DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, March 20, 2013

RAJA GOYANG - Sepatutnya UMNO yang SAMAN PEMIMPIN PKR ini dan PEGUAMnya..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

SEMUA maklum tentang penyebaran GAMBAR berTAHAP XXX dari RAKAMAN video SEKS seseorang yang menyeRUPAi PEMIMPIN PKR menerusi sebuah BLOG MISTERI bertajuk Raja GOYANG 360 seperti berikut.. ->KLIK<-


Kali ini, PEMIMPIN PKR yang diKATAkan menyeRUPAi INDIVIDU dalam GAMBAR tersebut sudah mengemukakan SAMAN RM100 juta terhadap pemilik BLOG PAPA GOMO.. PEMIMPIN PKR itu menDAKWA PAPA GOMOlah yang menyebarkan GAMBAR yang diDAKWAnya sebagai PALSU melalui BLOG Raja GOYANG 360.. NAMPAKnya, episod SAMAN menyaman oleh PEMIMPIN PKR ini sudah mencapai KLIMAKSnya apabila dia berTINDAK sedemikian.. Menurut TWITTERnya,

"Saya telah arah pasukan peguam saya untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas blogger pemfitnah yang mempunyai kaitan rapat dengan Umno,

Manakala PEGUAMnya yang sering lebih SUDU dari KUAH pulak menambah,

"Penyebaran gambar dan video lucah itu seolah-olah menjadi budaya politik kotor yang sering dilakukan Umno dan blogger mereka. Hari ini kita menghantar surat tuntutan kepada beliau, Tuntutan saman itu dikenakan berikutan hubungan rapat antara Umno dengan blogger tersebut," ->KLIK<-

HE!HE!HE! Dalam KONTEKS ini kita NAMPAK seolah-olah PEMIMPIN PKR dan PEGUAMnya itu telah masuk PERANGKAP.. Kenapa kita KATAkan sedemikian?

1) BLOG RAJA GOYANG itu hanya memaparkan GAMBAR-GAMBAR tanpa menulis siapakah GERANGAN orang dalam GAMBAR itu.. Jadik, nak SALAHkan siapa jika mana-mana pemBACA BLOG itu membuat peNILAIan sendiri orang dalam GAMBAR itu MIRIP seseorang yang meRUPAkan PEMIMPIN PKR hari ini? 

2) ALASAN untuk menyaman PAPA GOMO sebenarnya hanya untuk mengaitkan PAPA GOMO dengan UMNO sahaja.. Sebab itulah kenyataan PEMIMPIN PKR itu dan PEGUAMnya jugak lebih menJURUS kepada nak HENTAM UMNO berBANDING PAPA GOMO sendiri.. Kita pun tak TAHU apa 'PANGKAT' PAPA GOMO dalam UMNO.. Malah, kita terTANYA-TANYA adakah PAPA GOMO ini ahli UMNO?

3) AKIBAT di'JENTIK' oleh PEMIMPIN PKR ini dan PEGUAMnya, PAPA GOMO telah berTINDAK balas dengan membuat kenyataan 'MeMOHON MAAF' seperti berikut,

"Apa sekalipun Dato Sri, saya juga dengan ini memberikan amaran buat Dato Sri untuk menarik balik saman tersebut dalam masa 48 Jam kerana jika Dato Sri tidak menarik balik saman tersebut serta membuat permohonan Maaf kepada saya maka saya dengan ini tidak akan teragak agak untuk mendedahkan lebih banyak paparan video Homoseksual Dato Sri untuk tatapan rakyat.

Saya juga nak menegaskan disini bahawa paparan Gambar gambar diatas ini adalah sebahagian daripada aktiviti mingguan Dato Sri dalam menjalankan kerja Homoseksual mebelasah Jubor jubor lelaki terutamanya anak muda.

Dato Sri Anwar Ibrahim, 6 hb Febuari 2013 berlokasi di Hotel Hilton KL Central pada jam 1 pagi rakaman aksi Dato Sri membelasah Jubor Mahasiswa dari Sabah juga berada di tangan saya. Saya merasakan bahawa Dato Sri tahu apa yang akan berlaku jika Video tersebut tersebar kerana rakyat perlukan bukti nyata dalam pekara ini.

Apa yang dilakukan saya adalah untuk menyedarkan rakyat Malaysia bahawa Dato Sri Anwar Ibrahim tidak layak menjadi pemimpin dengan moral yang begitu jijik apatahlagi dengan ketagihan homoseksual yang saya lihat tidak dapat lagi dibendung. Wan Azizah, Nurul Izzah dan juga suami Nurul tahu kegiatan Dato Sri dan saya rasa Dato Sri pasti terkejut jika saya nyatakan bahawa Menantu Dato Sri yang akan membawa Dato Sri keluar setiap malam bagi mencari Jubor untuk dikoyakkan." ->KLIK<-

HE!HE!HE! NAMPAKnya UGUTAN menerusi SAMAN yang diKEMUKAkan telah menDATANGkan IMPAK yang sebaliknya kepada PEMIMPIN PKR tersebut.. Apakah PEMIMPIN PKR ini RELA memBIARkan penDEDAHkan oleh PAPA GOMO terUTAMAnya penDEDAHan pada TARIKH 6 Februari 2013 di HOTEL Hilton itu? Apa pun kita TUNGGUlah perKEMBANGan selanjutnya.. 

Selain itu, kita PELIK jugak dengan ahli-ahli UMNO yang main TELAN aje segala TUDUHAN yang diLEMPARkan oleh PEMIMPIN PKR tersebut apabila ada aje KONTROVERSI SEKSUAL yang diKAITkan dengan dirinya tersebar.. Ye la.. Sikit-sikit TUDUH UMNO.. Sikit-sikit TUDUH UMNO.. Kenapa UMNO sendiri TIDAK ambil TINDAKAN yang SAMA terhadap PEMIMPIN PKR itu dan PEGUAMnya? Ahli-ahli dan penyokong UMNO sering meRUNGUT dan menyindir bila PARTI mereka diKAITkan sedemikian.. Namun, kePIMPINan UMNO sendiri semacam BACUL untuk berTINDAK.. Sedangkan mereka yang patut berTINDAK demi keBENARan!

TINDAKAN terhadap seorang NAIB PRESIDEN PKR sebelum ini yang menuduh UMNO sebagai DALANG SANDIWARA penCEROBOHan di Lahad Datu boleh pulak diambil? Kenapa pulak TINDAKAN yang SAMA TIDAK boleh diambil terhadap PEMIMPIN PKR ini dan PEGUAMnya? Lihat sendiri kenyataannya seperti berikut,


Haa.. NAMPAK tuh? SELAMBA aje dia TUDUH UMNO? Sampai bila UMNO RELA jadik 'PUNCHING BAG' kepadanya? Bila MASAnya kamu SEMUA nak pakai OTAK? Takkan nak GUNAkan OTAK pun orang lain kena AJARkan?


Malah, UMNO jugak seakan hilang 'TELOQ' untuk SAMAN orang TUA nih setiap kali dia memFITNAH atau memBURUKkan UMNO.. Nak KESIAN apanya.. Rasulullah SAW sendiri dah KATA FITNAH itu lebih DAHSYAT dari memBUNUH.. Takkanlah TAKUT dengan orang TUA yang cuma PERASAN dirinya tuh setaraf Rasulullah SAW ini.. TAKUT ke UMNO nak SAMAN orang TUA nih? Kenapa? SAMAN ajelah jika UMNO meRASAkan PARTI ini telah diFITNAH oleh dia nih? Kalau dah itu PERKARA yang UMNO boleh LAKUkan di DUNIA ini untuk menegakkan keBENARan demi PARTI, kenapa TIDAK sahaja ianya diLAKUkan? 

Wallahualam..   

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS