DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, March 05, 2013

'CAI-CAI' PKR + PAS telah diarahkan untuk mengelirukan MUKA sebenar 'BAHALOL' KIRAM III di alam SIBER?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Pada MULAnya memang LUCU apabila HARAKAH begitu BODOH menyiarkan GAMBAR Ketua MILF Murad EBRAHIM sebagai LANUN 'BAHALOL' KIRAM III daripada ARTIKEL sebuah BLOG milik seorang 'CAI' yang OTAKnya terletak di JUBOR.. ->KLIK<-

Setelah kita berTENANG kejap dok FIKIR balik kita RASA kita TAHU kenapa ianya diLAKUkan.. Mungkin mereka bukan BODOH atau pun KEMARUK nak memBANGGAkan keBODOHan mereka.. Mungkin bukan kerana mereka hanya tahu 'SURFING' maklumat dalam BM sahaja.. Sebaliknya, inilah TAKTIK pePERANGan MEDIA untuk men'DIVERT'kan MUKA sebenar 'BAHALOL' KIRAM III untuk MUSLIHAT tertentu..


Kenapa? Apa yang nak diTAKUTkan jika MUKA sebenar 'BAHALOL' KIRAM III itu diDEDAHkan? Mungkin masalahnya bukan pada MUKA TUA lagi LAHANAT si 'BAHALOL' KIRAM III itu.. Sebaliknya para 'CAI-CAI' ini mahu mengelirukan 'TITLE' SULTAN Sulu itu dengan TUJUAN untuk menipu RAKYAT.. Para 'CAI-CAI' itu berANGGAPan jika mereka menDEDAHkan MUKA itu dan ini sebagai SULTAN Sulu, lama kelamaan ada RAKYAT yang akan terKELIRU dan akhirnya akan berSETUJU jika 'CAI-CAI' itu mengatakan MUKA itu dan ini yang diKATAkan SULTAN Sulu itu sebenarnya adalah CIPTAan UMNO/BN.. Selepas itu akan diSUSULi dengan FITNAH mengatakan UMNO/BNlah menCIPTA INSIDEN  di Lahad Datu ini..

Satu lagi sebab kenapa 'CAI-CAI' ini berMATI-MATIan mahu mengelirukan MUKA sebenar 'BAHALOL' KIRAM III ialah kerana 'CAI-CAI' ini KHUATIR selepas ini mungkin peRISIKkan Filipina akan menDEDAHkan GAMBAR atau VIDEO perTEMUan mana-mana PEMIMPIN PR dengan 'BAHALOL' KIRAM III.. Bukankah sebelum ini GAMBAR MUKA PEMIMPIN mereka bertemu dengan NUR Misuari telah diDEDAHkan seperti ini? Ini sebenarnya PUKULAN KO kepada mereka..


Bayangkan pulak kalau selepas ini terDEDAH pulak MUKA PEMIMPIN mereka dengan 'BAHALOL' KIRAM III atau mana-mana ahli keluarga LANUNnya? Itu bukan lagi PUKULAN KO tapi dah SAKARATUL maut dah tuh.. Itu yang mereka sangat TAKUT tuh terUTAMAnya selepas keMARAHan RAKYAT ketika ini sangat memBUAK dan dah dekat dengan PRU-13.. Walaupun kita KATAkan mungkin generasi 'CYBER' pada hari ini TIDAK akan terKELIRU tetapi bagaimana pulak dengan golongan 'SENIOR' di pedalaman atau yang golongan yang TIDAK dapat maklumat dari INTERNET? Golongan inilah TARGET para 'CAI-CAI' ini untuk diKELIRUkan.. INGAT lagi kisah FITNAH GAMBAR DS Najib dengan Altantuya? 

Hari ini pulak para 'CAI-CAI' nih cuba menyebarkan pulak GAMBAR seorang ahli UMNO yang diPECAT kerana mengaku KONONnya sebagai SULTAN Sulu pada 3 TAHUN lalu untuk memBUKTIkan INSIDEN di Lahad Datu ini adalah FITNAH UMNO/BN terhadap PEMIMPIN mereka ..


Mujurlah ada beberapa BLOG menampilkan KISAH sebenar di sebalik penyebaran GAMBAR sebegini menerusi FACEBOOK.. ->KLIK<-

'DESPERATE' sunguh 'CAI-CAI' ini! Para 'CAI-CAI' ini tak KISAH dah siapa sebenarnya SULTAN Sulu atau siapa sebenarnya 'BAHALOL' KIRAM III yang meRANCANG pemBUNUHan pasukan keSELEMATan kita.. Pada pandangan 'CAI-CAI' ini, sesiapa aje yang mengaku dirinya SULTAN Sulu, mereka akan cuba KAITkannya dengan UMNO! Sesiapa yang GILA 'GLAMOUR', boleh la mencuba!

Anda memandang REMEH ke TAKTIK 'CAI-CAI' ini? Baiklah, sudah berapa kali keluarga DS Najib atau pun lambang UMNO/BN diFITNAH hanya dengan mengGUNAkan GAMBAR? Baik secara 'PHOTOSHOP' atau pun melalui kaedah-kaedah tertentu semasa 'SHOOTING', ianya disebarkan untuk mengelirukan RAKYAT dan mengHASUT agar RAKYAT memBENCI DS Najib dan UMNO/BN.. Kali ini setelah GAMBAR PEMIMPIN mereka bertemu NUR Misuari tersebar, mereka mula mengGELABAH.. Kalau MEDIA ASING sendiri mengatakan WUJUDnya pertemuan sedemikian antara mana-mana PEMIMPIN PR dengan 'BAHALOL' KIRAM III, nanti TUNGGU MASA aje la GAMBAR itu akan tersebar..

Kita berHARAP kepada para 'CYBERTROOPERs' UMNO/BN atau pun yang BEBAS dan SAYANGkan NEGARA seperti BLOG kita ini berSEDIA dengan TAKTIK begini.. Janganlah kita mengULANGi keSILAPan seperti di Sabah dengan mengHANTAR pasukan POLIS untuk berDEPAN dengan MILITAN yang bawak SENJATA RPG.. Kepada para PEJUANG NEGARA di Sabah, anda berTEMPUR dan kami pun berTEMPUR.. Anda berTEMPUR dengan MUSUH yang NYATA tetapi kami di alam 'CYBER' ini berTEMPUR dengan MUSUH dan pengKHIANAT kepada NEGARAnya sendiri.. BEZAnya anda memPERTARUHkan NYAWA dan kami pulak hanya kena BAYAR BIL 'BROADBAND'.. Namun, kita perlu saling memBANTU demi NEGARA!

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS