIKUTnya kerana SOKONG SEKUTUnya yang 'MEMUJA' AMALAN sedemikian?


2) TS ALI ABUL HASSAN SULAIMAN


Ini ialah TOKOH perBANKan NEGARA yang berSAMA-SAMA dengan kePIMPINan NEGARA mengHARUNGi KRISIS EKONOMI pada TAHUN 1998.. Beliau diLANTIK sebagai GABENOR BANK NEGARA mengGANTIkan TS Ahmad MOHD Don yang meLETAKkan JAWATAN semasa KRISIS EKONOMI berlaku.. ALLAHYARHAM turut terlibat dalam penambatan MATAWANG RM kepada DOLLAR dengan NILAI RM3.80 berBANDING 1 DOLLAR.. Selain itu, POLISI BANK NEGARA yang mentepakan KAWALAN MATAWANG bagi menyekat pengALIRan KELUAR WANG dari NEGARA ini dan mengHAPUSkan NOT RM500 dan RM1000 berlaku ketika ini!

KRISIS EKONOMI dan penurunan MATAWANG RM ini jugak berlaku kerana  MENTERI Kewangan ketika itu begitu GALAK mahu mengGUNA pakai KAEDAH IMF yang memBANKRAPkan sesebuah NEGARA sebelum menyalurkan DANA.. Siapakah MENTERI Kewangan NEGARA ketika itu? Apakah dia bukan orang yang SAMA terLIBAT dalam salah SATU keGIATan LGBT dan jugak AMALAN PLURALISME yang diTENTANG HEBAT oleh ALLAHYARHAM TOKOH ULAMA yang kita SEBUT di awal tadi? NAMPAK bukan bahawa DAJJAL itu bukan sekadar mahu meMUSNAHkan EKONOMI sahaja malah AKIDAH dan AGAMA sekaligus!

AL-FATIHAH untuk kedua-dua TOKOH ini.. Semoga Allah SWT menCUCURi RAHMAT ke atas mereka berdua atas BAKTI yang diCURAHkan terhadap NEGARA ini.. Semoga pemergian mereka meLAHIRkan lebih RAMAI lagi para INSAN yang mahu menentang keWUJUDan TOKOH pengGALAK LGBT, AMALAN PLURALISME dan jugak peROSAK EKONOMI NEGARA pada hari ini.. Semoga BAKTI dan ILMU yang diCURAHkan oleh ALLAHYARHAM berdua ini dapat diPELAJARi seterusnya menjadi BENTENG bagi meMUSNAHkan TOKOH yang cuba meROSAKkan NEGARA ini yang berSEKONGKOL dengan ZIONIS Neo- CON!

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS