DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, March 04, 2013

Pok Nik terjun BANGUNAN - AKUI pengikutnya yang baca HARAKAH lebih DUNGU daripada pengikut 'BAHALOL' KIRAM III?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! Kita tak NAFIkan kalau Lebai-Lebai DUNGU PAS nih dibiarkan aje berTERUSan keBODOHan mereka, mereka akan menjadi lebih TERUK dari pada PENGIKUT 'BAHALOL' KIRAM III yang sanggup diBUNUH demi memelihara PERUT BUNCIT ketua LANUN mereka itu.. Para PENGIKUT 'BAHALOL' KIRAM III sanggup menCEROBOH ke Sabah dan memBUNUH orang kerana diJANJIkan perkara yang bukan-bukan oleh ketua LANUN mereka.. Lebai-Lebai DUNGU PAS pulak sanggup PERCAYA akan apa sahaja yang diKELENTONG oleh HARAKAH bukan kerana PARTI mereka pun tetapi nak 'COVERLINE' seorang 'PenJUBOR'! 

Walaupun kita TAHU Lebai-Lebai DUNGU PAS turut meRASA TEMPIASnya bila 'PenJUBOR' yang diPUJA sebagai 'BOSS' Pakatan RAKYAT diKAITkan sebagai PUNCA keDATANGan para PENGIKUT 'BAHALOL' KIRAM III ke Lahad Datu, Lebai-Lebai DUNGU PAS nih boleh aje buat BODOH dan biarkan 'PenJUBOR' tuh 'SETTLE'kan sendiri TUDUHAN terhadapnya itu.. Namun, dek kerana nak TUNJUK keSETIAan mereka kepada 'PenJUBOR' tuh walaupun 'PenJUBOR' yang SAMA langsung tak pernah pun membantu PAS, Lebai-Lebai DUNGU PAS sanggup meREKA satu bentuk LAWAK JENAKA paling BAHLOL di dalam MEDIA mereka iaitu HARAKAH..

Apakah LAWAK JENAKA yang diTUNJUKkan oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS yang jaga HARAKAH? Haaa.. Nak diJADIKkan CERITA, mereka telah menuduh KONONnya semasa PerHIMPUNan AGONG UMNO 2012 lalu, ada PEMIMPIN SULU turut mengHADIRinya.. NAWAITU mereka ialah untuk MENUDUH UMNO yang berSUBAHAT menCETUSkan HURU-HARA di Lahad Datu ketika ini.. MALANGnya, dah NAMA pun Lebai-Lebai DUNGU, mereka GAGAL memBEZAkan PEMIMPIN SULU yang mengHANTAR PENGIKUTnya menCEROBOH dan memBUNUH di Lahad Datu ('BAHALOL' KIRAM III) dengan PEMIMPIN SULU dari kumpulan MILF!

ARTIKEL DALAM HARAKAH UNTUK BURUKKAN UMNO KONONNYA

HE!HE!HE! Tak TAHUlah Lebai-Lebai DUNGU PAS yang jaga HARAKAH ni OTAK letak kat mana tapi kalau dah terSALAH orang hingga tak tahu BEZAkan antara PENYANGAK dengan bukan PENYANGAK, itu sangatlah meMALUkan! 

INI IALAH JAMALLUL 'BAHALOL' KIRAM III KETUA PARA PEMBUNUH DI LAHAD DATU

INI IALAH HAJI MURAD EBRAHIM KETUA MILF YANG DIJEMPUT UMNO KE PERSIDANGANNYA

Haaa.. Dah TENGOK tuh? Tak ke BODOHnya HARAKAH dengan menyiarkan GAMBAR terSALAH orang tuh? OTAK letak kat mana woii? KAH!KAH!KAH!

Kita pun SELIDIK jugak ARTIKEL tersebut dari mana PUNCAnya.. Rupa-rupanya ARTIKEL tuh berasal dari BLOG penCACAI yang terlalu TAKSUBkan 'JUBOR'! NAMPAK sangat Lebai-Lebai DUNGU PAS yang dok jaga HARAKAH tuh memang peMALAS macam Pok Nik 'ALAIHISSALAM' jugak! MAIN taruh aje TULISan BLOG orang tanpa 'CHECK' dulu orang yang TULIS tuh OTAK dia LETAK kat KEPALA ke atau LETAK kat 'JUBOR'! Kalau nak tau, ini le BLOG penCACAI tuh.. ->KLIK<-

Mungkin menyedari bahawa mereka sememangnya BODOH dan tak MAHU diTUDUH bahawa OTAK mereka jugak terLETAK di 'JUBOR' seperti peMILIK BLOG penCACAI tadi, Lebai-Lebai DUNGU PAS yang jaga HARAKAH cepat-cepat memadamkan ARTIKEL tersebut.. Eh? TAHU pulak MALUnya mereka? HE!HE!HE! ->KLIK<-


NASI sudah menjadi BUBUR untuk Lebai-Lebai DUNGU PAS yang jaga HARAKAH nih.. Walaupun mereka memadamkan ARTIKEL tersebut dari laman WEB mereka, NAMPAKnya Lebai-Lebai DUNGU PAS ini terLUPA pulak bahawa mereka turut menerbitkan ARTIKEL ini dalam FACEBOOK mereka jugak.. AKIBATnya?


KAH!KAH!KAH! Cuba anda KIRA berapa RAMAI pengguna FACEBOOK yang TULIS 'KAH!KAH!KAH!' atau 'HA!HA!HA!' sebagai KOMEN? Aduyaii.. Tak pasal-pasal seluruh DUNIA TAHU Lebai-Lebai DUNGU PAS nih sememangnya DUNGU! Nak 'COVERLINE' si 'PenJUBOR' yang berSEKONGKOL dengan pemBUNUH POLIS di Lahad Datu tetapi 'JUBOR' sendiri pulak yang terDEDAH! Aduyaii!! MALU wehh!!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS