DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, March 17, 2013

Orang UMNO pun belum TAHU siapa SEBENARnya 'RAJA GOYANG' tapi Pok Nik dah TAHU dulu?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

APASAL TANYA POK NIK
SIAPAKAH 'RAJA GOYANG'?
'HANGIN' JADIKNYA POK NIK
KATANYA UMNO YANG RANCANG!

KAH!KAH!KAH! Memang HERAN la ada jugak REPORTER yang GATAL pergi TANYA kat Pok Nik 'ALAIHISSALAM' pasal GAMBAR dari VIDEO 'RAJA GOYANG' tuh.. Dah takde orang lain ke nak diTANYA? ANAK BINI orang yang diSYAKki tuh pun belum lagi diTANYA, kenapa pergi TANYA kat Pok Nik dulu? ->KLIK<-

TENGOK? Kan dah MELALUT dah Pok Nik jadiknya? HABIS diTUDUHnya itu UMNO punya ANGKARA.. Walhal, orang UMNO sendiri pun terPINGA-PINGA lagi  dengan penDEDAHan GAMBAR dari VIDEO 'RAJA GOYANG' tuh? Ye la.. Tiba-tiba aje GAMBAR tersebut dikeluarkan dalam BLOG 'RAJA GOYANG' ini.. ->KLIK<-

Terus aje Pok Nik TUDUH itu kerja UMNO? AIK? Mana Pok Nik tau? Ada MALAIKAT tolong bagitau kat dia ke? Atau semalam dia 'MANDREM' tiba-tiba aje ada pulak WAHYU pasal 'RAJA GOYANG' dalam KEPALA dia? KAH!KAH!KAH!


Sedangkan orang yang diSYAKki MIRIP kepada 'RAJA GOYANG dalam GAMBAR itu pun tak BERANI mengaku itu dirinya? Pok Nik pulak lebih TAHU dan semacam TAHU siapakah orang yang dalam GAMBAR itu? NAMPAKnya Pok Nik pun mengakuilah bahawa orang itu sememangnya orang yang disebutnya seperti,

"Kerja Umno tuduh orang. Tak puas lagi, dia nak cincang Anwar pula,"

Setakat ini tak ada siapa pun dari kalangan PEMIMPIN UMNO yang menuduh orang dalam GAMBAR itu ialah.............. JENG! JENG! JENG! Setakat yang kita TAHU, cuma BLOG-BLOG aje yang menuduh sedemikian? Kalau dah Pok Nik yang KATA begitu, jadik, Pok Nik mengakuilah sememangnya orang dalam GAMBAR itu ialah.............. JENG! JENG! JENG! Betul tak Pok Nik? HE!HE!HE!

Selanjutnya, Pok Nik memuji lagi orang tersebut seperti berikut,

"Anwar budak cerdik. Payah kalau Umno tak singkir,"

Errr.. 'BUDAK'? KETUA UMUM PKR meRANGKAP 'BOSS' PR pada Pok Nik cumalah 'BUDAK'? Biar betul.. Orang tuh lagi TUA dari PM DS Najib.. Dah ada CUCU pun 'BUDAK' lagi ke dia? Aduhai Pok Nik.. Sesiapa TOLONGlah cepat-cepat bawak Pok Nik pergi 'SCAN' OTAK kat HUSM! NAMPAK sangat ANAK CUCU dia sendiri terlalu SIBUK nak beREBUT bubuh NAMA kat geran-geran TANAH di Hulu Kelantan sampai ABAIkan KESIHATAN Pok Nik!

Itulah.. REPORTER ni pun janganlah dok SERABUTkan OTAK orang TUA macam Pok Nik nih.. OTAKnya perlu REHAT.. Biarlah dia FIKIRkan benda MUDAH-MUDAH aje.. CONTOHnya cara dia makan LAKSA sambil duduk hingga dijadikkan BERITA 'KeZUHUDannya' oleh HARAKAH! KAH!KAH!KAH! ->KLIK<-


Makan LAKSA pun makan LAKSAlah Pok Nik.. Takde pun BEZAnya makan berSILA ke atau duduk atas KERUSI.. Jangan terlebih MAKAN, sudah la.. Karang masuk WAD CCU kat HUSM.. Punyalah takde MODALnya HARAKAH sampaikan Pok Nik makan LAKSA berSILA pun jadik BERITA! KAH!KAH!KAH!


Ye la.. Sebelum ini HARAKAH jugak yang terlebih dahulu mengeluarkan BERITA pasal GAMBAR dari VIDEO 'RAJA GOYANG' berbanding MEDIA lain? Jadik, mungkin sebagai salah satu CARA untuk menebus DOSA kat 'RAJA GOYANG' yang jadik 'MANUSIA keSAYANGan' Pok Nik, maka terpaksalah HARAKAH buat CERITA Pok Nik makan LAKSA sambil berSILA! Nak PUJUK Pok Nik la tuh.. KAH!KAH!KAH!

Wallahualam..   

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS