DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, March 13, 2013

JENAYAH 'BAHALOL' KIRAM III dan DALANGnya.. Apa fungsi Jabatan PEGUAM NEGARA?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda tentu PERNAH terbaca BERITA tentang PRESIDEN Sudan Utara, OMAR Hassan al-Bashir pernah diKELUARkan WARAN tangkap oleh MAHKAMAH JENAYAH Antarabangsa (ICC).. Dia diTUDUH terlibat dalam pemBUNUHan Darfur oleh NEGARA-NEGARA Barat yang mengUSAHAkan perTUDUHan itu di ICC.. IRONInya di sini, seorang PEMIMPIN atau PRESIDEN sebuah NEGARA pun boleh dikeluarkan WARAN tangkap oleh mana-mana NEGARA lain yang TIDAK berPUAS hati terhadap PRESIDEN Sudan Utara ini.. ->KLIK<-


Dalam KONTEKS yang SAMA, kita terTANYA-TANYA samada bolehkah perkara yang SAMA diLAKUkan terhadap PEMIMPIN penCEROBOH dan pemBUNUH di Filipina iaitu 'BAHALOL' KIRAM III.. Ini kerana Filipina meRUPAkan NEGARA yang menerima DEKLARASI Rome yang meRUPAkan ASAS kepada penubuhan MAHKAMAH ICC ini pada TAHUN 2011.. ->KLIK<-

Dalam KONTEKS yang diNYATAkan, 'BAHALOL' KIRAM III seKELUARGA sudah meLAKUkan JENAYAH yang maha DAHSYAT terhadap penduduk Lahad Datu di Sabah yang meRUPAkan sebuah NEGERI di dalam Malaysia.. JENAYAH yang diLAKUkan oleh 'BAHALOL' KIRAM III ini bukan JENAYAH macam MAFIA atau pun ala-ala kegiatan 'UNDERWORLD' di Selangor lagi dah.. Ini dah macam mengISYTIHARkan pePERANGan terhadap sebuah NEGARA berDAULAT walaupun NEGARA Filipina yang diDIAMInya itu langsung TIDAK berPERANG dengan  NEGARA kita.. Jadik, sepatutnya kerajaan kita kena meneliti ASPEK begini..

Kita TIDAK TAHU setakat manakah 'WILLINGNESS' oleh Kerajaan Filipina untuk mengEKSTRADISI 'BAHALOL' KIRAM III ini untuk diBICARAkan di NEGARA ini.. Kita PERCAYA Kerajaan Filipina jugak TIDAK seMUDAH itu untuk mengikut kehendak NEGARA ini kerana mereka jugak TIDAK mahu keKACAUan berlaku di NEGARA mereka yang mungkin diCETUSkan oleh ahli-ahli POLITIK mereka.. Namun demikian, NEGARA ini BERHAK menuntut 'DARAH' dan 'KEPALA' milik 'BAHALOL' KIRAM III di atas JENAYAHnya terhadap NEGARA ini.. Kerajaan kita perlulah berUSAHA ke arah itu tak KIRAlah melalui ICC ke ICJ atau INTERPOL!

Kita PERCAYA hanya jika 'BAHALOL' KIRAM III diBICARAkan di NEGARA ini sahajalah akan dapat menJAWAB siapakah DALANG baik di Filipina mahu pun di Malaysia yang menjadi PUNCA kepada pemBUNUHan di Lahad Datu hari ini.. SOALnya, setakat manakah Wisma PUTRA dan Jabatan PEGUAM NEGARA sudah 'STUDY' kaedah untuk mengADILi perbuatan 'BAHALOL' KIRAM III ini? Atau adakah Jabatan PEGUAM NEGARA seperti biasanya akan 'TIDOQ' jika WUJUD KES-KES yang meLIBATkan keSELAMATan NEGARA seperti ini? Kalau KES BERSIH 3.0 dan SUARAM pun dah senyap-sunyi sekarang, boleh diHARAP ke Jabatan PEGUAM NEGARA?


Pada kitalah, 'DARAH' dan 'KEPALA' 'BAHALOL' KIRAM III sahaja TIDAK cukup.. Seluruh ahli KELUARGAnya seperti dalam GAMBAR berikut patut diADILi atau diHUKUM seperti mana mereka mengHINA JENAZAH para POLIS kita sebelum ini.. Kalau perlu diKOREK MATA, KOREK sahaja.. Kalau perlu dikeluarkan ORGAN DALAMan, LAKUkan sahaja.. KOREKlah buah PINGGANG 'BAHALOL' KIRAM III supaya tak perlu lagi dia berSUSAH payah nak pergi DIALISIS! Dalam ISLAM pun jelas bahawa BUNUH seharusnya diBALAS dengan BUNUH.. Ini pulak kalau dah menCEROBOH dan memBUNUH orang lain di dalam NEGARAnya sendiri?

Oh ye.. Tak TAHUlah anda yang lain PERASAN atau TIDAK tetapi kalau tengok 'Air MUKA' adik-beradik KIRAM III nih memang MUKA macam SIAL aje.. KERUH semacam! Memang MUKA macam kena LAKNAT aje.. Anda PERASAN tak?
Kalau 'PATTERN' MUKA macam kena LAKNAT nih.. Ada seorang PEMIMPIN PR yang MUKAnya ala-ala MUKA keluarga KIRAM ini.. Anda pun TAHU rasanya MUKA siapa..


SAMA tak? Kenapa agaknya MUKA mereka jadik macam CELAKA nih? Adakah kerana terlalu BANYAK DOSA dan DARAH yang telah diTUMPAHkan oleh mereka di atas BUMI milik Allah SWT ini? Anda TAHU JAWAPANnya.. HE!HE!HE!

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS