DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, March 11, 2013

Apabila TUN Dr. Mahathir LEPASkan 'BOM' kepada Pok Nik di Pasir Mas, Sabtu lepas..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KUNCI keMENANGan untuk UMNO/BN pada PRU-13 adalah perpaduan KUKUH sesama ahli-ahlinya.. TIDAK perlu WUJUD perasaan untuk meRASAkan dirinya lebih 'SUPERIOR' dalam UMNO/BN hanya kerana diri tuh KONON-KONONnya 'GRADUATE' dari OXFORD atau sebagainya.. Perangai BESAR KEPALA tapi buat KERJA tak RETI inilah yang memBUAT RAKYAT MELUAT kepada UMNO/BN pada PRU-12 lalu.. orang SPESIS macam nih hanya nakkan POPULARITI dan keMEWAHan dengan memperGUNAkan UMNO/BN sebagai PLATFORM sahaja.. Bila dia dah 'KENYANG' UMNO/BN akan diTINGGALkan macam reban AYAM yang dah diREMPUH musang!

Kita tak NAFIkan keSUNGGUHan RAKYAT yang meRASAkan masa DEPAN mereka terANCAM dengan PR mahukan keMENANGan UMNO/BN.. Pada Sabtu LEPAS di Pasir Mas Kelantan, kita dapat meLIHAT keSUNGGUHan PERKASA dan UMNO Kelantan berGABUNG TENAGA untuk meWUJUDkan GELOMBANG RAKYAT bagi menumbangkan REJIM Pok Nik 'ALAIHISSALAM' di Kelantan.. ->KLIK<-


IRONInya, sebelum ini kita tahu bahawa DATUK Ibrahim ALI sebelum ini telah diPECAT daripada UMNO kerana memBANTAH perLANTIKkan KETUA Perhubungan UMNO Pasir Mas ketika zaman REJIM 'ANAK-MENANTU'.. PerSENGKETAan semakin merebak apabila DATUK Ibrahim ALI berTANDING PRU-12 atas TIKET PAS dan mengalahkan calon UMNO.. Namun, hari ini kita menyaksikan DATUK Ibrahim ALI dan Tok Pa sanggup mengetepikan perBEZAan bagi meWUJUDkan GELOBANG RAKYAT untuk menghadapi PAS pada PRU-13 kali ini.. Apa yang penting, RAKYAT mahu meLIHAT keIKHLASan para PEMIMPIN ini demi menumbangkan REJIM Pok Nik! KREDIT untuk BLOG TUKAR KELATE atas FOTO-FOTO berikut..


Pada MAJLIS tersebut, TUN Mahathir telah diJEMPUT sebagai TETAMU keHORMAT.. TUN meLAHIRkan keKAGUMannya dengan SEMANGAT yang diTUNJUKkan oleh RAKYAT Kelantan yang mahukan perUBAHan setelah sekian LAMA di bawah REJIM Pok Nik.. Selain itu, DATUK Zul NORDIN jugak secara terbuka telah meMOHON MAAF kepada TUN kerana selama ini dia telah diTIPU oleh perJUANGan PALSU dalam PKR sebelum diPECAT kerana ISU FORUM Memeluk ISLAM.. Menurut DATUK Zul NORDIN,

"Saya dulu adalah orang yang hina dan memaki hamun Tun, saya akui kesilapan-kesilapan itu dan pada masa ini saya nak minta ampun pada Tun. Kalau orang lain Tun boleh ampunkan, takkan saya pula Tun tidak boleh ampunkan. Saya sedar itu adalah keputusan paling bijak apabila Tun memecat Anwar daripada Kabinet."

"Sekarang baharu kita tahu keputusan Tun itu betul. Paling mudah kita tengok Anwar sekarang menghina Majlis Syura Pas yang berpegang teguh bahawa kalimah Allah hanya untuk orang Islam. Selepas keputusan itu, Anwar dengan Karpal Singh (Pengerusi DAP) menentangnya dan berpegang teguh bahawa orang bukan Islam juga boleh menggunakan kalimah ini." ->KLIK<-

Dalam MAJLIS yang SAMA jugak, TUN Dr. Mahathir sempat meLEPASkan 'BOM' kepada Pok Nik yang masih PERASAN dirinya mampu NAIK ke LANGIT dan BEBAS memutar-belitkan ayat-ayat Allah SWT seSUKA HATInya.. KATA TUN,

"Nik Aziz ini, dulu saya ada hormat dia sikit, tapi sekarang saya sudah tidak hormat dia lagi. Kerana dia suka mencarut, dia berkata bahawa Tuhan mencarut, Tuhan kita tidak mencarut, yang mencarut ialah Nik Aziz. Kita tidak boleh merayakan hari jadi Nabi Muhammad SAW, sebab masa lahir baginda belum jadi nabi, masa umur 40 tahun baru jadi, tidak payahlah meraikan."

"Tetapi dia meraikan hari jadi, kenapa dia meraikan hari jadinya, adakah masa dia lahir selepas keluar daripada perut mak dia maka dia jadi Mursyidul Am Pas, bila dia dilahirkan buka sahaja mulut, saya Mursyidul Am Pas, sebab itu hari jadi dia mesti diraikan Karpal Singh (Pengerusi DAP),"


HE!HE!HE! BETULlah KATA TUN.. Pok Nik dah berKALI-KALI meLAKUkan perBUATan yang langsung TIDAK selari dengan apa yang 'DiFATWAkan' kepada Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lain.. Selain itu, kita HAIRAN kenapa Pok Nik meRASAkan dia BEBAS memBANDINGkan dirinya dengan Rasulullah SAW seperti yang dinyatakan di atas.. Apakah Pok Nik dah terlalu KEMARUK kerana sejak jadik MB Kelantan, dia tak pernah sekali pun diJEMPUT NAIK ke LANGIT oleh Allah SWT? KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

Apakah Pok Nik dah terlalu KEMARUK kerana sejak jadik MB Kelantan, dia tak pernah sekali pun diJEMPUT NAIK ke LANGIT oleh Allah SWT? KAH!KAH!KAH!

jawapan

PERNAH SEKALI DIJEMPUT NAIK ke LANGIT oleh Allah pa December 2011 TAPI tak jadi berkat doa org klate

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Err.. Mana TAHU yang Allah SWT tu 'JEMPUT'? HE!HE!HE!

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS