DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, March 11, 2013

CARA mudah untuk sesiapa buat DUIT pada PRU-13 menerusi PEMIMPIN PKR?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! Dalam dok TUDUH UMNO selama ini dok AMALkan POLITIK WANG, RASUAH dan jual TANAH RIZAB Melayu, RUPA-RUPAnya pihak yang dok TUDUH UMNO sedemikian pun lagi TERUK.. Sekarang ini kalau sesiapa nak jadik KAYA dengan seKELIP MATA, anda bolehlah memBIARkan diri anda diRASUAH oleh PKR terMASUKlah meREKA-REKA CERITA FANTASI untuk memBURUKkan UMNO dan tentunya PM DS Najib seKELUARGA.. Lihatlah bagaimana 'POLITICAL Animal' seperti PI BALA, DEE-PAK dan terbaru BAPA kepada MANGSA 'JUBOR' iaitu Saiful Bukhari dapat keMEWAHan sekelip MATA.. Itu pun kalau anda tak TAKUT DOSA la!

Cukup MUDAH sebenarnya untuk menDAPAT DUIT ala-ala mereka ini.. LEMPARkan TUDUHAN atau REKA CERITA, selepas itu 'CLAIM' aje dengan mana-mana 'CAI-CAI' PKR yang terDESAK untuk mendapat kePERCAYAan 'PenJUBOR' bagi jadik CALON.. Mereka yang MENUDUH atau meREKA CERITA ini TIDAK perlu pun berSUMPAH apatah lagi memBUKTIkan TUDUHAN mereka.. Sebaliknya memadai hanya dengan 'PRESS Conference' diKELILINGi oleh 'CAI-CAI' PKR dan mungkin sehelai dua AKUAN BerSUMPAH yang boleh diTAIP oleh mana-mana 'LAWYER' dalam PKR seperti Surendran, Sivarasa atau pun TIPAH Koyak.. Itulah MODUS-OPERANDI mereka..

Hari ini BAPA kepada Saiful mengadakan 'PRESS Conference' KONONnya untuk meMAKLUMkan dia menyertai PKR.. Eh??? Bukankah sebelum timbul KES ANAKnya itu diJUBOR, dia dalah salah seorang penyokong TEGAR PKR semasa zaman REFORMASI dulu? Ini telah pun diketahui UMUM dan pernah diSEBUTkan dalam perBICARAan KES 'MenJUBOR' ini.. Apakah dia ingat dengan buat 'PRESS Conference' itu dia dapat mengaburi RAKYAT tentang dirinya sebagai ahli PKR?


Kalau kita ingat lagi, bukan MAIN HEBAT lagi dia diBURUKkan oleh 'CAI-CAI' PKR sejak perBICARAan KES 'MenJUBOR' ini berlangsung.. Nak BUKTI? Cuba BACA ini..

"Azlan Mohd Lazim, bapa Saiful berasal dari Janda Baik, Pahang pernah bertugas sebagai General Manager di hotel Merlin Inn di Johor Baharu. Kemudian berhenti kerja kerana dia adalah seorang yang kuat berjudi. Ibu Saiful, Halina Alif terpaksa melakukan berbagai kerja untuk membantu keluarga, termasuk menjadi pelakon tambahan dalam bebarapa buah filem Melayu dan drama. Halina memohon cerai daripada Azlan, apabila Azlan cuba memaksa beliau menjual tubuh dan menjadi pelacur. Perceraian berlaku ketika Saiful berumur empat tahun. Azlan kemudiannya menghilangkan diri.

"Tidak lama selepas itu, iaitu pada 28 Jun, Saiful pun membuat laporan polis kononnya beliau diliwat. Dan pada ketika ini Azlan muncul di khalayak ramai, iaitu dalam masjid Wilayah dan berlagak sebagai 'Bapa Mithali'. (Anehnya, pertunangan Saiful dengan Janna masih kekal walau pun Saiful mengaku diliwat). Berapakah wang yang diperolehi oleh Saiful dan Azlan untuk melakukan kerja kotor ini? Allah Maha Kaya. Dengan petunjuknya, akan didedahkan kemudian." ->KLIK<-


KAH!KAH!KAH! NAMPAK tuh? Bukan MAIN HINA lagi dia diHINA oleh 'CAI-CAI' PKR sebelum ini? Dah ke mana dah segala TUDUHAN yang diLEMPARkan kepadanya hari ini? Adakah SEMUA TUDUHAN ini sudah 'HILANG' dengan 'LOAN' RM 5 JUTA oleh PKR yang begitu terDESAK MAHUkan KES 'MenJUBOR' ini diLENYAPkan? Kalau mengikut BLOG SEL13.COM, ada 'PerJANJIan SYAITAN' berNILAI RM 5 JUTA tu..

"Dalam tempoh ujian tersebut mereka meminta Azlan menghubungi mana-mana orang Umno yang beliau pernah minta RM 5 juta agar meminta RM 1 juta. Tuntutan dikurang sebanyak RM 4 juta dengan harapan ada orang-orang Umno akan memberinya kerana jumlah telah banyak dikurangkan. Namun orang-orang Umno yang dihubungi Azlan masih gagal memberinya RM 1 juta. Di sini Allah telah menyelamat dan melindungi Umno. "

"Jika ditakdirkan ada orang-orang Umno yang memberi Azlan RM 1 juta ketika itu maka akan gegak gempitalah satu negara bahawa Umno merasuah ayah Saiful untuk menutup mulutnya daripada menceritakan kebenaran kes liwat yang dihadapi anaknya. Permintaan RM 1 juta itu adalah perangkap yang dipasang oleh ayah Saiful seperti yang dirancang oleh Azmin dan Johari Abdul. Azlan juga diminta untuk memujuk Saiful agar membuat pusingan U bersama dengannya. Namun Azlan gagal dan bergaduh dengan Saiful sehingga keluar dari rumah yang didiaminya bersama Saiful. "

Malah, di dalam BLOG SEL13.COM ini jugak menJELASkan perINCIan bagaimana 'PAYMENT' tersebut akan diLUNASkan oleh pihak-pihak berKENAan dalam PKR..

"Azlan dijanjikan RM 5 juta dan turut diberi keyakinan bahawa Anwar akan menjadi PM selepas PRU ke 13 nanti. Bayaran RM 5 juta itu dibahagikan kepada 3 fasa.  Setiap fasa pula terbahagi kepada beberapa bahagian. PKR tidak mahu melangsaikannya sekali gus kerana bimbang Azlan akan pusing kembali. Mereka mengambil iktibar diatas apa yang terjadi terhadap Adun Bota pada tahun 2008."

"Fasa pertama RM 1 juta sebelum parlimen dibubarkan dan dibahagi kepada beberapa bahagian. Azlan dijanjikan RM 300 ribu sebelum sidang media dan selepas sidang medianya dia akan diberikan lagi RM 400 ribu , serta RM 300 ribu lagi selepas satu lagi sidang media. Fasa kedua RM 1 juta selepas parlimen dibubarkan dan ketika kempen pilihanraya berlangsung , dan turut dibahagikan kepada beberapa bahagian. Azlan akan dibawa berceramah di pentas PKR, PAS dan DAP seluruh negara dan mengikut skrip yang disediakan oleh PKR. Fasa ketiga RM 3 juta selepas PRU dan selepas Anwar dilantik sebagai PM." ->KLIK<-


Jika penDEDAHan oleh BLOG SEL13.COM ini BENAR, terBUKTIlah bahawa MANUSIA ini jika terDESAK sanggup meLAKUkan apa sahaja kerana WANG.. BERANIkah BAPA kepada Saiful ini menyanggah apa yang diNYATAkan dalam BLOG SEL13.COM ini? Di pihak SEL13.COM pulak, kita RASA mereka bila-bila masa sahaja mampu mengeluarkan kenyataan oleh para PEMIMPIN UMNO yang telah diTEMUi oleh BAPA Saiful ini untuk meMINTA WANG? Malah, kita PERCAYA akan wujudnya TRANSAKSI sedemikian.. Takkanlah nak BAYAR berJUTA-JUTA RM pakai 'CASH' kot? HE!HE!HE!


Jika kita meRUJUK balik kepada apa yang diTULIS oleh BLOG 'CAI-CAI' PKR tadi, NYATA sekali allahyarhamah IBU kepada Saiful berTINDAK BIJAK apabila meLANGGAN perLINDUNGan INSURAN untuk dirinya dan anak-anaknya.. Di situ aje kita LIHAT NAMA BAPA kepada Saiful TIDAK diMASUKkan dalam perLINDUNGan INSURAN tersebut menyebabkan hari ini dia tercari-cari SUMBER penDAPATannya.. Dapat pulak BAPA kepada Saiful ni kat 'CAI' macam Joe BEDOL yang dah terKANTOI BESAR dalam KES VIDEO SEKS 'BOSS'nya.. Makin berSORAKlah Joe BEDOL pasal ada jugak MODAL untuk dia berBAKTI kepada 'BOSS'nya untuk KEKAL jadik CALON pada PRU-13 ini..


HE!HE!HE! SERONOK jugak LIHAT GELAGAT Joe BEDOL dalam KLIP di atas.. Bukan main KUAT lagi DEKAH KETAWAnya itu.. Joe BEDOL jangan LUPA, KES VIDEO SEKS ini belum lagi SELESAI.. Dalam pada dia dok SYOK KETAWA melihat AKSI 'BOSS'nya dalam VIDEO SEKS itu, dia jangan LUPA berapa JUTA orang telah menyaksikan GELAGATnya yang diRAKAMkan ini.. Joe BEDOL jangan LUPA, bila-bila MASA aje KES VIDEO SEKS ini akan diTIMBULkan SEMULA.. Kalau TIMBUL SEMULA, memang NAHAS 'BOSS' dia tuh.. Mana taknye, kena LAYAN dua KES 'MAIN depan + belakang' secara SERENTAK? 'DATUK T' pun nak diBELI jugak ke?

Wallahualam.. 

2 comments:

Anonymous said...

PgayR beri BR1M pada bapak sepol...kah..kah...

Anonymous said...

No untk umno n no untk b end...

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS