DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, March 09, 2013

JOE Bedul akan mengGANTIkan 'BOSS'nya dan BAPA Saiful untuk sebut 'WALLAHI, WABILLAHI, WATALLAHI'?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita sebenarnya rasa LUCU sangat-sangat.. Kenapa? Ketika nak SOLAT Jumaat tadi kita terLIHAT sudah KECOH para 'CAI-CAI' dalam FACEBOOK berSORAK KONONnya keBENARan Allah SWT telah terBUKTIla.. KONONnya FITNAH sudah terJAWABla.. Perghh.. Kalau diBACA satu demi satu apa yang diTULIS oleh 'CAI-CAI' yang seBAHAGIANnya termasuklah penJAWAT AWAM seperti CIKGU,  dan lain-lain, memang terasa ESOK jugak Kerajaan UMNO/BN boleh TUMBANG! Namun, selepas beberapa JAM pada HARI Jumaat inilah jugak para 'CAI-CAI' itu terGAMAM apabila Saiful Bukhari tetap memperTAHANkan kenyataannya itu.. ->KLIK<-

Sebaliknya, penDEDAHan demi penDEDAHan yang diLAKUkan oleh beberapa juruBLOG pro UMNO/BN untuk menangkis apa yang cuba diSEBARkan oleh 'CAI-CAI' itu telah 'TURNING the TABLE' pulak.. Kita jugak terKEJUT apabila penDEDAHan di dalam FACEBOOK oleh 'CAI-CAI' ini jugak turut diSAHUT oleh NUR Misuari yang diKATAkan PEMIMPIN MNLF yang berSUBAHAT dengan 'BAHALOL' KIRAM III dan seorang PEMIMPIN PR dalam INSIDEN di Lahad Datu ketika ini..


Di sini saja RAKYAT sepatutnya BIJAK untuk mengetahui siapakah yang sedang berMAIN KONSPIRASI hingga sampai ke peringkat ANTARABANGSA.. Adakah UMNO/BN atau puak-puak PR yang mana PEMIMPIN mereka sedang kePANASan dek terDEDAHnya pengLIBATan dia dalam INSIDEN di Lahad Datu dan kali ini terDEDAH pulak bagaimana dia telah 'MemBELI' BAPA kepad Saiful Bukhari itu.. Patutlah HITLER pun MARAH pasal asyik KANTOI aje KONSPIRASI mereka ini!


Lagi satu penDEDAHan yang MENARIK perhatian kita ialah KELIBAT seorang MP PKR dari Sungai Petani yang sebelum ini 'KANTOI' BESAR apabila RAKAMANnya sedang mengetawakan AKSI 'BOSS'nya sedang berZINA dengan AMOI Cina telah diperTONTONkan kepada UMUM.. Tengok kot mana pun HAYAT POLITIK dia nih dah nyawa-nyawa IKAN dah tetapi dia masih ingin mengambil HATI 'BOSS'nya dengan mengUSAHAkan sidang MEDIA selepas BAPA Saiful Bukhari ini diBELI oleh 'BOSS'nya.. NAMPAK sangat dia yang terHEGEH-HEGEH kali ini..

Kita terSENYUM apabila jelas sekali HAKIKAT sekalipun 'BOSS' kepada MP Sungai Petani ini BERJAYA memBELI BAPA Saiful Bukhari, tetapi dia GAGAL meNAFIkan SUMPAH MUBAHALAH yang telah diLAKUkan oleh Saiful Bukhari 5 TAHUN dahulu.. Malah, kita cukup yakin BAPA Saiful Bukhari sendiri pun TIDAK dapat meNAFIkan SUMPAH LAHANAT tersebut kerana itu adalah HAK antara ANAKnya dengan Allah SWT.. Dia sebagai SAKSI kepada perBUATan ANAKnya itu pasti akan diperSOALkan oleh Allah SWT di Hari AKHIRAT nanti.. Apakah agaknya dia nak JAWAB di AKHIRAT selagi kenyataan ANAKnya itu KONSISTEN?


Untuk itu, kalau dah BAPA Saiful Bukhari dan 'BOSS' kepada MP Sungai Petani ini ENGGAN meLAKUkan SUMPAH MUBAHALAH, apa KATA kalau RAKYAT SEMUA pakat-pakat menDESAK agar MP Sungai Petani ini aje yang menLAKUkannya? Dia boleh BUAT dua SUMPAH MUBAHALAH dalam SATU SESI.. Dia boleh BUAT SUMPAH MUBAHALAH untuk KES pemBELIan BAPA Saiful Bukhari ini dan jugak KES di mana dia KETAWA BESAR bila MENONTON AKSI 'BOSS'nya berZINA dengan AMOI Cina dalam sebuah RAKAMAN? OK lah tu.. DUA dalam SATU? 'BOSS' dia pasti akan mengekalkan dia di Sungai Petani pada PRU-13 nanti.. 


Walaupun ada beBERAPA BLOG menDEDAHkan 'FIGURE' tangkap MUAT tentang HARGA 'PemBELIan' BAPA Saiful Bukhari ini, kita RASA tak usahlah KISAHkan sangat.. CUMAnya, kalau boleh kita PESAN, ingatlah sepanjang perBICARAan KES 'MenJUBOR'nya, sudah BERAPA kali dia dan ANAKnya diHINA sehingga lebih RENDAH dari TARAF seorang MANUSIA oleh para 'CAI-CAI' PKR sebelum ini.. Dah LUPA ke? ->KLIK<-

BAPA Saiful Bukhari ini pernah diLABELkan sebagai KAKI JUDI dan pernah diTUDUH untuk meLACURkan ISTERInya sendiri oleh KETUA SAMM yang jugak anak saudara kepada 'BOSS' MP Sungai Petani tadi.. Hari ini siapa JILAT LUDAH siapa? NAMPAKnya DOA seorang BAPA kepada ANAKnya TIDAK terMAKBUL sebaliknya DOA seorang ANAK yang MAHUkan BAPAnya INSAF akan terMAKBUL?

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS