DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Thursday, March 14, 2013

INSIDEN penCEROBOHan di Sabah - PERASAN tak SIKAP PEMIMPIN dan 'CAI-CAI' PR yang mengHINA NEGARA?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda masih INGAT lagi tak 'POSTING' BLOG kita sebelum ini yang mengatakan bahawa penCEROBOH dan pemBUNUH di Lahad Datu ini sudah 'BerLAKON' tak ikut SKRIP lagi? Kalau anda sudah LUPA, kita 'PASTE'kan balik di sini ->KLIK<-

Kita masih lagi berpegang TEGUH dengan apa yang kita TULIS sebelum ini.. Walaupun kita bukanlah TOK Nujum yang TELUS mata, tetapi NAMPAKnya apa yang berlaku hari ini seakan mengikut apa yang telah kita TULIS.. Bukan nak berBANGGA, tapi kita pun bukan sehari dua mengIKUTi PERANGAI orang yang ketika ini diTUDUH sebagai 'DALANG' kepada puak peCEROBOH itu.. Sejak dari TAHUN 1998 lagi! NALURI kita tetap meRASAkan ada sesuatu di sebalik ISU ini!

Selain itu, kita jugak MUSYKIL dengan beberapa PERKARA seperti berikut.. Kenapa? Kerana sebagai WARGANEGARA yang sememangnya mempunyai KETURUNAN sejak beRATUS TAHUN di NEGARA ini, kita meRASAkan adalah LUMRAH perkara-perkara ini diLAKUkan oleh pihak yang berkenaan ketika NEGARA ini diSERANG seperti pada hari ini.. MALANGnya, ianya TIDAK berlaku..

1) KENAPA agaknya sampai sekarang RAKYAT langsung TIDAK menDENGAR sebarang KUTUKkan, CEMUHan atau TUNJUK perasaan terhadap pihak yang menCEROBOH daripada PKR + PAS + DAP La'anatullah? Sebaliknya, pihak POLIS, ATM dan kerajaan pulak yang diCEMUH? Sedangkan kalau di NEGARA luar, kita melihat RAKYATnya mampu bersatu SUARA untuk memBANTAH dan berTINDAK terhadap pihak yang menCETUSkan keGANASan? Cuba anda 'PASTE'kan kenyataan baik dari kePIMPINan PAS + PKR + DAP La'anatullah yang MENGUTUK keluarga 'BAHALOL' KIRAM III yang mengHANTAR LANUN-LANUNnya untuk memBUNUH dan MENAKLUK Sabah.. Kenapa tiada ye?


2) PAS + PKR + DAP La'anatullah bukan sahaja memBISU.. Malah, para 'CAI-CAI' mereka menerusi MEDIA berCETAK dan INTERNET meLAKUkan perkara sebaliknya dengan mengHINA pengorbanan para PERAJURIT kita di Sabah.. Baik yang HIDUP, mahu pun yang MATI SEMUAnya TIDAK terKECUALI diHINA.. Selain itu, PAS + PKR + DAP La'anatullah jugak langsung TIDAK memBANTU atau seKURANG-KURANGnya memberi SOKONGAN MORAL kepada PERAJURIT kita di Sabah.. Malah, ada pulak 'JENERAL PENCEN' dalam PARTI-PARTI ini yang tak pernah pun berada di MEDAN PERANG sebenar tetapi tak MALU mengHINA PERAJURIT BAWAHannya yang terKORBAN dan yang berJUANG di Sabah?


3) Kita jugak PELIK kenapa 'CAI-CAI' PAS + PKR + DAP La'anatullah RELA memPERCAYAi kenyataan 'BAHALOL' KIRAM III anak-beranak yang jelas macam orang tak SEKOLAH atau pun macam orang KETAGIH HEROIN? Apakah kenyataan 'BAHALOL' KIRAM III itu lebih WARAS untuk diPERCAYAi sedangkan kalau 'BAHALOL' KIRAM III itu seorang PEMIMPIN yang berWIBAWA, dah lama dah dia jadik PRESIDEN Filipina! Ini nak jadik SENATOR kat Filipina pun dia di'REJECT' oleh RAKYATnya sendiri? IRONInya, SULTAN di NEGARA ini ada KUASA ke atas NEGERI masing-masing.. 'SULTAN LANUN' macam 'BAHALOL' KIRAM III pulak lebih RENDAH keDUDUKannya daripada PRESIDEN di sana?


4) Ada jugak yang LUCU.. Pok Nik 'ALAIHISSALAM' sebelum ini mengatakan PERAJURIT kita yang terKORBAN TIDAK dikira sebagai mati SYAHID.. ->KLIK<-


Namun, hari ini kenyataan seorang IMAM dari MAKKAH berNAMA Syeikh Mohammad SHARIF Mohammad Imrani AL-Hafiz pulak MENEGASkan bahawa para PERAJURIT kita yang terKORBAN itu telah dikira mati SYAHID.. ->KLIK<-

Maka ketika ini meLOLONGlah 'CAI-CAI'nya di dalam FACEBOOK untuk kembali 'MenZUHUDkan' Pok Nik yang telah diMALUkan oleh IMAM dari MAKKAH ini.. NAMPAKnya IMAM Syeikh Mohammad ini pun pasti akan di'REJECT' masuk SYURGA oleh Pok Nik dan 'CAI-CAI'nya di dalam FACEBOOK! KAH!KAH!KAH!


Secara JUJURnya, RAKYAT sudah dapat MENILAI sendiri PE'EL BURUK para PEMIMPIN puak-puak PR ini ketika NEGARA dilanda MUSIBAH seperti hari ini.. Hari ini cuma LANUN-LANUN yang diTAJA oleh 'BAHALOL' KIRAM III dan seorang PEMIMPIN 'PEMBANGKANG' di NEGARA ini yang mengANCAM NEGARA.. BESOK kita tak TAHU lagi apa yang jadik.. Sebenarnya kita boleh mengekalkan keAMANan NEGARA jika kita berTINDAK AWAL dengan mengekang NGO-NGO HARAM seperti SUARAM yang sememangnya AGEN untuk meROSAKkan NEGARA! MALANGnya, KDN dan AG sendiri yang terlalu memberi MUKA kepada segala perLANGGARan undang-undang yang diSENGAJAkan berlaku di NEGARA kita ini..

Wallahualam..
  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS