DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, March 30, 2013

PERNAH tak anda TANYAkan 7 PERKARA ini kepada mana-mana PEMIMPIN PR?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebelum PRU-13 berMULA, kita sangat-sangat berHARAP agar sesiapa tampil memBERIkan penJELASan berHUBUNG perkara-perkara berikut.. Anda TANYA diri anda sendiri, apakah keWAJARan untuk anda mengUNDI PR pada PRU-13?

1) PR menuduh UMNO/BN mengAMALkan KRONISMA tetapi apa pulak ISTILAH yang sesuai untuk diKATAkan kepada kePIMPINan PKR dan DAP La'anatullah yang jelas diKUASAi oleh LAKI + BINI + ANAK-berANAK? Apabila kePIMPINan UMNO/BN cuba-cuba untuk mengAMALkan KRONISMA pada PRU-12 lalu melalui MENANTU - MERTUA aje dah menyaksikan UMNO/BN nyaris TUMBANG.. Bagaimana pulak dengan PKR yang menyaksikan KRONISMA LAKI + BINI + ANAK PEREMPUAN? Bagaimana pulak dengan DAP La'anatullah yang dah berPULUH TAHUN menyaksikan KRONISMA 'DINASTI Lim' dan 'SINGH is KING'?2) Lebai-Lebai DUNGU PAS suka BENAR menuduh kePIMPINan UMNO khususnya sering MENOLAK dan mengABAIkan para ULAMA atau pun ILMUWAN ISLAM.. Baiklah, cuba lihat HIERARKI kePIMPINan PAS sekarang.. Yang mungkin ULAMA pasal KONONnya belajar kat MADINAH atau pun MESIR (Deoband, India TIDAK dikira ye..) hanyalah PRESIDEN PAS dan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang semakin dimakan USIA.. TIMBALAN PRESIDEN dan 3 NAIB PRESIDEN PAS seorang pun bukannya ULAMA malah sehabis-habis SYIAH SEKULAR! Seorang NAIB PRESIDEN PAS pulak sijil SPM pun takde! Jadik? ULAMA apa ke JADAHnya nih?3) DAP La'anatullah sering menuduh Kerajaan UMNO/BN sebagai KORUP dan MENYELEWENG.. Namun, bagaimana pulak dengan DAP La'anatullah sendiri yang terBUKTI MENYELEWENG dalam pemilihan PARTInya sendiri? Nak kira UNDI perWAKILan sekitar 2 RIBU orang pun boleh SALAH? Lepas tu SALAHkan 'EXCEL Sheet' pulak? Kira 'BUDGET' untuk buat TEROWONG pun boleh terSASAR sampai berBILION RM.. Kalau UMNO/BN salah KIRA RM1 pun mereka BISING bukan MAIN menuduh KORUP dan MENYELEWENG tapi mereka sendiri BARU 'PLAN BUDGET' untuk TEROWONG aje dah ada 'GAP' lebih RM1 BILION? Apa ni?


4) PKR dan PAS sering meLABELkan para PEMIMPIN UMNO sukakan MAKSIAT dan mengAMALkan HEDONISME.. Namun, hari ini yang terDEDAH segala macam VIDEO, AUDIO dan GAMBAR SEKS ialah para PEMIMPIN PKR dan PAS sendiri? Sebut sahaja apa JENIS bentuk SEKSUAL.. ' MenJUBOR' ada.. KHALWAT ada.. BerSEKEDUDUKan ada.. MAIN 'Amoi CINA' pun ada.. Main BINI orang pun ada.. 'TAZKIRAH' kat BINI orang pun ada.. LOKASI pulak, kat Thailand ada.. Kat KONDO ada.. Kat HOTEL ada.. Kat PEJABAT PKR pun ada.. Dalam KOC KTMB pun ada.. Kalau nak diKIRA, PRK dan PAS boleh buat INDUSTRI PORNO!  5) PAS sering menDABIK DADA KONONnya mereka lebih ISLAM dari orang ISLAM lain di NEGARA ini.. HAKIKATnya, nak perTAHANkan NAMA Tuhan sendiri pun tak MAMPU? Sebut HUDUD aje asyik kena SERGAH dengan PEMIMPIN DAP La'anatullah? Buat SERBUAN kat tempat meMURTADkan umat ISLAM di DUMC pun kena PECAT? Pergi menZIARAHi SAUDARA seAGAMA di Palestin berSAMA PM DS Najib pulak kena PECAT dari JAWATAN dalam PARTI? Buat MASJID tak MAMPU, DINAR EMAS pulak dah takde NILAI? ARTIS masuk PAS pulak diSANJUNG lebih MULIA daripada ULAMA? Pok Nik makan GAJI BUTA disanjung?6) Lebai-Lebai DUNGU PAS menuduh UMNO mengGADAIkan TANAH-TANAH milik Melayu/BUMIPUTERA.. Namun demikian, kat Kelantan dan Kedah, siapa yang menJUARAi dalam bab mengGADAIkan TANAH-TANAH yang telah diTEROKAi oleh kaum Melayu/BUMIPUTERA sampai beRIBU EKAR? Di Selangor pulak, PROJEK Datum JELATEK dah jadik BUKTI jelas bagaimana kaum Melayu/BUMIPUTERA diHALAU atas ALASAN untuk membuat PROJEK pemBANGUNan bagi meningkatkan NILAI HARTANAH? Apa gunanya NILAI HARTANAH meningkat tetapi orang yang meMILIKkinya bukan lagi penduduk ASAL yang sepatutnya menetap di situ?7) PKR terUTAMA sekali suka mengorek segala macam SKANDAL dan salah LAKU para PEMIMPIN UMNO/BN tetapi apabila SKANDAL mereka pulak diBONGKAR, mereka menuduh pulak itu adalah FITNAH UMNO/BN? Punyalah TRAUMAnya mereka hinggakan apabila MEDIA berTANYA aje MULAlah menuduh MEDIA itu bekerja untuk UMNO/BN dan diUGUT mahu diSAMAN.. Malah, mereka jugak sanggup menabur WANG untuk 'MemBELI' segala macam SAKSI bagi menutup SKANDAL mereka atau meREKA segala macam kenyataan PALSU untuk meneruskan FITNAH terhadap MUSUH mereka  di dalam UMNO/BN?    PELIK bukan? Para pengUNDI PR ini bukannya TURUN dari LANGIT pun.. Bukannya datang dari GALAKSI lain pun.. Namun, mereka berLAGAK macam mereka ini begitu SEMPURNA seolah-olah RAKYAT ini TIDAK tahu berFIKIR? RAKYAT seharusnya sedar bahawa para PEMIMPIN PR ini jelas cuba memperBODOHkan RAKYAT seterusnya cuba menolak tahap INTELEKTUAL yang diMILIKki oleh RAKYAT.. Apakah RAKYAT di NEGARA ini RELA kembali ke era DIKTATOR seperti Marcos di Filipina, Kim Jong Il di Korea Utara, Ceucessco di Romania, Milosevic di Serbia atau pun Saddam Hussein di Iraq dahulu? Itukah jenis kePIMPINan yang kita MAHUkan apabila NEGARA kita semakin MAJU?

Wallahualam..
  

1 comment:

Anonymous said...

Kita tunggu Pencacai PR mana dulu bersuara dalam bab ini.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS