DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, March 03, 2013

Someone is TRYING to create a NEW 'POL POT' era in Sabah and Southern Philippines?


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sekarang ini diFAHAMkan seorang lagi anggota POLIS sudah diTEMBAK di Semporna.. Sementara itu jika diTELITI dalam FACEBOOK, terlalu BANYAK BERITA yang TIDAK diPERTIKAIkan keSAHIHannya seolah-olah seluruh pantai TIMUR Sabah itu adalah 'GROUND ZERO'.. Dalam KONTEKS ini, kita SARANkan agar PDRM dan SKMM meLIHAT dari aspek JENAYAH SIBER kerana BERITA yang TIDAK SAHIH ini mungkin diSEBARkan untuk menCETUSkan keTAKUTan di kalangan RAKYAT.. Malah, kita jugak TIDAK menolak keMUNGKINan BERITA sebegini diSEBARkan untuk menJEJASkan REPUTASI pihak berKUASA ketika ini..


RASAnya SEMUA pihak patut meLIHAT kembali apakah TUJUAN HURU-HARA ini diCETUSkan oleh KAUM Tausug yang berKIBLATkan 'BAHALOL' KIRAM III itu.. KAUM Tausug mengANGGAP Sabah itu TANAH AIR mereka.. Itu TIDAK jadik masalah kerana sesiapa sahaja boleh menJADI WARGANEGARA asalkan PATUH kepada undang-undang di NEGARA ini.. Malangnya, ada SPESIS KAUM Tausug ini ala-ala LANUN di ZAMAN purbakala yang mengANGGAP KAUM-KAUM lain di Sabah itu sepatutnya TIDAK WUJUD.. Mereka ini sanggup meROMPAK dan meRAMPAS harta benda orang lain di Sabah kerana mengANGGAP Sabah itu MILIK mereka..


SPESIS yang inilah diperALATkan oleh 'BAHALOL' KIRAM III untuk kePENTINGan POLITIKnya.. Secara DASARnya, 'BAHALOL' KIRAM III ini pun menyedari bahawa mustahil untuk mereka meMILIKki Sabah walaupun mereka menuntut di ICJ sekalipun.. RAKYAT Sabah tentunya MAKLUM kalau di Sulu pun 'BAHALOL' KIRAM III ini GAGAL membawa keMAKMURan kepada RAKYATnya, apakah dia mampu berbuat demikian untuk RAKYAT Sabah yang lain? Namun demikian, 'BAHALOL' KIRAM III ini tetap berNAFSU untuk meMILIKki Sabah walaupun terpaksa mengorbankan NYAWA para PENGIKUTnya.. Ini yang terjadi sekarang! 

'BAHALOL' KIRAM III bukan tak biasa mengGUNAkan PENGARUH beberapa SENATOR Kristian di Filipina untuk meRAMPAS Sabah.. Namun, SEMUAnya GAGAL kerana mereka pun SEDAR hasrat 'BAHALOL' KIRAM III ini sukar diTUNAIkan walaupun sampai kiamat.. MeLAINkan kalau RAKYAT Sabah itu sendiri mahu berNAUNG di bawah 'BAHALOL' KIRAM III ini.. Ye la.. Kita kena ingat jugak SEJARAH bagaimana Sabah dan Sarawak berGABUNG dalam Persekutuan Malaysia.. Sudah tentu TIDAK ada RAKYAT Sabah mahu berNAUNG di bawah 'BAHALOL' KIRAM III ini meLAINkan jika Sabah terpaksa dibawa keluar dari Malaysia..

Memang ada beberapa PEMIMPIN POLITIK berAGAMA Kristian mahukan Sabah keluar dari Malaysia walaupun bukan menjadi sebahagian dari Filipina.. Namun, itu jugak MUSTAHIL kerana penduduk ISLAM di Sabah jugak semakin RAMAI dan tentunya mereka TIDAK mahu berada dalam sebuah NEGARA Kristian seperti RAKYAT Tausug di Filipina.. Walaupun begitu, mereka tetap mahu keluar atau sekurang-kurangnya dapat 'AUTONOMI' untuk PEMIMPIN POLITIK seperti mereka! Itu jugak SUKAR terjadi meLAINkan jika berlakunya 'REGIME Change' di Putrajaya.. Seorang PEMIMPIN di Semenanjung berjaya mengHIDU SITUASI ini untuk kePENTINGan POLITIKnya..


Siapakah PEMIMPIN di Semenanjung yang diMAKSUDkan itu? Hanya ada seorang sahaja PEMIMPIN POLITIK di NEGARA ini yang begitu KEMARUK nak jadik PM walaupun RAKYAT me'REJECT' dia kerana MELUAT dengan KES 'MenJUBOR' dan ZINAnya.. Untuk lebih jelas, anda boleh RUJUK balik dalam BLOG ini yang memaparkan SUMBER MEDIA Filipina dan REUTERS tentang siapakah PEMIMPIN pembangkang yang menCETUSkan HURU-HARA di Lahad Datu ketika ini setelah berPAKAT dengan 'BAHALOL' KIRAM III tadi.. Ianya diAKUi sendiri oleh 'BAHALOL' KIRAM III yang mengatakan PENGIKUTnya 'DiJEMPUT' ke Lahad Datu.. ->KLIK<-

PenDEDAHan oleh MEDIA Filipina dan REUTERS ini cuba diSENYAPkan oleh PEMIMPIN POLITIK tadi dengan menSENSASIkan KONONnya sempadan NEGARA mudah diBOLOSi bagi menunjukkan keLEMAHan kerajaan sedia ada.. Malah, 'CAI-CAI'nya di FACEBOOK dan MEDIA SOSIAL lain jugak cuba memutarkan CERITA KONONnya para PENGIKUT 'BAHALOL' KIRAM III itu menumpang di rumah ahli UMNO di Tundao, Lahad Datu.. Tak KISAHlah penCEROBOH itu menumpang RUMAH siapa pun tetapi yang NYATAnya PEMIMPIN POLITIK tadi dan 'CAI-CAI'nya GAGAL meNAFIkan apa yang diPAPARkan oleh MEDIA Filipina dan REUTERS sebelum ini.. 

Malam ini berlaku lagi perTEMPURan di Semporna.. 'CAI-CAI' PEMIMPIN POLITIK yang begitu berNAFSU menjadik PM ini cuba mengGAMBARkan KONONnya Sabah sudah TIDAK terKAWAL menerusi FACEBOOK dan MEDIA SOSIAL lain.. Mereka sanggup LAKUkan PENIPUan bagi 'DIVERT'kan penDEDAHan sebenar yang mengaitkan mereka dengan perTUMPAHan DARAH yang terjadi akibat perBUATan mereka.. Kita nak TANYA kepada RAKYAT Malaysia lain, apakah kamu sanggup meMAAFkan perBUATan PEMIMPIN POLITIK yang diMAKSUDkan berserta para 'CAI-CAI'nya setelah 2 NYAWA sudah menjadik KORBAN? Apakah kamu RELA menunggu PRU-13 hanya untuk mengHUKUM pengKHIANAT ini?


'BAHALOL' KIRAM III dan PEMIMPIN POLITIK tadi memPUNYAi perSAMAan dari SUDUT keGILAan mereka ini yang HIDUP dalam 'KHAYALAN'.. Seorang teralu KEMARUK nak jadik SULTAN kepada sebuah kerajaan yang TIDAK WUJUD.. Seorang lagi pulak terlalu KEMARUK nak jadik PM walaupun VIDEO SEKSnya tersebar ke seluruh DUNIA dan DNAnya diJUMPAi dalam DUBUR LELAKI! Kalau dulu kawasan Asia Tenggara ini ada DIKTATOR berNAMA Pol Pot yang sanggup memBUNUH berJUTA orang RAKYATnya sendiri.. Hari ini Asia Tenggara ada 'BAHALOL' KIRAM III dan PEMIMPIN POLITIK tadi yang suka menyaksikan perTUMPAHan DARAH berlaku semata-mata kerana mengejar KUASA!

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS